The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Laura Dubin Trio: Live at the Xerox Rochester International Jazz Festival

Akik kedvelik a legnépszerűbb jazz trió felállást (zongora-bőgő-dobok), azok most egy remek kiadvánnyal gazdagíthatják lemezgyűjteményüket. A közelmúltban jelent meg Laura Dubin triójának új lemeze, ami a meglehetősen hosszú, Live at the Xerox Rochester International Jazz Festival címet viseli. Olyan jól sikerült az a tavalyi koncert, amelyről a felvételek származnak, hogy a repertoár csak két korongra fért rá.

Az összességében 21 számot tartalmazó kiadvány izgalmas hallgatnivalót kínál több okból is. Egyrészt megtaláljuk rajta az igényesen megírt saját szerzeményeket (pl. a „Thunderstorm", az Oscar Peterson-nak címzett „Ode to O.P." és a „Doc Z."), másrészt pedig különleges „integrációs” átiratokra csodálkozhat rá a hallgató (pl.
Ravel/Rodgers és Hammerstein: „Le Tombeau de Couperin" /„My Favorite Things"; Debussy/Gershwin („Reflets dans l'eau"/„Our Love is Here to Stay"); Ellington/Chopin: („Prelude to a Kiss"/ „Minute Waltz").

Pompás ritmus- és harmóniaérzék, improvizációs készség és egyéni stílus jellemzi Dubin művészetét, mely alapjában a jazzben gyökerezik, emellett megcsodálhatjuk játékában a szinte őserejű vitalitást és anyagszerűséget is. Természetesen a triót alkotó másik két muzsikus, a bőgős Kieran Hanlon-t és a dobos, Antonio H. Guerrero-t is dicséret illeti, a munkájukkal válik igazán szép kerekké a produkció.

Közreműködnek: Laura Dubin - zongora; Kieran Hanlon - nagybőgő; Antonio H. Guerrero - dobok

A lemezen található számok listája:

CD1

 1. This Could Be the Start of Something Big
 2. Thunderstorm
 3. Ode to O.P.
 4. Prelude from Le Tombeau de Couperin / My Favorite Things
 5. Prelude to a Kiss / Waltz Op. 64 No. 1 "Minute Waltz"
 6. I Got Rhythm
 7. Handful of Keys
 8. Sonata No. 8 "Pathetique"
 9. Green Arrow
 10. Doc Z
 11. Anxiety

CD2

 1. Something's Cookin'
 2. Waltz for Bill / It's De-Lovely
 3. Invention for Nina
 4. New York
 5. No Mystery / Now He Sings, Now He Sobs / Spain
 6. Kelly Green
 7. On Fire
 8. Reflets Dans L'eau / Our Love Is Here to Stay
 9. Sonata No. 11 "Rondo Alla Turca"
 10. Barcelona

Kiadó: magánkiadás