The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Charlie McGettigan: Some Old Someone

Egy igazi nagy tapasztalatú muzsikus került, Charlie McGettigan személyében a német Stockfisch Records kötelékébe. A gitáros-ének pályafutása a ’60-as évek elején indul, méghozzá különböző rock zenekarokban Donegal-ban. McGettigan 1968-ban Dublin-ba költözött, ahol „magába szippantotta” az ír folkzene örvénye. Az azóta eltelt közel fél évszázad alatt sok száz sikeres koncertet tudhat maga mögött a muzsikus. Tevékenysége felkeltette a Stockfisch Records figyelmét is. Az együttműködésük eredménye a közelmúltban kézzelfoghatóvá vált a Some Old Someone című album formájában. Az album a gazdag hangszerelésével és a balladisztikus stílusával jól hozza a német kiadótól megszokott normákat. A repertoárban helyet kapó 14 szám a mindennapi életről mesél, néha vidám percek, az élet apró örömei, néha belső feszültségek, félelmek, rossz álmok vetülnek ki hangok formájában. A hangszerek nagyon szépen szólnak, igényes stúdió munka.

A lemez nemcsak és kizárólag a folkzene elkötelezett híveinek ajánlható. Annyira könnyedén, magától értődően hasítanak a hangok, olyan selymesen ülnek az ütemek, hogy ez a fajta muzsika bárhol megállja a helyét, sehol sem hat idegennek és teszi mindezt nem a kommerszsége okán, hanem, egyfajta módon a mi hangulatunkat állítja a saját frekvenciájára.

Nem kell különösebb jóstehetség annak megjövendöléséhez, hogy ez a lemez nem csak otthon, hanem a különböző hifi és high end kiállításokon is jól fog „teljesíteni”. Habár az utóbbi helyeken főként tesztlemez szerepkörben.

Közreműködnek:

Charlie McGettigan  -  ének és gitár;  Jens Kommnick  -  gitár, mandolin, ocarina, és egyéb fúvósok;  Lutz Möller  -  zongora;  Manfred Leuchter  -  harmonika;  Lea Morris  -  háttér vokál;  Ian Melrose  -  elektronikus gitár;  Dirk Heimberg  -  elektronikus gitár;  Peter Funk  -  lap steel gitár;  Hans-Jörg Maucksch  -  basszusgitár;  Sven von Samson  -  dobok;

A lemezen szereplő számok listája:

 1. In Your Old Room
 2. In My Home Town
 3. Valentine
 4. How Lucky I Am
 5. A Bed For The Night
 6. Feet Of A Dancer
 7. I Stand In The Snow
 8. Radio On
 9. Paris
 10. Sometimes
 11. These Words Are Fallen
 12. Hey Mr Dreamer
 13. How About You
 14. Rock'n'Roll Kids