The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

John Abercrombie Quartet: Up and Coming

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a hetvenes évei elején járó gitáros, John Abercrombie a német ECM Records egyik legmeghatározóbb muzsikusa. A német kiadó lemezeinek a sokaságán – hol vezetőként, hogy pedig zenekari tagként - találkozhatunk a nevével. Egyébként, csak az érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a muzsikus 1974ben(!) készítette ez első albumát az ECM-nél (Timeless). Persze az utána következő gazdag folytatással oldalakat lehetne megtölteni… Most itt van a legújabb korongja, az Up and Coming, amelyet a kvartettjével készített. A zenekaron belül régi zenésztársa és barátja, Marc Copland zongorázik, Drew Gress bőgőzik és Joey Baron dobol. Az album repertoárjába 8 szám került. Ezek nagyobbik részét Abercrombie, a kisebbiket pedig Copland jegyzi szerzőként. Illetve még elhangzik egy szám, a „Nardis” a jazz-király, Miles Davis tollából.

John Abercrombie új lemeze igazán kellemes hallgatnivalót kínál. A jazz legmélyebbre nyúló gyökérzetét kaparta elő és ragadta meg, mintha egy kedves barát térne vissza, annyira nem érezzük idegennek, ismeretlennek a hangokat és a zenei összképet. Annak ellenére, hogy nem koncertfelvételről van szó, mégis „nagyon él” az egész. Minden pont arra a helyre került ahová az való. A számokkal ismerkedve őszintén bánjuk, hogy nem lehettünk ott, amikor mindez élőben szólt. Ezért a produkcióért sok fontos programot hajlandó lenne lemondani az ember.

Közreműködnek:

John Abercrombie-gitár, Marc Copland-zongora, Drew Gress-nagybőgő, Joey Baron-dobok

A lemezen szereplő számok listája:

  1. JOY(John Abercrombie)04:09
  2. FLIPSIDE(John Abercrombie)02:50
  3. SUNDAY SCHOOL(John Abercrombie)07:15
  4. UP AND COMING(John Abercrombie)05:47
  5. TEARS(Marc Copland)07:34
  6. SILVER CIRCLE(Marc Copland)07:04.
  7. NARDIS(Miles Davis)06:17
  8. JUMBLES(John Abercrombie)05:57