The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Horizon2

Egykor még elképzelhetetlennek tűnő dolog történt velem néhány hete, egy ébresztőórával ellátott Bluetooth hangszóró került a kezeim közé, mint a HFP multimédia rovatának következő tesztalanya. Ma már azonban ezen sem lepődünk meg, hát jöjjön aminek jönnie kell, nézzük mit ér egy „órásrádió” ha JBL?

Nem szokványos konstrukció, az biztos. Vaskos, korong formájú házban, hatalmas tükrös felület mögött jókora fehér led kijelző informál minket az idő múlásáról, a pontos idő nagyobb karakterei alatt kisebb, de még mindig jól kivehető méretben jelzi a dátumot, valamint azt, hogy a hét melyik napján járunk éppen. A logó ezüstje diszkréten mutatja magát a tükröződő felület alján, de enélkül is biztosan tudnánk, hogy a JBL termékét fogjuk a kezünkben. Kellemes tapintású műanyag és szövetborítású felületek váltják egymást, a kezelőelemek szokás szerint gumírozott részek alatt lapulnak meg, logikus rendben.
Ahogy az előlapot a digitális óra uralja, a készülék felső pontján relatív nagy méretű hangerőszabályzó forgatógomb vonja magára a tekintetet. Hátlapja teljes terjedelmében egy led által megvilágított transzparens fehér felület, amely a hangerőgomb megnyomásával aktiválható, ha éppen éjszaka nem szeretnénk a sötétben botorkálni, ugyanakkor az ébresztés folyamatát is elviselhetőbbé teszi a hang előtt aktivált fény. Választhatunk kedvenc rádióadóink, vagy a beprogramozott digitális hangok közül.

200929 jbl 640

A Horizon2 hálózatról üzemel, ugyan van benne elem, de ez csak a beállított ébresztőprogramok ill. a pontos idő megőrzését szolgálja. Oldalán két USB aljzat biztosítja mobil eszközeink töltését is.

1604308526 IMG 1439131

A Horizon 2 db 38mm-es hangszóróval tulajdonképpen sztereoban szólal meg, bár a közel ülő speakerek miatt ebből nem sokat érezni. Hangja mégis kellemes, a legkevésbé sem emlékeztet arra, amit a klasszkus ébresztőrádióktól megszokhattunk. Közép és magas tartományban nyílt, részletekben gazdag hangját némi basszus is kíséri, persze a fizika törvényeit most sem sikerül átírni, azért mindenképpen el kell ismerni a mérnöki bravúrt. Természetesen a kellemesebb megszólalást nem a rádióműsorok, hanem a Bluetooth kapcsolaton ráküldött zenéink fogják produkálni, azért akad még néhány adó, ami tisztességes hangzást sugároz, bár évről-évre kevesebb.

1604308526 IMG 1439133

Ha választanom kellene egy „klasszikus” ébresztő-rádió, a telefonom jelzése, vagy a JBL készüléke között, a válasz nem is kérdéses. A 35.000 forintos ár sem mellbevágó a mai világban, pláne ha a készülék sokoldalúságát is figyelembe vesszük. Mindemellett remekül használható konyhai zeneeszköz gyanánt, az időzítő funkciójánk ott is hasznát vehetjük.

Ár: 34.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu