The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Yamaha RX-V577

A Yamaha aktuális AV receiver kínálatának rangsorban a harmadik tagja egy valóban modern, számos funkcióval és szolgáltatással felvértezett készülék, ami a hifi és házi-mozi komponensek hangjának megszólaltatásán túlmenően napjaink divatos zenelejátszóival, a mobiltelefonokkal és az Apple eszközökkel is megtalálja a közös hangot, az ingyenesen letölthető Yamaha Control App révén pedig a hagyományos távvezérlőnél sokkal szemléletesebben és kényelmesebben kezelhető. 

A 7.2 rendszerű készülék diszkrét felépítésű erősítőkkel rendelkezik, a teljesítménye 95 W (8 Ohm, 2 csatornás módban) illetve 80 W amennyiben a frekvencia átvitelét 20 Hz-20kHz-es tartományban specifikálják (8 Ohm, két csatornát meghajtva). A digitális formátumban érkező jeleket csatornánként külön 192 kHz/24 bit rendszerű Burr Brown DA konverterek alakítják analóggá, természetesen megfelelő áramköri környezetben és elválasztva az analóg áramköröktől. 5.1-es vagy 5.2-es konfiguráció esetén a nem használt surround back csatornákat kettős erősítésre (bi-amp) is lehet konfigurálni, míg zenehallgatás esetén a Pure Direct kapcsoló minden elhagyható funkciót és útszakaszt kiiktat a kényes zenei információk útjából és a kijelző fényerejét is letompítja.

A hangsugárzó szettel illetve a szoba akusztikájával való precíz összehangolást a gyártótól megszokott YPAO rendszer legújabb változata segíti. Dekóderekkel és DSP funkciókkal való felszereltség terén a Yamaha mindig is az AV műfaj éllovasának számított és nincs ez másként az RX-V577-a esetében sem. A készülék beépített 3D Cinema DSP-je 17-féle programmal rendelkezik, melyekből mindenféle programhoz vagy játékhoz lehet megfelelőt választani, és közülük négyet Scene néven közvetlenül az előlapról is elő lehet hívni négyféle műsorforráshoz, emellett a kínálatában szerepelnek a Silent Cinema és a Virtual Cinema Front frunkciók is. Dekóderekből természetesen a legújabb változatokat kapta meg, úgymint a Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS-HD Master Audio és a Dolby Digital IIx típusokat.

yamaha-577-rear

Az abszolút naprakészség jegyében az AV receiver szerepkör mellett a készülék olyan funkciókkal és szolgáltatásokkal is rendelkezik, mint az Apple AirPlay zene lejátszás, a Wi-Fi kapcsolat (Wireless Directtel), a Pandora és Spotify zeneszolgáltatások elérése, a HTC Connect és a DLNA hálózati kapcsolat. A már említett, az iTunes vagy a Google Play áruházakból ingyenesen letölthető Contol App segítségével a modell iPoddal, iPhone-nal, iPaddel illetve Androidos okostelefonokkal és táblagépekkel egyaránt vezérelhető.

rx v577Az 1.4a verziójú HDMI csatlakozásokon keresztül többek között 3D és 4K videojelek is továbbíthatók, illetve olyan videós funkciók is működnek, mint a HDMI Audio Return csatorna, a Deep Color, az x.v. Color, a 24 Hz-es képfrissítés és az Auto Lip Sync.  

A front lapon lévő USB port iPod és iPhpone készülék vezetékes csatlakoztatására szolgál, melyekről FLAC, WAV 192 kHz/24 bit és Apple Lossless 96 kHz/24 bit zenefájlok szólaltathatók meg. Csatlakozások terén a kínálat a szokott módon minden igényt kielégítő, csak HDMI-ből 7 darab (6 bemenet, 1 kimenet) található, emellett 3 analóg és 3 digitális AV bemenet szett áll rendelkezésre a különféle analóg és digitális forráskészülékek csatlakoztatásához.

A Yamaha készülékek alapvetően telt és barátságos karakterrel rendelkeznek, ez azonban nem akadályozza meg az 577-est abban, hogy vérfagyasztó csatajelenteket produkáljon, erőteljes dörgedelmekkel és jókora adrenalin hullámmal. A Spartacusnak már a főcíme is nagyon hatásos, a villámgyors fémes kardnyisszantástól nagyobb hangerőn ijedtemben behúzom a nyakam. A féktelen kaszabolás drámai és félelmetes, a hangzás azonban felhangosítva is tiszta marad, felesleges arroganciának nincs nyoma és a beszédhangok is tökéletesen érthetők. A Pandora bolygóban a színek mellett főleg az éjszakai természet hangjai nyűgöznek le, melyeket a készülék színesen és élvezetesen tolmácsol. Az energiák erőlködésmentesen áramlanak belőle és a számomra különösen izgalmas mikrokörnyezetek megjelenítésében is otthonosan mozog.

Az új dekóderek a pontosabb és hihetőbb térábrázolás mellett hangminőségben is felülmúlják elődeiket, amit érezni is tisztaságban és hangszínek terén. A megszólalás közelebb kerül a PCM változathoz, mivel jóval kevésbé hallani a tömörítés és az egyéb machinációk hatását. Az effektek és a környezeti hangok mellett a beszédhangok is jóval élethűbbek, szépen artikuláltak és hangosabb történések közepette is érthetőek maradnak. Az akusztikus és elektronikus hangszeres filmzenék egyaránt kellemes tónusban szólalnak meg, náluk érhető leginkább tetten a gyártó bevezetőben említett barátságos karaktere, ami a hosszú távú hallgathatóság egyik garanciáját jelenti.

Két csatornára váltva a jazz muzsika Pure Direct állásban szólal meg, ami a legtisztább jel-utakat jelenti. Arne Domnerus csapatának örök klasszikusai az élőzene pezsgését és a bárzene kényelemesen ejtőzős hangulatát ötvözve szólalnak meg lágy és selymes magasakkal és finoman duruzsoló testes mélyekkel. (Szub nélkül.) A klarinét élénk és levegős hangja jól passzol a lelkes ritmusszekcióhoz, a vibrafon telt, hosszú lecsengésekkel szóló dallamai pedig inkább a fotelben elnyúlásra csábítanak.

Az opera muzsika nyílt és levegős, az énekesnő telt hangja friss és szárnyaló. Az ismét testes mélyekkel alátámasztott nagyzenekar ábrázolása sokszínű és érdekes, és a készülék energiáinak köszönhetően a komplexitásából is kapunk némi ízelítőt a szoba és a lehetőségek határáig.

Pop és rockzenéken, valamint többféle forrásról származó zenefájlokon az alapvetően testes, kellemes és finom megszólalás köszön vissza, a minőség pedig - a forrásanyagok függvényében persze - egyenletes és kategóriához képest nagyon jónak mondható.

Technológiák fejlődnek, változnak és csiszolódnak, és ezeket a Yamaha ügyesen beépíti a lényegileg hosszú évek óta szinte változatlan ízlésvilágába, hogy egyre jobb és nagyobb tudású készülékeket alkosson. Okos kompromisszumként a hangzásban mindig megtalálja azt a középutat, ami az akció mozihoz is elég erőteljes és izgalmas, zenehallgatásnál pedig inkább a barátságos, hosszú távon is jól hallgatható karaktert helyezi előtérbe. Az árát minden téren kényelemesen megszolgáló RX-V577 egy igényes kivitelű, nagyon jól felszerelt központi rendszerelem, ami mozizáskor és zenehallgatáskor egyaránt kellemes élményeket biztosít, míg sokrétűsége révén a hálózatba kötéstől kezdve a különféle vezeték nélküli kütyük megszólaltatásáig bezárólag számos felhasználói igényt kiszolgál.

Yamaha RX-V577

Teljesítmény: 95 W (8 Ohm, 2 csatornát meghajtva)

Méretek: 431,5×160,6×324,4 mm

Tömeg: 8,1 kg

Ár: 159.999,- Ft

Forgalmazó: Extreme Audio

Tel: 1/7867-422, 30/330-6229

www.extremeaudio.hu