The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Musical Fidelity M6x DAC

A Musical Fidelity M6s DAC utódjaként színre lépő M6x 32 Bites Dual Mono DAC-ban mutatkozik be a vadonatúj ESS 32 bites HyperStream II DAC dual-mono architektúra, melynek lényege a két DAC, a még kifinomultabb áramköri kialakítás és nem utolsósorban egy különösen jó minőségű, szuper csendes tápegység.

A Musical Fidelity, aki egyébiránt 1987-ben a világon elsőként mutatott be önálló D/A konvertert, mégpedig a Digilog típust, most egy új mérföldkőnek nevezi az új M6x modellt. Az izgalmas készülék egyrészt követi a Musical Fidelity M6 sorozat korábbi D/A konvertereinek hagyományait, másrészt viszont egy teljesen új szintet jelent a jelfeldolgozás minősége és a sokoldalúság terén, amivel a megtisztelő „mérföldkő” titulust is kiérdemelte.

A Musical Fidelity M6x DAC elődje, az M6s DAC az elsők között alkalmazta a speciális ESS 32 Bit HyperStream II DAC architektúrát. Az következő M6sR DAC-kal a Musical Fidelity tovább optimalizálta a firmware-t, és további fejlesztéseket adott a funkcionalitáshoz. A DSD tartalmak például már rugalmasabban kezelhetők lettek, és a D/A konverter ráadásként teljes Roon támogatást is kapott Roon Tested néven. A bemeneteket és a kimeneteket szintén frissítették, hogy lépést tartsanak a gyorsan változó digitális audio környezettel.

A Musical Fidelity M6x 32 bites Dual Mono DAC még tovább ment, és az ESS Sabre DAC-kal szerzett tudásra és tapasztalatra alapozva immár az ESS ES9038Q2M típust alkalmazza, mégpedig Dual Differential Mode-ban mindjárt kettőt belőle.
A Time Domain Jitter Eliminator használata különösen alacsony zajszintet, pontos, torzításoktól mentes jelfeldolgozást és tökéletes időzítést biztosít. A DAC szekció további fejlesztései közé tartozik az up-sampling és a re-clocking, bár az up-sampling igény szerint természetesen kikapcsolható. A 16 magos XMOS és a CPLD MAX II Altera processzorokon alapuló jelfeldolgozás gondoskodik arról, hogy mindig legyen elegendő kapacitás ezekhez a precíz műveletekhez, az új digitális szűrőkhöz és az MQA feldolgozáshoz is.

musical fidelity M6x DAC back

Az aszimmetrikus RCA és a szimmetrikus XLR kimenetek mindegyike saját kimeneti pufferrel rendelkezik, míg a szimmetrikus kimeneti fokozat teljesen differenciális erősítőt használ, így a gyártó szerint mindkét kimeneti fokozat kiváló hangminőséget biztosít zaj és torzítás nélkül.

A Musical Fidelity szerint lényeges szempont a PCB lap optimális elrendezése és kialakítása is, különösen a D/A konvertereknél. Emiatt a Musical Fidelity M6x úgy lett megtervezve, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsa az adott funkciók optimális működéséhez.
A készülék másik különlegessége a Super Silent Power transzformátorokat használó tápegység. Az EMI-szűrők és egyenáram-blokkolók megakadályozzák az interferenciát és kiküszöbölik a transzformátor zümmögését, az alacsony magtelítettségű toroid transzformátor pedig rendkívül alacsony elektromágneses sugárzása okán különösen alkalmas olyan kényes elektronikai környezetben való használatra, mint amilyen egy D/A konverter.

Az M6x DAC számos csatlakozási lehetőséget kínál. A koaxiális és a két optikai S/PDIF interfészek mellett egy szimmetrikus AES/EBU is rendelkezésre áll, melyek mindegyike fogadja az akár 24 bit 192 kHz-es PCM jeleket. Az USB-B és USB Audio Class 2.0 portokon keresztül PC-ről vagy Mac-ről akár 32 bit768 kHz-es (PCM) vagy DSD512 jelek érkezhetnek. Az ESS 32 bites Hyperstream II technológiával ellátott D/A konverter emellett az MQA-ban kódolt jelek feldolgozására is képes. Az analóggá alakított jelek egy pár aszimmetrikus RCA aljzaton vagy egy pár szimmetrikus XLR aljzaton keresztül távozhatnak a konverterből.

A M6x DAC még egy beépített fejhallgató-erősítővel is rendelkezik, amely az előlapon található 6,3 mm-es sztereó jack csatlakozón keresztül közvetlenül csatlakoztatható a fejhallgatók széles skálájához, és a Musical Fidelity szerint mindegyiket optimálisan meg is hajtja a csatornánkénti 1,5 Watt teljesítményével 32 Ohm-es terhelés mellett.


Extreme Audio
Tel: (1)-786-7422
www.extremeaudio.hu