The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vadonatúj hangsugárzó kínálattal tér vissza a Jamo

A még megújult logót is kapó Jamo a skandináv márka valóságos „újjászületéseként” aposztrofálva egy teljesen új hangsugárzó sorozatot mutatott be. Az új Jamo Studio7 termékcsalád hat modellből áll: kettő földön álló hangsugárzóból (S7-27F, S7-25F), kettő polchangsugárzóból (S7-17B, S7-15B) és kettő centersugárzóból (S7-25C, S7-43C).

A fázisátvitel optimalizálása érdekében mindegyik modell előlapját 7°-al megdöntötték, amely megoldás az auditív nyereség mellett a hangsugárzók megjelenését is érdekesebbé teszi. A Jamo szerint a megdöntött előlapokat úgy tervezték, hogy koherens hangteret biztosítsanak, és az egyes meghajtók akusztikus középpontjait időben egymáshoz igazítsák az időzítési anomáliák minimalizálása érdekében.

A sorozat tagjai másik fontos elemként emellett frissített meghajtó technológiákat is tartalmaznak. Az újratervezett 25 mm-es magassugárzók Faraday gyűrűvel rendelkeznek a jobb érzékenység és az alacsonyabb nemlineáris torzítás érdekében, míg a nagyfrekvenciás hullámvezetőt a márka COMSOL szoftverével optimalizálták. A gyártó szerint a magassugárzót úgy tervezték, hogy nem fárasztó, mégis kellően részlet gazdag hangzást biztosítson.

A mélysugárzók sokat sejtetően "Thor's Hammer" (Thor Kalapácsa) névvel illetett dombornyomott papírmembránokkal és alumínium induktivitás csökkentő gyűrűkkel ellátott motorokkal rendelkeznek, amelyek javítják a hangszórók energiakezelését és csökkentik a torzítást azáltal, hogy hűtőbordaként működnek.
A kabinetek falai vastagabbak lettek, mint a korábbi modellek esetében (15 mm-es MDF oldalfalak, 18 mm-es frontlap) és hatékony merevítésekkel is ellátták őket. Mindegyik kabinet egy ferde, lezárt lábazatra lett felszerelve, amelyben a keresztváltók is helyet kaptak. A hangszóróktól távol eső pozíció a Jamo szerint minimálisra csökkenti az erős mélysugárzók mágnesei és a keresztváltó induktorai közötti nem túlzottan előnyös kölcsönhatás lehetőségét. Az S7 sorozat összes hangsugárzója két-utas bassz-reflex kialakítású, a keresztváltók pedig a gyártó által gondosan kiválogatott alkatrészekből épülnek fel, úgymint Mylar és nem polarizált elektrolit kondenzátorok, vas- és légmagos induktorok, valamint 25 W-os ellenállások.

S7 S27F Grey Pair Hero Grille Off

A Jamo Studio7 termékcsalád kétféle vinil bevonat színben kapható- Blue Fjord és Grey Cloud - amelyek a skandináv tájak színvilágát próbálják meg visszaadni.

Az összes S7 hangsugárzó 4 Ohmos névleges impedanciájú. A legnagyobb álló modell, az S7-27F egy 25 mm-es, szellőzővel ellátott szövet dóm magassugárzóval és kettő 17 cm-es mélysugárzóval rendelkezik. A frekvenciatartománya 67 Hz-21 kHz, 107,8 dB csúcs SPL-el. A következő S7-25F esetében ugyanahhoz a magassugárzóhoz kettő 14 cm-es mélysugárzó társul, amelyek 69 Hz és 21 kHz közötti átvitelt és 107 dB-es csúcs SPL-t produkálnak.
Az S7-17B nagyobbik könyvespolc hangszóró egy 17 cm-es mélysugárzóval és egy 25 mm-es magassugárzóval 64 Hz - 25 kHz átvitelt és 104,2 dB csúcs SPL-t biztosít. A kisebb S7-15B-ben a mély/középsugárzó 14 cm-es, az átvitel 71 Hz-22 kHz, 102,6 dB-es csúcs SPL-vel.

Az S7-25C centersugárzó kettő 14 cm-es mély/középsugárzója között helyezkedik el a 25 mm-es magassugárzó, 82 Hz - 21 kHz az átviteli sáv és 107,2 dB a csúcs SPL. A karcsúbb, de drágább S7-43C centerben négy darab 8,4 cm-es mélysugárzó található a szokásos tweeter mellett, 123 Hz - 21 kHz frekvencia átvitellel és 108,2 dB csúcs SPL-el.

Extreme Audio
Tel: (1)-786-7422
www.extremeaudio.hu