The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Advance Acoustic EZY80

Amióta a jó nevű hifi iparosok is beszálltak a mini illetve kompakt hifi bizniszbe, azóta a divatos, kicsi és praktikus készülékek rajongói is minőségi berendezések közül válogathatnak, és a „mini”, „mikro” és „egybeépített” kifejezések sem számítanak szitokszavaknak audiofil körökben, legalábbis a liberálisabbakban. A francia mivoltát a dobozokon, a ragasztószalagon és általában mindenféle megjelenésben látványos Eiffel tornyokkal kihangsúlyozó Advance Acoustic mindenféle modern kütyükkel igyekszik naprakész lenni a zenetovábbítás viharos gyorsasággal fejlődő-változó piacán, éppen ezért az új EZY80 kompakt mini tornyot is felszerelték USB bemenettel, Ethernet hálózati csatlakozóval és Airblue Bluetooth jelátvitellel.

A fizikailag mindössze kettő készülékből, a Wireless Music Stream Center nevű kombinált műsorforrásból/fogadóegységből és a Music Center nevezetű végerősítőből álló szett szinte mindent tartalmaz, amire szükség lehet, vagyis CD játszót, tunert, Reciva alapú internet rádiót és erősítőt, amelyek mellett a külső tárolókon lévő zenék is megszólaltathatók, az Airplaynek köszönhetően akár vezeték nélküli átvitellel is. A kábelezés minimalizálása egyébiránt amúgy is az EZY80 specialitásai közé tartozik, a két egység ugyanis mindössze egy adatátviteli kábellel csatlakozik egymáshoz, ami a jó 15 évvel ezelőtti, egyébiránt meglepően kellemes hangú hálószobai Technics mikro tornyomat jutatta az eszembe.
A két fekete színű kompakt készülék kék jelzőfényekkel operál, a végerősítőn pedig a gyártó által előszeretettel alkalmazott szintén kék színű modern Deprez műszer is található; a kék fény elegáns és divatos, de eléggé kápráztatja a szemet. A méretes toroid transzformátorral táplált beépített erősítő 8 Ohmos terhelésen 2×70 Watt teljesítményű, míg 4 Ohmos hangsugárzókkal 2×100 W teljesítményre számíthatunk tőle, ami mindenképpen impozáns érték egy ilyen kicsi készüléktől. A beépített műsorforrások és a modern csatlakozási lehetőségek mellett kettő sztereó line RCA bemenet és a 3,5 mm-es jack bejárat is található, melyeket használva tovább lehet szélesíteni a hadba vethető készülékek amúgy sem szűk körét, mondjuk egy nosztalgia kazettás magnóval, külső fonót alkalmazva analóg lejátszóval vagy éppen egy MP3 játszóval. Aktív szub-woofer használatához előerősített sub out kimenetet kapunk, fejhallgató kimenetből meg egyenesen kettőt, egy kicsit és egy nagyot, hogy még az átalakítóval se kelljen bajlódni. Tápcsatlakozó csak az erősítő hátlapján található, a másik egység a már említett kábelen keresztül kapja az energiát. Az egy szett hangsugárzó terminál csavaros-szorítós, banándugókat is fogadó csatlakozókból áll. a készülékhez mellékelt hosszú és keskeny rendszer távvezérlő a sok gomb és tudomány ellenére egészen áttekinthető, a szokásos funkciókon kívül pedig még hangszínszabályzásra is alkalmas.

Hangminőség
Jól nevelt, illedelmes skandináv közönség várja a produkciót, diszkrét, finom jelzéseket küldve, hogy azért kezdődjön már a móka. Egy-egy kósza mélyhangból már ekkor sejteni lehet, hogy a mininek az alsó fertály sem okoz gondot, az igazi meglepetés azonban a bevezető dobszólónál következik be, ugyanis az apró erősítő erőteljes, feszes és dinamikus dobpergést kanyarít, majd a zenészek egyből bele is csapnak a lecsóba. A szett nagyon érdekes és élvezetes karakterrel rendelkezik; alul telt és erőteljes basszus szól, melyben a bőgő játéka még a legsűrűbb részeknél is hangsúlyos marad, bár azért néha nem kottázhatóan pontos, míg a másik végen könnyed, lágy, mondhatni légies magasakat és felső közepeket szólaltat meg. A klarinétból temérdek levegő áramlik ki, a hangszer hangja könnyed és virgonc, tavaszias lendülettel vezeti fel kacér dallamait, míg az ütős szekció eközben fáradhatatlanul pumpálja alá a ritmust. Utóbbiak ténykedéséből a dobok teltsége mellett a dobseprő hangja tetszik különösen, szinte külön hallani az egyes szálakat, a megszólalás pedig egészen plasztikus és valósághű. A vibrafon könnyed és bensőséges hangulatú, a parádés színorgia helyett inkább a barátságos, kellemes megszólalásra helyezi a hangsúlyt. Hangja játékosan cikázik a hangsugárzók közti térben, ugyanolyan könnyedén szakadva el a dobozoktól, mint a többi hangszer.
A Mozart ária részlet finom energikussággal kezdődik hatásos mély belépésekkel és nagy ívű dallamokkal, s az énekesnő ugyanilyen lendülettel és szenvedéllyel veti bele magát a zenébe. A színpad jókora méretű, a hangszerek levegősen helyezkednek el rajta, a megszólalás azonban a sok energiának köszönhetően mégis sűrű és izgalmas. A könnyedén szárnyaló ezüstös fuvolák és finoman édeskés vonósok mellé az énekesnő telt, kerek és sima hangja párosul, az összhatás nagyon jó, a hullámzó muzsika egészen magával ragadó. A basszus minden lehetséges ponton megmutatja magát, az ereje változatlanul lenyűgöző, csak még a kontrolon kellene néhol javítania egy kicsit.
A kézi dobok hosszú visszhangjai után a finoman brummogó erőteljes, mégis diszkrét mélyszőnyeg nyűgöz le, valamint az a könnyedség, ahogy a dús mélyeket ellenpontozó lágy és könnyű cinek megszólalnak a túloldalon. Az énekesnő hangja légies, könnyed és egészen finoman reszelős, (talán a torkát fojtogató könnyektől), lazán elszakad a hangsugárzóktól és a hangszerektől is, önálló indivídumként és a csapat részeként egyaránt hatásosan érvényesülve. A tér ismételten nagyméretű, széles és mély, a hangszerek szellősen helyezkednek el rajta. A hangzás általánosságban kiegyensúlyozott, a telt basszus olyan hatékony stabilitást biztosít neki, akárcsak a tőkesúly a hajóknak. A latinos ritmusszekció izgalmas és összetett, rengeteg az apró részlet, amitől a megszólalás végig leköti az ember figyelmét.
Hasonlóan izgalmas élményt nyújtottak a különféle rock és pop számok is, a kiegyensúlyozott megszólalás, a testes mélyek és a barátságos karakter még a gyengébb felvételeket is egészen élvezhetővé varázsolta, éppen úgy, ahogy a legmagasabb minőségi rátájú, előlapi USB bemeneten beküldött MP3 zeneszámokat is. Waw és Flac formátumokat a készülék USB-n keresztül sajnos nem fogad, így felhasználóinak ezen a felületen az MP3-al kell beérniük, emiatt annak érdekében, hogy a készülék kvalitásai ne menjenek pocsékba, érdemes belőle legalább a legjobb minőségűt alkalmazni.

Ajánlás
A divatos és modern EZY-80 napjaink ideális készüléke; kicsi, kompakt, elegáns és mindenféle jóval felszerelt, ráadásként még jól is szól. Kellemesen telt barátságos karakterével hétköznapi zenei igények kielégítésére maradéktalanul alkalmas, de ugyanúgy megfelel első audiofil élménynek is, vagy a kisebb kerettel rendelkező, kábeldzsungelektől és nagyméretű készülékektől ódzkodó zenehallgatók számára.

Advance Acoustic EZY80
Teljesítmény: 2×70 W (8 Ohm)
Forgalmazó: Limar Audio Kft.
Tel: 1/329-2980