The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Klipsch PowerGate

A hangsugárzói révén ismertté vált Klipsch számára az elektronikák területe sem ismeretlen, bár a home audio termékei között mindezidáig csak a subwooferek és soundbarok beépített erősítői képviselték ezt a vonalat. PowerGate elnevezéssel kicsi, de „okos” erősítővel/streamerrel gazdagodott a cég kínálata.

Ha már az okosságnál tartunk, kezdjük mindjárt a szoftverrel, ami köré a PowerGate-et építették, a DTS Play-Fi®-vel.
Azt már egy ideje tudjuk, hogy a digitális világban a szoftver legalább annyira fontos, mint a hardver, ha nem fontosabb. A hálózati lejátszók nyújtotta szolgáltatás-özön jó dolog, de kizárólag akkor, ha a kezeléshez nem kell „szakirányú diploma”.
A Klipsch nem kezdett saját szoftver fejlesztésbe, inkább egy márkafüggetlen alkalmazás, a DTS Play-Fi® mellett tette le a voksot. Sok érv szól egy ilyen döntés mellett, felhasználói oldalról nézve ez a legjobb, amit a Klipsch tehetett. Gyermekbetegségektől mentes applikáció ez, amely mellett számos nagy gyártó döntött, mint az Arcam, Anthem, Martin Logan, McIntosh, Pioneer, Rotel, vagy a Sonus Faber, csak, hogy néhány komolyabb nevet említsünk. Az app multiroom rendszerek kiépítésére lett fejlesztve, így aki egy Klipsch lejátszó mellett dönt, még nem kötelezte el magát a márkánál, „vegyes” rendszert is építhet, ha úgy gondolja, a különböző gyártók termékei tökéletesen működnek együtt egy nagy, többszobás rendszerben.

Screenshot 20170306 190918Screenshot 20170306 190921Screenshot 20170306 190812

A Windows / Android / iOS / Kindle Fire eszközökön futtatható DTS Play-Fi® veszteségmentes adatátvitelt használ, és támogatja a nagyfelbontású (24bit/192kHz) fájlokat, az eszközök pedig Wi-Fi, Ethernet vagy Powerline hálózaton csatlakozhatnak. Kisebb hangszórókból sztereo párokat állíthatunk össze, soundbarokhoz pedig hátsó surroud sugárzókat rendelhetünk, fokozva ezzel a térélményt.
Internet rádiók és online zene szolgáltatók széles választéka garantálja az igazi zenei szabadságot, természetesen a hazánkban legnépszerűbb Spotify és Tidal is szerepel a kínálatban.

PowerGate Product 2

Ha a „kicsi a bors, de erős” szólást az elmúlt 20 évben a hifi szakma nem csépelte volna el, a Powergate-hez alcímnek tökéletes lenne. Szemből a 25×6 cm-es előlap valószínűtlenül kicsinek látszik a 2×100W teljesítményhez viszonyítva, de amióta a digitális végfokok léteznek, ezen már nem kell csodálkozni. A kis felületen mindössze két gomb (power és bemenetválasztó) és egy forgó jeladó kapott helyet, de nem nagyon hiszem, hogy a ki/be kapcsoláson kívül bármi másra szükségünk lenne, az alkalmazásból minden kényelmesen elérhető, a tartozékként kapott távvezérlő szintén kényelmes megoldás az alapfunkciók kezeléséhez. Hátul már nagyobb a „tömeg”, a két pár szorítós banánaljzat mellett több különféle aljzat sorakozik.
PowerGate Product 5Van egy pár RCA bemenetünk, amelynek érzékenysége – és frekvencia karakterisztikája - egy kapcsolóval választható ki, lehet sima vonalbemenet, ill. fogadhat analóg lemezjátszót, ha úgy akarjuk, ez utóbbihoz szükséges földelő csatlakozót is kapunk. Van 3,5-es jack bemenet mobil eszközökhöz, optikai digitális aljzat leginkább TV készülékekhez, kétféle USB bejárat DAC-ként való alkalmazáshoz és külső meghajtó fogadására. A sort az Ethernet be/kimenet zárja. A külső eszközök csatlakoztatásához optikai, USB ill. jack kábelt mellékelnek a Powergate-hez. Analóg RCA kimenetekkel szintén ellátták, minimalista 2.1-es házimozi rendszerben gondolkodók - ill. a kis monitorsugárzókkal rendelkezők – a subwoofer kimenetet is értékelni fogják.
A maximális 100W-os kimeneti teljesítményt 4 Ohmos hangsugárzókkal érhetjük el, 6 Ohmon 75, 8 Ohmon pedig 50W áll rendelkezésre, 20kHz-es sávszélesség és 90dB-es jel-zaj viszony mellett.

Aki hallott már Klipsch hangsugárzót és fülében még ott „csengenek” a hallottak, képzeljen el valami egészen hasonló megszólalást. Dinamikus, erőteljes jellegű hang ez, mindvégig érezni, hogy meg akarja mutatni, mit tud. Kicsit színezett, és túloz is, erősen műfaj és életkorfüggő, hogy mindezt miként ítéli meg a hallgató. Könnyűzenén jól jön az igyekezet, itt kell az energia, többnyire nincsenek valós hangszerek, nem is a természetesség, inkább a szórakoztatás a fontos, és ahhoz vitathatatlanul ért. A ritmus beindítja a lábakat, az ember legszívesebben táncra perdülne tőle, ugyanakkor nem fáraszt, fenn tudja tartani a figyelmet. Mélytartománya kontrollált, megfogott dobütésekkel és nem terjengős basszusgitár játékkal, cseppet sem búg. Olyan, mint egy sportmotor, nem tudom megállni, hogy tovább emeljem a hangerőt, ő pedig zokszó nélkül veszi a parancsot, és egészen ¾ hangerőig összeszedett marad, felette viszont kezd szétesni a produkció (vagy a dobhártyám).
Ha klasszikus zenével vagy jazzel próbálkozunk, derül ki, hogy nem audiofil célokra szánták. A széles frekvenciamenet ugyan itt is előny, de a középtartomány felbontása érezhetően alacsonyabb, kevesebb a részlet, és a természetesség sem az igazi.
A phono bemenet egy belépő szintű lemezjátszót képes kiszolgálni, tökéletesen alkalmas arra, hogy régi lemezgyűjteményünket – akár a régi lemezjátszónkon - időnként meg tudjuk hallgatni.
A beépített DAC semmiben nem limitálja a készülék hangzását, a végfokot meghaladó minőséget képvisel, amit tapasztalhatunk, ha nem analóg bemenetről, hanem pl. USB DAC-ként használjuk, vagy a hálózatról streamelünk. A Spotify ill. Tidal amúgy is talán a legkézenfekvőbb megoldást kínálja, mint műsorforrás, érdemes kihasználni a stabil szoftveres környezet mellett produkált élvezetes hangzást.

A Powergate aprócska háza rengeteg szolgáltatást és izmos végfokokat rejt, a mai „helyhiányos” vagy inkább minimál stílusú nappalik kedvelt készüléke lehet. Csupán egy pár hangsugárzót kell csatlakoztatnunk hozzá - okostelefon pedig minden háztartásban akad – és indulhat a zene. Ha nincsenek audiofil elvárások, panasz sem lehet a hangminőségre, hangerőben pedig a halk háttérzenétől a házibuliig terjedően minden helyzetben számíthatunk rá. A DTS Play-Fi®-re épülő multiroom rendszerbe illesztve pedig nem vagyunk a márkához kötve, a további berendezéseket széles gyártói kínálatból választhatjuk ki.

PowerGate Lifestyle E

Klipsch Powergate
Teljesítmény: 2×50/75/100 W (8/6/4 Ohm)
Frekvencia-átvitel: 20-20 000 Hz (-0,1dB, 6 Ohm)
Jel/zaj viszony: > 90 dB (50 W, 8 Ohm)
Méretek: 25,4×6,35×15,24 cm
Tömeg: 1,36 kg
Ár: 169.900,-Ft

Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu