The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Aune S7 fejhallgató erősítő teszt

Az Aune aktuális választékában három fejhallgató erősítő található, melyek közül a S7 a legkomolyabb típus, ami elsősorban nem az olcsóságával, hanem a minőségével szeretné elnyerni a vásárlók bizalmát.

A fekete vagy titán színű, CNC gépeken megmunkált formás alumínium házikó szálcsiszolt előlapját még anodizálták is, a feliratokat pedig lézerrel készítették el, hogy a végeredmény minden szempontból ízléses és elegáns legyen. Maga a design a cég brit tervező csapatának alkotása, úgymint a többi Aune készülék esetében is. A hangzás tekintetében az elképzelés a kiegyensúlyozott és természetes megszólalás volt, melynek érdekében szigorúan válogatott minőségi alkatelemeket, teljesen szimmetrikus, ultra alacsony torzítású áramköri megoldásokat, valamint egy innovatív többfokozatú paralel meghajtási módot alkalmaztak. A nívós elektronikák táplálásáról kiváló minőségű egyedi toroid transzformátor gondoskodik. A kétféle választható gain érték révén az S7 a kisebb és nagyobb impedanciájú fejhallgatókkal is jól együtt képes működni, így a füles kiválasztásának tekintetében sem köti meg felhasználójának kezét.

Aune S7 back

Tökéletesen kihasználva a készülék szimmetrikus felépítését, az S7-et a szokásos analóg RCA bemenet mellett szimmetrikus XLR bejárattal is ellátták, az előlapon található fejhallgató kimenetek között pedig a 6,3 mm-es jack aljzat mellett kettő szett szimmetrikusat is elhelyeztek. A kezelőszervek és a fejhallgató csatlakozások az előlapon találhatók, a kétféle bemenet között egy nyomógombbal lehet választani, az éppen használtat a picike indikátor led zöld vagy piros fénye jelzi. 

A múltkoriban hallgatott T1se-től eltérően az S7-ben ugyan nincsenek csövek, de ettől függetlenül a hangzása alapvetően hasonlóan kellemes és kifinomult, és bár annyira értelemszerűen nem lágy, azért érezhetően ugyanazon a „vonalon” helyezkedik el. Hangszínei semlegesek és világosak, mesterséges csillogás vagy sziszegés egyáltalán nem tapasztalható bennük, így még az esetleges gyengébb minőségű vagy tömörített felvételeket is élvezhetően szólaltatja meg. A frekvencia balansza a gyártó terveinek megfelelően valóban kiegyensúlyozott, a basszusa átlagosan jó és dinamikus. Ha az adott felvétel és a fejhallgató partner ebből a szempontból megfelelő minőségű, akkor testes, erőteljes és szépen formált mélyhangokat produkál, ha viszont az adott zene esetleg magasba húz és/vagy a füles is kiemeli a magasakat, a végeredmény néha könnyűsúlyúvá válhat, bár dicséretére legyen mondva, sziszegés vagy egyéb zavaró effektusok ekkor sem jelentkeznek. Mindenféle színezettséget nélkülöző naturális magasai kellően érdekesek és izgalmasak még a különféle „színes” szintetizátoros muzsikák megszólaltatásához is, melyeknél kifejezetten üdítő a rossz értelemben vett diszkós jelleg hiánya. A magasakhoz hasonlóan a nyílt és világos felsőközepeknél sem tapasztalok semmiféle túlzott csillogást vagy káprázatot, míg a közepek alsóbb részénél egy minimális csöves ízű melegséget érzek. Jót tesz ez többek között az énekhangoknak és emellett számos akusztikus vagy elektronikus hangszer hangját barátságosabbá és bensőségesebb hatásúvá teszi. A kiegyensúlyozottság és a természetesség mellett az S7 másik kiemelkedő paramétere a főleg a közepeknél nagyon szembetűnő transzparencia, amelynek köszönhetően megfelelő nívójú fejhallgatóval nagyon élvezetes hangzásban lehet részünk. Nagy felbontású zenei anyagokon értelemszerűen még komolyabb az auditív nyereség; több lesz a levegő, továbbá újabb színek, információk és halk háttérszólamok tűnnek elő a csendes hátterekből és az alapesetben jó átlagosnak mondható dinamika is kontrasztosabbá válik. A hangzás szó szerint cizelláltnak mondható, szépen átlátható, de mégis kellően „sűrű” textúrákkal és megfelelő testességgel. A különféle hangok szépen, gyakran egészen messzire eltávolodnak a fejemtől, jól érezni színpadok mélységét is, zavaró, bent szól a fejemben érzet pedig egyáltalán nem tapasztalható.

Ajánlás

A T1se modellhez hasonlóan az S7 is egy ízléses kinézetű, igényes felépítésű és legfőképpen zenei, nyílt, transzparens és kellemes karakterű készülék. A benne rejlő minőségi potenciált legfőképpen szimmetrikus csatlakozásainak alkalmazásával lehet kihasználni, de az RCA - jack kombón keresztül használva is egy jól hallgatható, számos fejhallgatóval korrektül együttműködő típus, melyhez tapasztalatom szerint a „kerekebb” hangú fejhallgatók a legideálisabb partnerek (Pl. Sennheiser, Beyer és hasonlók.)

Aune S7
Frekvencia átvitel: 20 Hz- 80 kHz (+/- 0,1 dB)
THD+zaj: 0,0005%
Jel/zaj arány: >124db
Méretek: 288×211×63 mm
Tömeg: 3 kg
Ár: 184.900,- Ft


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu