The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Advance Paris PlayStream A7 integrált erősítő/hálózati lejátszó

Kisebb testvéréhez hasonlóan a PlayStream A7 is egy kellően nagy teljesítményű integrált erősítő és egy nagy felbontású streamer sikeres kombinációja többek között olyan hasznos „kiegészítő elemekkel”, mint a minőségi DAC, a phono MM bemenet és az FM/DAB+ tuner.

A aktuális Advance Paris (teljes méretű) integrált erősítő választék második típusának számító PlayStream A7 kiváló minőségű, válogatott alkatelemekből felépített 2×115 W (8 Ohm) teljesítményű AB-osztályú erősítővel rendelkezik, amely érezhetően izmosabb, mint a kistestvér PlayStream A5-ösé, így még nagyobb terekben és esetlegesen érzéketlenebb hangsugárzókkal való használatra is alkalmassá teszi és vélhetően még dinamikusabb hangzást biztosít. Nagyobb társaihoz hasonlóan a High Bias áramkörnek köszönhetően az első wattok A-osztályhoz hasonló módon szólalnak meg. A különféle digitális jelek feldolgozását és analóggá alakítását Wolfson WM8740 és Asahi Kasei AK4113 chipek végzik hozzájuk illő minőségi áramköri környezetben.

playstream a7 rear copy

Mivel az A5 és A7 modellek hálózati lejátszó része teljesen azonos, a nagyobb típus is egyaránt használható Ethernet és Wifi kapcsolaton keresztül és a Spotify, Deezer, Qobuz, Tidal, TuneIn, iHeartRadio, vTuner és Napster szolgáltatások mindegyike elérhető vele. Az okostelefonon, táblagépen, számítógépen, külső NAS-on vagy otthoni hálózaton tárolt zenei könyvtárak tartalmai szintén kényelmesen lejátszhatók a készülékkel.

playstream a7 inside copy

A gyártótól megszokott módon beépített Bluetooth egység nincs az erősítőben, amennyiben valaki ilyen módon is szeretné használni, az X-FTB01 és X-FTB02 Bluetooth vevőket tudja megvásárolni hozzá. (Ahogy a MyConnect 150-nél írtuk, a gyártó az X-FTB01-et sok esetben grátisz mellékeli a készülékeihez.) A PlayStream A7 egyéb felszerelései közé tartozik még az FM/DAB+ tuner, amitől valójában már nem is csak erősítő, hanem egy receiver, gazdag csatlakozó felületén pedig line RCA, Phono MM és optikai illetve koax digitális bemenetek, valamint USB port is található. A csatlakozófelületen az egyetlen különbség a kisebb testvérhez képest a HDMI ARC, azaz Audio Return Channel csatlakozó. Ez a funkció szükségtelenné teszi egy további kompozit audio- vagy optikai kábel használatát az erősítő TV készülékhez történő csatlakoztatása során. Amikor az ARC kompatibilis PlayStream A7 egy HDMI kábellel egy szintén ARC kompatibilis TV-hez csatlakozik, akkor a forráseszközökön tárolt filmek és más tartalmak megtekintése és hallgatása egyaránt lehetővé válik a TV készüléken és az erősítőn keresztül, tovább a televízióról is küldhető hang az erősítőre.

playstream a7 inside 2

Az erősítők szintén megújult külső megjelenéséről már a múltkoriban is értekeztem, s mivel a két készülék ebben tökéletesen megegyezik, most is ugyanazokat tudom elmondani. A klasszikus és a modern stílusjegyeket ötvöző kompakt méretű kék VU mérők már nem kápráztatják a szemeket, mint a régebbi változatok, a fehér fénygyűrűvel kiemelt alumínium kezelőszervek pedig főleg este nagyon kellemes és hangulatos látványt nyújtanak. A hangerőszabályzó benyomva tartva bemenetválasztóként is funkcionál, az előlap alsó részén sorba rendezve megjelenő, praktikus érintőkapcsolóként működő kék fényű bemenet nevekkel azonban már direktben is lehet váltogatni közülük. A kettő VU méter között egy kis kijelző található, ami az általános fény-harmóniába tökéletesen illeszkedő fehér digitekkel mutatja a kiválasztott bemenetet és egyéb információkat.

Amint az a bemutatásból kiderült, a PlayStream A5 és A7 között a legfőbb különbség a HDMI ARC csatlakozó, valamint a közel 50%-nyi teljesítménynövekmény az utóbbi javára. A rendszerükbe a TV készüléket is belekombinálók számára az előbbi is kétségkívül hasznos előny, a második paraméter pedig minden felhasználónál komolyan éreztetni fogja a hatását, hiszen a nagyobb teljesítménynek és a belőle fakadó többi pozitívumnak véletlenül sem csak akkor vesszük hasznát, amikor házibulit rendezünk vagy „hangoskodni”támad kedvünk. Már a bekapcsolás utáni legelső pillanatokban egyértelműen érezni, hogy a jellegzetes Advance Paris finomságok, és a lágy, csöves-jellegű karakter maradéktalan megőrzése mellett az A7 teltebb, testesebb, komolyabb és megfogottabb megszólalású, mint az ugyancsak még nálam vendégeskedő A5. A jókora teljesítmény növekmény hatását ráadásként már egészen kis hangerőn is érezni, mert egyáltalán nem mindegy, mi van még tartalékban, másrészt pedig a nagyobb teljesítmény csak az „üvöltetéshez” kell tézis teljesen hibás, legalábbis ésszerű határok között. Az A7 a gyártó kellemes karakterét határozottabb és karakánabb formában tálalja, a mélyek jelenléte és hangsúlyossága kis hangerőn is jóval nagyobb, az igazi combos zenei történésekről nem is beszélve, amikor erőben, energiában, dinamikában és attakban egyaránt kényelmesen felülmúlja kisebb testvérét. A ritmusszekciók pulzálása jóval energikusabb, a bőgők, basszusgitárok vagy szinti basszusok játéka a sok hangszeres részleteknél is precízebben követhető és mindvégig hangsúlyos. A mélyek szub-wooferes érzetét már az A5 esetében is megemlítettem, és hát az izmosabb testvér ebben a paraméterben is jócskán felülmúlja, még csak feljebb sem kell különösebben tekerni hozzá a hangerőszabályzót. A készülék hangzása a gyártóra mindig is jellemző módon bántó hibák nélküli, egységes és kiegyensúlyozott, és most is minden szempontból az árkategóriáján túlmutató színvonalú. Márkatársaihoz hasonlóan szintén nem instant sziporkázással és egy-egy kivételesen jó jellemzővel nyűgöz le, hanem a legfőbb pozitívuma neki is a hosszútávon is jól hallgatható kellemes és kiegyensúlyozott hangzás. Lágy, kifinomult és kellemes tónusú hangszínek jellemzik, amelyekhez analógos jellegű, telt és erőteljes mélyek párosulnak. Nagyobb erején túlmenően az A7 hangzását simábbnak és eszköztelenebbnek is érzem, ami a magasabb kategóriáját jelzi; emellett például a nagyzenekari művek a teljesítmény többletnek köszönhetően komplexebben, nagyobb volumenűen és hatásosabban szólalnak meg. Pop és rockzenéken szintén egyértelmű a javulás, igény szerint az A7-el zúzni is sokkal jobban lehet, és még a kisebb vagy érzéketlenebb hangsugárzókat is jobban „megkergeti”.
Sztereó mozizáson az eredendően kellemes és barátságos hangvétel mellett a készülék főleg az akciódúsabb daraboknál képes jókora meglepetéseket okozni. Az 1917 című filmben például amikor a németek elhagyott bunkerében az elszaladó patkány felrobbantja az angol látogatók számára otthagyott aknát rendesen összerezzentem a kanapén. Nemcsak azért mert a robbanás teljesen váratlan volt, hanem a zárt térben (bunker) az A7-nek és a hangsugárzóknak köszönhetően iszonyatosat szólt, szinte még a padló is megremegett alattam. Ugyanilyen félelmetesek voltak a felrobbanó/összedőlő épületek robajai és a különféle lövések hangjai is, szóval a sok szépség mellett az A7 igazi kemény férfias teljesítményekre is képes, ha éppen úgy hozza az élet.

Ajánlás

A kisebb testvérénél közel 50%-al nagyobb teljesítménnyel határozottabbá, energikusabbá és dinamikusabbá tett PlayStream A7 nemcsak hangosabb, hanem egész egyszerűen más ligában játszik, amiért kifejezetten méltányos árat kel csak fizetni. Az A5 minden előnyét és funkcióját magáénak mondható A7 így egy nagy tudású és nehézsúlyú versenyző, amely mellől, ha a keret megvan rá, az A5-öt minden pozitívuma dacára már nem annyira akarja hazavinni az ember.


Advance Paris PlayStream A7
Teljesítmény: 115 W (csatornánként, 8 Ohm)
Frekvencia átvitel: 20 Hz- 80 kHz (+/- 3 dB)
THD: <0,004 %
Jel/zaj arány: > 98 dB
Optikai digitális bemenet: PCM 24 bit/ 96 kHz
Koaxiális digitális bemenet: PCM 24 bit/192 kHz
USB audió PCM: 24 bit/32 bit 44,1 kHz – 384 kHz
USB audió DSD: 2,8 MHz (DSD64)-DOP/5.6 MHz,
(DSD128)-DOP/11,2 MHz (DSD 256)-DOP
Méretek: 430×135×370 mm
Tömeg: 11,5 kg
Ár: 464.000,- Ft


Limar Audio
Tel:. 1/329-2980
www.limar.hu