The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser HD 4.40 BT Bluetooth fejhallgató teszt

A Sennheiser új HD 4 sorozatát a tavasz folyamán két Bluetooth modellel bővítették. Kettőjük közül a HD 4.40 BT modell az olcsóbbik típus, ami zajzáras rendszerrel nem rendelkezik, viszont a gyártótól megszokott kellemesen telt hangzást praktikusan ötvözi a vezeték nélküli zenehallgatás szabadságával.

A két új Bluetooth modell egyaránt a legújabb vezeték nélküli aptX technológiát és a Bluetooth 4.0 audio kodeket alkalmazza, annak érdekében, hogy a zenei jelek vezeték nélküli átvitele minél pontosabb és korrektebb legyen. Az új headsetek a nagyszerű teljesítmény mellett könnyű kezelhetőséget és kényelmes használatot is biztosítanak tulajdonosaiknak. Az NFC technológiának köszönhetően egyszerűen párosíthatók a kompatibilis eszközökkel, a fülkagylóra szerelt praktikus kezelőszervek pedig, ahogy már más Sennheiser modelleken megtapasztalhattuk, megkönnyítik a zeneszámok közti váltást és a beépített mikrofonon keresztül való telefonálást. A fejhallgatók hosszú távon is kényelmes viselhetőségét ergonomikus kialakítású puha fülpárnák biztosítják.

A nagyobb testvéréhez hasonlóan szintén kagylós, hátul zárt, műszakilag lényegében teljesen ugyanolyannak tűnő kialakítású HD 4.40 BT vastagon kipárnázott fülkagylóiban a Sennheiser jól bevált 32 mm-es hangszórói találhatók. A minimalista designú füles minden eleme ízléses és tartós alapanyagokból készült, amelyek ellenállóvá teszik a mindennapos zenehallgatásból fakadó igénybevételekkel szemben. Összecsukható kivitelének köszönhetően kompakt méretűre hajtható össze, a tárolás megkönnyítéséhez pedig egy puha zacskóval kerül forgalomba.

sennheiser hd 440 wireless bluetooth headphones 1

A fejhallgató li-ion polimer akkumulátorai teljesen feltöltve akár 25 órányi vezeték nélküli zenehallgatást tesznek lehetővé. A tartozékként mellékelt lecsatolható kábel segítségével természetesen az akku használata nélkül is megoldható a zenehallgatás/telefonálás, így akkor sincs nagy probléma, ha lemerülnek a telepek, a zene azért szólhat tovább. Ahogy már említettem, a komolyabb HD 4.50 BTNC típustól eltérően a HD 4.40 BT nem rendelkezik aktív zajzáras rendszerrel, a zárt kivitele azonban önmagában is elég jól kizárja a külső zajokat, így utcán és zajosabb környezetekben is korrekt módon lehet vele zenét hallgatni.

A HD 4 sorozat legjobb modelljeire jellemző analitikus és részletesen kidolgozott bevezető nyüzsgés után a jazz muzsika friss, energikus és feszes dobokkal indul, a basszus kimondottan testes és nagyon meggyőző. A fejhallgató általánosságban a gyártótól megszokott, szinte már védjegyszerű kellemes és barátságos hangvételt ötvözi a zárt mivoltához képest meglepően nyitott és életteli, mélyben pedig különösen intenzív karakterrel. A magasak könnyedek és levegősek, ami különösen a fúvós hangszereknél és a különféle, néhol leheletfinom csilingeléseknél érhető tetten. A hangok a felvételek függvényében gyakran egészen eltávolodnak a fejemtől, bezártság érzet egyáltalán nem tapasztalható. A jó basszus és a dinamizmus ellenére a füles egyértelműen audiofil irányultságú, így a különböző hangszereket és szólamokat szépen szétválasztja egymástól, a hangszín és hangulati gazdagsága pedig nagyon jó. Társaihoz hasonlóan a vibrafon megszólaltatása nála is nagyon tetszik, a hangszert szépen csengő, valóság ízű és telt hangokkal ábrázolja.

Klasszikus műveken a fülkagylók levegős, oldott hangulatú és valós színezetű hangokkal telnek meg. Az operaénekesnő enyhén édeskés hangja szinte szárnyra kap, a jó részletezettségnek köszönhetően a halk háttérszólamokat és az akusztikus zenéléssel óhatatlanul együtt járó különféle „zajokat” is tökéletesen hallani. A HD 4.40 BT karaktere ezeken a műfajokon ügyes kompromisszumként valahol félúton helyezkedik el a populárisabb karakterű mobil használatra szánt típusok és a kifinomultabb otthoni fülesek világa között. A klasszikus muzsika kissé populárisabb ágát (is) képviselő Sarah Brightman, (aki mint olvastam, idén decemberben 13 év után ismét Magyarországra látogat), Symphony című felvételén finoman, de erőteljesen pulzáló telt basszus adja meg az alaphangot, a vonóskar hangja kellően színes és érdekes, míg a könnyed és levegős énekhang szinte szárnyal a hangszeres kíséret felett. Sok a szín és a különböző árnyalat illetve hangulat, ugyanúgy, mint az érdekesen hangszerelt popzenéknél, amiket szintén dinamikusan, testesen és sokszínűen ábrázol. Kiváló basszus és dinamika kvalitásainak köszönhetően a füles a keményebb műfajokon is derekasan helytáll, ha valakinek arra van igénye, szigorúbb zenékkel is bátran csapathatja vele, maximum a füle látja kárát, ha nem figyel oda a hangerőre.

Ajánlás

A HD 4-es sorozat immár komplett feltérképezése után a HD 4.40 BT típus a család kifinomultabb és basszusban a legjobb tagjai között helyezhető el, mint egy univerzális zenei használatra szánt nagyon jó ár/érték arányú fejhallgató. Hasznos funkcióinak (zenelejátszás, telefonálás) és a kényelmetlen zsinóroktól megszabadító Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően ez a minőségi hangzású füles egy valóban modern és sokoldalú modell lett, ami a tulajdonosának napjaink elvárásaihoz igazodó felhasználói komfortot biztosít.


Sennhesier HD 4.40 BT
Frekvencia átvitel: 18 Hz - 22 kHz
Impedancia: 18 Ohm
Hangnyomás: 113 dB
THD: < 0,5%
Ár: 45.900,- Ft

Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu