The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

House of Marley Redemption ANC2 fülhallgató

Idén májusban mutatkozott be a House of Marley Redemption ANC zajszűrős fülhallgató 2-es változata, ami több tekintetben is változott elődjéhez képest és szinte minden paraméterében jobbá vált, vagyis nem a kozmetikáé volt a főszerep, hanem a hangsúlyos változásoké.

A House of Marley filozófiájához hűen természetesen az új típus is környezetbarát(abb) anyagokból készül, és a cég amúgy jelenleg is aktívan támogatja a globális újraerdősítést, a One Tree Planted, és az óceánok védelmét a Surfrider Alapítványon keresztül. Az új House of Marley Redemption ANC 2 vezeték nélküli fülhallgató szintén ezt a szellemiséget tükrözi; főként bambuszból és bambuszszálas kompozitból készült, ami egyébként szerintem nagyon jól is néz ki, míg a hozzá mellékelt USB-C kábelt 99%-ban újrahasznosított műanyagból állították elő. A fülhallgató csomagolása emellett műanyagmentes és teljesen újrahasznosítható, így náluk a környezetvédelem nem csak üres szólam vagy marketing elem csupán.

redemption anc 2 true wireless fulhallgato 12


Legszembetűnőbb változásként a fülhallgató háza elődjétől némileg eltérő formájú lett a korábbinál vastagabb „nyúlványokkal” és új fémes logót is kapott, a vízállósági IP-besorolását pedig IPX4-ről IPX5-re emelték. A korábbinál hatékonyabb akkumulátorának köszönhetően a használati ideje bekapcsolt ANC-vel egy töltéssel 5 óráról, töltőtokkal együtt összesen 20 óráról, bekapcsolt ANC mellett 6 órára, töltőtokkal pedig 24 órára javult. Mostantól ráadásként vezeték nélkül is lehet már tölteni, a hangzás némely paraméterét pedig be lehet állítani a House of Marley okostelefon-alkalmazáson keresztül. A Bluetooth 5.2 használatával a hatótávolság szintén megnőtt, így most már körülbelül 20 méter a korábbi körülbelül 10 méterhez képest.

redemption anc 2 true wireless fulhallgato 3

A fülhallgató fekete tokjának tetején egy bambusz panel található ezüst HoM logóval, alul pedig egy sor aprócska LED mutatja az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjét. A jó megjelenés és a környezettudatos anyagválasztás természetesen nem megy a használhatóság és a tartósság rovására, mert a szerkezet minden eleme strapabírónak tűnik, és ahogy korábban már említettem, a fülhallgató IPX5 minősítésű izzadság és vízálló is. Jelenleg még csak fekete színben kapható, de rövidesen érkezik a krémszínű változata is.

redemption anc 2 true wireless fulhallgato 4

Annak érdekében, hogy a füldugók kényelmesen viselhetőek és jól illeszkedőek legyenek, ami a komfortos használat és a hangminőség szempontjából egyaránt kiemelten fontos, háromféle méretű szilikon füldugót mellékelnek hozzá, amelyek közül valószínűleg mindenki megtalálja a füléhez legjobban illőt.
Mind a kettő fülhallgató külső oldalán található egy-egy érintőpanel, amelyek segítségével beállíthatja a hangerőt, előre-hátra ugorhat a számok között, hívhatja az okostelefonja hangsegédjét, valamint válthat a zajszűrő módok között. A kezelésük könnyen megjegyezhető még annak ellenére is, hogy itt-ott kissé eltérnek a többi fülhallgatón megszokottól. A tok töltéséhez egy USB-C kábel is tartozik, de a 2-es változat további újdonságaként, ahogy már említettem, immár vezeték nélkül is fel lehet tölteni.

Hangminőség

A House of Marley Redemption ANC 2-ről már az első pillanatokban kiderül, hogy a divatos és trendi vezeték nélküli fülhallgató műfaj ellenére a tervezői elsősorban az igényes hangzásra vágyó vásárlóréteget célozták meg, akiknek a funkciók és a jó használhatóság mellett a megszólaló hangok minősége sem mellékes. Ennek okán az alapkaraktere tiszta, nyílt, világos, transzparens és levegős, pont úgy, ahogy azt egy klasszikus hifi szettől is elvárnánk. Normál hangerőtartományokban élesség nagy karcosság sem tapasztalható, a basszus pedig dinamikus, erőteljes és pontos. A legmélyebb frekvenciák területén már nem olyan testes, így az igazi hallójárat átmasszírozás annyira nem az erőssége, (cserébe viszont nem is „buffog” még jó hangosan sem), de hiányérzet nem marad utána és a balansza is végig egyensúlyban van. A közép és felsőbasszusa meglehetősen fickós, határozott és friss, a dobok ennek köszönhetően lenyűgözően szólalnak meg, derekasat képesek ütni, szóval a ritmus bőven meglesz, mondjuk, egy lendületes sétához vagy kocogáshoz is. Az énekhangjai nyíltak, tiszták, levegősek és nagyon jól érthetőek, emiatt minden olyan zene hallgatása nagy élményt okoz, amiben jó vokálok vannak. Levegős, naturális és tiszta magas hangjai mindenféle élességet nélkülöznek, és még jól felhangosítva sem lesznek kemények, ami szintén egy fontos pozitívum. Műfajilag összességében nem válogatós, az akusztikus hangszerek megszólalását ugyanolyan igényességgel tolmácsolja, mint a „gépekét”, feszes és dinamikus stílusa viszont szinte kívánja a pörgősebb dallamokat, amelyek egy sok esetben mozgás közben hallgatott audio eszközhöz amúgy is ideálisak. A hangzás saját ízléshez alakításához egy manuális hangszínszabályzó és 8 előre beállított hangmód áll rendelkezésre.

ANC és Ambient mód

A bal oldali fejhallgató felületének háromszori megérintésével először az ANC, majd Ambient módot lehet aktiválni. A kifejezetten hasznos zajszűrő funkció némileg tompítja a külső zajokat, főleg az összetett frekvenciájú utcai nyüzsgés hangjait és a többi ember beszédjét. Fülhallgatóként a hatás természetesen nem tud olyan mértékű lenni, mint egy fület eltakaró fejhallgató esetében, de azért mindenképpen jó szolgálatot tehet. A környezeti hangokat beengedő és a magas frekvenciatartományt erősen és rendkívül tisztán felerősítő ambient mód, ami arra szolgál, hogy a hallgató ne záródjon el a környezettől, hatékonyan segíti a kommunikációt. A külső hangok beszédérthetősége, ha például beszél valaki hozzád a zene hangerőszintjétől függetlenül kiváló és minden körülmények között jól hallható, így ez a funkció szintén nagyon hasznosnak és jól működőnek mondható.

Ajánlás

Az elődjét minden tekintetben felülmúló House of Marley Redemption ANC 2 egy elegáns és egyedi megjelenésű, jól használható vezeték nélküli fülhallgató korrekt szolgáltatásokkal. A hangminősége igényes és kifinomult, nyílt, világos és jó felbontású karakterének köszönhetően széles műfaji spektrumban jól hallgatható. Az akkumulátor élettartama teljesen rendben van, és nagyszerű szolgáltatás, hogy a tokja vezeték nélkül is tölthető, az új alkalmazás pedig jól működik. Végül pedig, de nem utolsósorban a cég környezetbarát filozófiája, ami persze nem forintosítható vagy javít a hangon, azért mindenképpen említésre érdemes, és napjainkban szerintem újabb jó pontnak számíthat a fülhallgató választás során.

House of Marley Redemption ANC 2
Ár: 67.990,- Ft
Forgalmazó: Eurowares Trading Kft.
Tel: 52/531-268
www.marleyaudio.hu