The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dynavox X7000 tápszűrő

A Dynavox gazdag, főként különféle hifis kiegészítőkből álló választékában különösen kedvező áru tápszűrős elosztó is található, ráadásul az elegánsabb és mindenképpen komolyabb hatású készülék formátumú kivitelben.

A számos szennyezésnek és zavarnak kitett hálózati táp szűréséről már rendkívül sokat értekeztünk, úgyhogy, a szűrés fontosságáról és jelentőségéről azt hiszem, már nem kell beszélnünk. A Dynavox X7000 egy újabb érdekes színfolt lehet a tápszűrős elosztók világában, amely ráadásként az összes eddig általunk tesztelt típusnál kedvezőbb áron vásárolható meg, így még több zenebarát számára elérhető.

Dynavox X7000 fekete


A normál audio komponens szélességű X7000 fekete és ezüstszínekben kapható, 8 mm vastag szálcsiszolt alumínium előlapján egy óriási piros digites, amúgy ki is kapcsolható kijelzővel, ami a bejövő feszültség aktuális értékét vagy a teljesítményt mutatja. Hogy közülük éppen melyikre vagyunk kíváncsiak, azt ugyanazzal a gombbal választhatjuk ki, mint amelyikkel le is kapcsolhatjuk, ha zavar az erős piros fénye. További hasznos szolgáltatásként egy D-fázisú LED jelzi az esetlegesen nem fázishelyes csatlakoztatást. A készülék 10 A-es csúcs terhelhetőséggel rendelkezik és maximálisan 2300 W teljesítmény továbbítására alkalmas.

Dynavox X7000 hatlap

 A hátulján lévő hat aljzat közül négy hatékony nagyfrekvenciás szűréssel ellátott, kettő pedig szűrés nélküli direkt csatlakozás. A főkapcsolója szintén a hátlapon található, a hozzá mellékelt szokásos komputer hálózati kábel 1,5 m hosszúságú.

A menetrend a hálózati eszközök illetve kábelek tesztjénél megszokott, vagyis először nincs szűrő, aztán van, majd hogy a veszteségeket is megtapasztalhassam, van, aztán megint nincs, és ezt váltogatom többször. Mivel most elosztóról van szó, értelemszerűen a műsorforrás és az erősítő is csatlakoztatva van, így egy szimpla tápkábelhez képest a hatás most mind a két komponenst érinti, így vélhetően még szembetűnőbb.

Amikor az X7000 bekerül a rendszerbe a hang finomabbá, lágyabbá és főleg a magasak területén selymesebbé válik. A jazz klub közönségének nyüzsgése hitelesebb, valóságosabb, és ha történetesen tudnék svédül, még itt-ott talán meg is érteném, miről beszélnek a zenészekre várva. A muzsika ritmikus, pontszerűbb és határozottabb dobütésekkel indul, és érdekes módon egyszerre tűnik nyugodtabbnak (ez lehet a „nagyobb” készülékek nagyvonalúsága) és pezsgőbbnek is. A megszólalás egyértelműen simább, természetesebb és kulturáltabb, valamint a felbontás is megnő valamelyest. Karakterét tekintve a kétféle hang nagyon hasonló, csak a szűrős változat mindenben kicsit jobb és finomabb, a különbségek mértéke alapján pedig akár vaktesztben is nagyon könnyen meg lehetne különböztetni őket. A fúvós hangszerekből áramló levegő mennyisége szintén több, amitől a megszólalásuk még valóságosabbnak hat, a szépen csengő, és az előzőnél játékosabb vibrafon felhang rendszere pedig érezhetően gazdagabb.
AS és HP zongora-szaxofon duója és Anne Szofie von Otter Mozart ária részlete először az X7000 beiktatásával, majd pedig nélküle szólal meg, ezúttal azt mutatva meg, mennyi előnyöm származott volna belőle, ha nem iktatom ki a rendszerből. A remekül összeszokott duó muzsikája fakóbb, bágyadtabb és egykedvű; nemcsak ez érzelmek lesznek deficitesek, hanem a színek, árnyalatok és a levegő egy része is odaveszik a Dynavox eltávolításával. Az opera részlet szintén színtelenebbnek és jellegetlenebbnek tűnik, a hangszerek hangjai kevésbé válnak szét, amitől a megszólalás tömbösebbnek tűnik. Az énekesnő kevésbé lelkes, a hangja fénytelenebb és a levegője is kevesebb. A frekvencia sáv alul-felül szűkebbnek tűnik; a finom basszus most kevésbé erőteljes és hangsúlyos, míg a magasakat némileg mattabbnak érzem. A zenét igazán valóságossá és élményszerűvé tevő apró finomságok, árnyalatok és háttér információk szintje az X7000 nélkül mindkét felvételnél kisebb, ami ugyanolyan húsbavágó veszteség, mint a látványosabb paraméterek változása, sőt, ha audiofil szemlélettel nézzük, még talán fájóbb is.
Shirley Horn felvételénél az erőteljes basszus a Dynavox bekötésével is hasonló, viszont kerekebb és egészségesebb, míg legalul jobban kordában tartott. A hangzás összességében nagyvonalúbb, levegősebb és teresebb, a szűrő nélkül kissé háttérbe húzódóbbnak és szűkebbnek érzem. A magasak selymesebbek, világosabbak és élénkebbek, az énekesnő érzelmesebben és lágyabb hangon énekel, és a felbontás is jobb. A melankolikus hangulatú dal által kiváltott érzelmi hatás nagyobb, ami szintén nagyon fontos paraméter. A latin gitárzene fényesebb, világosabb, élénkebb és olyan, mintha a zenészek közelebb lennének, a hangokba pedig plusz levegőt és életet pumpáltak volna. A Dynavox használatával a hasonló eszközöknél tapasztalt érzetem támad, mintha jobban ráközelítenénk a zenére és így betekintést nyerhetnénk azokba a rejtett finomságokba, amelyek az előbb még hallhatatlanok voltak számunkra, amitől összeségében minden teltebb, gazdagabb és érdekesebb lesz.

Ajánlás

Az audio komponensekkel együtt dráguló hálózati eszközök világában örvendetes esemény egy ilyen megfizethető és mégis nagyon jól működő eszközre bukkanni, mint a Dynavox X7000, ami különösen kedvező áron ráadásul nem is szimpla elosztó, hanem az előkelőbb készülék formátumú tápszűrő. Nagyjából két belépő szintű hálózati kábel áráért nyújt mindenféle zenén jól érzékelhető és értékes javulást egy akár négy komponensből álló szett számára, ezért mindent figyelembe véve egy Best Buy címkét bőven megérdemelne, ha lenne nekünk olyan.


Dynavox X7000
Maximális folyamatos teljesítmény: 2300 W
Méretek: 430×100×305 mm
Tömeg: 6,15 kg
Ár: 69.990,- Ft


Forgalmazó: StreamAudio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu