The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL E65BTNC

Aktív zajszűrős modellel gazdagodott 2017 őszén a JBL tekintélyes fejhallgató választéka. Az E65BTNC tulajdonképpen az E55BT zajszűrős változatának tekinthető, jelenleg a legkedvezőbb árú zajcsökkentős modell a cég kínálatában.

A JBL korábban csak az Everest sorozatban kínált aktív zajcsökkentést, most az E65BTNC révén egy árkategóriával alább is elérhetővé válik ez az innovatív technológia. Azon lehet vitatkozni, hogy ’hifisztikai’ szempontból mennyire fontos szolgáltatás, de számtalan esetben nagyon előnyös lehet a környezet zajának elnyomása. Természetesen senkinek nem javasoljuk, hogy utcán, forgalomban használja ezt a funkciót, de metrón, buszon, vonaton, és sokszor még otthonunkban is jó szolgálatot tehet.
Kivitele az „E” sorozatra jellemző jegyeket viseli, vagyis zömmel műanyagokból, a JBL-től megszokott kifogástalan minőségben készül. Tartós textil bevonatú acél fejpántjához elfordítható csuklós szerkezet kapcsolja a fülünkre szorosan illeszkedő, ovális kialakítású, puhán párnázott kagylókat. Kényelmes viselet hosszútávon is, egyedül a zárt kialakítás miatt vesszük le egy idő után, ha már nem szól a zene. Kezelőszerveit a jobb oldalon találjuk, talán lehetnének egy kicsit szellősebb elrendezésben, de így sem okoz problémát a kívánt gomb megtalálása. Működése hibátlan, az első párosítást követően minden alkalommal – bekapcsolás után – azonnal kapcsolódik a lejátszó eszközhöz, üzemideje pedig kellemesen hosszú ahhoz, hogy napközben ne legyen szükségünk a töltőre. Ha mégis, a mikro USB aljzat nem háklis, szinte bármilyen töltővel életet tudunk lehelni belé. Tartozékként amúgy sem kapunk adaptert, csak egy JBL-narancs USB kábelt. Polymer Li-ion akkuja 2 óra alatt feltölthető, ezzel 15-24 óra üzemidő biztosított attól függően, hogy mely szolgáltatásokat vesszük éppen igénybe. (BT és/vagy NC, ill. headsetként való alkalmazás) Az aktív zajszűrés működik vezetékes kapcsolat esetén is.
A száraz műszaki adatokból túl sok következtetés nem vonható le, 40mm-es hangszórója a 20-20 000Hz-es frekvencia-tartományban képes egyenletes átvitelre, 95 dB-es érzékenység mellett, és 32Ohm impedancia terheli a lejátszó eszköz kimenetét, persze csak ha a csavarodásmentes szövetköpenyes / vezérlős kábelt használjuk a Bluetooth kapcsolat helyett.

JBL E65BTNC Accessories Black 1605x1605px

Szállításhoz szépen összehajtogatható, sajnos a JBL e modellhez sem kemény, sem pedig puha tokot nem mellékel (talán az ár alacsonyan tartása miatt) érdemes legalább egy tároló zsákot varratni hozzá, ha sokszor velünk utazik.

Hangminőség

Tipikusan könnyűzenére hangolt füles. Hangsúlyos mélytartománya némi lágysággal fűszerezve mindig stabil ritmusalapot ad, amitől aztán hamar beindulnak a lábak. Közepei kissé csillapítottak, ugyanakkor a magastartomány hangsúlyosabb része megint intenzíven jelen van. Az enyhén loudnesses beállítás mellett van némi levegője is, felépít egy kisebb teret, nem a hallgató fejében szól a zene. Középtartományban szépen kitartott hangokat produkál, megjelennek az akusztikus gitár fémhúrjának gazdag felharmonikusai a U2 „Stay” c. felvételén, jól visszaadja a koncert hangulatát is. Középtartománya éppen annyi részletet közöl a zenéből, amitől az élvezhetővé, nem egyszer izgalmassá válik, csak avatott füllel érezzük, hogy lenne még ott mit megmutatni. Szerencsére a hangzáskép nagyon barátságos és szórakoztató, hamar magával ragad a felvételek hangulata. Különösen igaz ez a női énekes produkciókra, vagy a kevésbé összetett akusztikus hangszeres felvételekre.
Klasszikus zenei felvételeken több lehet a hiányérzet, egyszerűen azért, mert itt a hangversenyekről ismert valós hangszerek jelennek meg, nem az elektronikák által generált hangok, így van összehasonlítási alap. Testesek a zongorahangok hosszú lecsengéssel, kissé visszafogottak vonós és fúvós hangszerek, de tónusban nincs hiba, csak színekben, „ízében” kapunk kevesebbet a megszokottnál. Az ütős szekció viszont nagyon adja.
Az Everest Elite 750NC meghallgatásakor tapasztaltuk, hogy a kábeles összekötéssel gyengébb hangot kapunk, ami az E65BTNC-re is igaz, de itt jóval kisebb a különbség a BT javára. Utóbbi kicsit színesebb, izgalmasabb, fényesebb, attraktívabb.

QcN1tTQw 1280

Ajánlás

55 ezres árával több, mint korrekt, amit a JBL letesz a vásárló elé. Kényelmes és szép füles, ráadásul a használatban is minden úgy működik, ahogy azt el is várjuk egy Harman terméktől. Az E65BTNC fiatal korosztály zenei ízlésvilágához és életmódjához passzol leginkább, a fekete – szürke – fehér színekkel közülük is az „érettebbeket” szólítja meg. Mi csak ajánlani tudjuk.

JBL E65BTNC
Frekvencia átvitel: 20 - 20 000 Hz
Érzékenység: 95 dB
Ellenállás: 32 Ohm
Ár: 54 990,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu