The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL ClubOne

Nagyon széles választékot kínál a JBL a fejhallgatók szerelmeseinek, és bár a cég nem az audiofil kategóriában erős, de azok is biztosan találnak maguknak fülest, akik hangzásban és kivitelben is a felsőbb szintet célozták meg. Itt van mindjárt a ClubOne, a CES 2020-on bemutatott háromtagú Club sorozat csúcsmodellje.

Ha már az audiofil kifejezést használtam, mindjárt pontosítanom kell, a ClubOne sem az, inkább a professzionális világ felé orientált modell, viszont hangzása akár egy audiofil zenehallgató számára is vonzó lehet. Zárt rendszerű „over-ear” modell, vagyis fülünket teljesen körül ölelő kialakítású, amiben első ránézésre azért sokan kételkednek, ugyanis a fülkagylók viszonylag kis méretűek – legalábbis az ilyen kialakítású modellekhez viszonyítva. Fülre helyezve aztán minden kétely szertefoszlik, a ClubOne tökéletesen illeszkedik fülünkre, csekély szorítóerővel és rendkívül lágy párnázattal. Ugyanez a fekete bőr borítja a fejpántot is, így aztán sehol sem nyom vagy szorít a JBL.
Kivitelére – ahogy már említettem – az igényesség a jellemző, a párnázáson túl zömmel selyemfényű fekete felületű fém (acél/alu) alkatrészekből készül, díszítésként mindössze két krómfényű csík szolgál mindkét kagylón. A mozgásnak, érintkezésnek kitett felületek, ill. alkatrészek tartósnak tűnnek, a két oldalt összekötő kábel is masszív, szövet burkolatú típus.

ClubOne det

Vezeték nélküli modell (Bluetooth), amely kábellel is használható, valamint adaptív zajcsökkentéssel látták el, ez és a zárt kivitel nyugodt zenehallgatást garantál szinte bármilyen környezetben. Hosszú az üzemidő is, még intenzív használat mellett sem kell napközben töltögetni. Kezelő felülete megfelelően tagolt, hamar meg lehet szokni az egyes gombok helyzetét. Zárt kivitele ellenére órákon át viselhető, a fejpánt – talán néha túlzottan – kíméletes szorítóereje sem fog kényelmetlenné válni, azért a kisebb fejmérettel rendelkezők vigyázzanak a hirtelen mozdulatokkal.

clubOne acces

A csatlakozás problémamentes, ha csak egy ezközzel használjuk, az automatikus kapcsolódás miatt beavatkozást sem igényel.
Hangminősége leginkább a stúdió eszközökhöz áll közel, rendkívül pontos és tárgyilagos a megszólalás, ugyanakkor száraznak mégsem nevezném. Nagyon tetszett a mélytartomány, ami elég feszes, határozott, egy csipetnyi lágysággal fűszerezve, nagyon jó alapot teremt. Van energiája, tömege, lendülete, bőséges, de mégsem sok, egyszerűen úgy jó, ahogy van. Pontosan, kotta szerint játszik. Középtartományban szintén sokat tesz a jó megítélésért, részletgazdag, színezetlen és kellően fókuszált, beleavat az apróbb részletekbe is, ezért egy énekhang, vagy egy akusztikus gitár játék önmagában is élmény a JBL-en hallgatva. Hangszeres zenéken értékeljük a hitelességét is, csak minimális mértékben színez, jellegében és méretében is pontosan adja vissza a felvett hangokat. Közepes méretű, de nagyon jól pozícionált teret épít körénk, dimenzióiban is megjelenő szereplőkkel, szárnyaló énekhanggal. Magashangokból is van elég, amelyek tiszták, csillogók, szinte lebegnek körülöttünk a térben. Zárt jellege ellenére levegős a hang, vannak dimenziók, nem csak két oldalról érkezik a zene.
Mindegy milyen felvétellel próbálkozom, klasszikus zenével éppen annyira jó, mint a pop rock, vagy jazz trackeken. Nem válogat, ami abból adódik, hogy igazán felróható hibái sincsenek.
A zajcsökkentő teszi a dolgát szépen, nagyrészt eltünteti a környezet történéseit, ugyanakkor a hangminőségbe csak kisebb mértékben avatkozik bele.
Sokan fogják értékelni a hihetetlen szívósságot is, az egész napos használhatóság (egy töltéssel) a JBL-nél nem csak ígéret, ezt a fejhallgató valóban reggeltől estig „nyúzható”, anélkül, hogy a töltő után kellene nyúlnunk.

ClubOne lifestyle

A JBL ClubOne egy új favorit a saját árkategóriájában. Lényegi hibák nélkül, nagyszerű hanggal és szuper kényelemmel rendelkezik, kitartó akkuval és ideális mérettel ahhoz, hogy úgy otthon, mint utazás során is használni tudjuk. Azt hiszem erre mondják azt, hogy „Best Buy”.

JBL ClubOne
Frekvencia-átvitel: (Passzív) 10 Hz – 40 kHz
Frekvencia-átvitel: (Aktív) 20 Hz – 20 kHz
Érzékenység: 95 dB SPL@1kHz/1mW>
Maximum SPL: 95 dB
Maximum bemeneti telj.: (Passzív) 3500 mW
Mikrofon érzékenység: -38 dBV@1kHz
Impedancia: 32 ohm
Ár: 109.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu