The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennhesier IE 80S BT vezeték nélküli fülhallgató

A népszerű IE 80 S típust kiindulási alapként használva a Sennheiser megalkotta a legelső hallójáratba dugható audiofil vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatóját, amelynél a praktikus használhatóság kiváló hangminőséggel párosul.

Az IE 80S BT vezeték nélküli nyakpántos fülhallgató egy ízléses és kellően stabilnak tűnő kialakítású szerkezet, erős neodímium mágnesekkel rendelkező meghajtókkal, amelyek a gyártótól megszokott kiegyensúlyozott, precíz és levegős megszólalást ígérik. A vezeték nélküli Bluetooth átvitellel érkező digitális jeleket analóggá alakító csúcskategóriás AKM DAC audiofil minőséget biztosít, lehetővé téve, hogy a Sennheiser miniatűr méretű dinamikus hangsugárzóinak képességei a teljes gazdagságukban kibontakozhassanak. A fülhallgató alapvetően kiegyensúlyozott hangzása a díjtalanul letölthető Smart Control alkalmazásban elérhető 5-sávos EQ, valamint a mellékelt aprócska csavarhúzóval beállítható basszusszint szabályzó segítségével precízen személyre szabható és igény szerint a felhasználó egyéni ízléséhez hangolható. A tartozékként mellékelt fülakasztók, valamint a szilikon, lamellás és Comply™ memóriahab füldugók biztosítják a tökéletes illeszkedést, a kiváló passzív zajcsillapítást és a kényelmes viselhetőséget.

Sennheiser IE 80 BT 2

Annak érdekében, hogy a vezeték nélküli fülhallgató kiváló hangminőségét a jelek vezeték nélküli átvitele se rontsa le, az IE 80S BT korszerű Bluetooth kapcsolattal és nagyfelbontású kodekekkel (pl. LHDC, aptX HD, AAC) működik, melyeknek köszönhetően a nagyfelbontású zenei jelek is a vezetékes típusok minőségével összevethetően szólaltathatók meg. Az aptX Low Latency technológia segítségével a hang és a kép tökéletes szinkronban marad, így a fülhallgató videózásra vagy tévézésre is remekül használható.

Sennheiser IE 80 BT 4

A szilikon nyakpánton található háromgombos távvezérlő hangasszisztens gombjával az összes hangasszisztens – köztük a Siri és a Google Asszisztens – is kezelhető. A kommunikáció a Sennheiser mikrofontechnológia területén szerzett szakértelmének köszönhetően könnyű és zavartalan: a fülhallgató zajcsökkentő technológiával felszerelt, kiváló minőségű mikrofonja optimális helyzetbe állítható, hogy a telefonhívások közben a hang pontosan hallható, a hangasszisztensekkel történő kommunikáció pedig minél természetesebb hatású legyen.

A fülhallgató egyik különlegességének számító nyakpánton gyorsan ki lehet igazodni és a szerkezet viselése is hamar megszokható. A fülhallgató gyorsan és zökkenőmentesen párosodik a kiválasztott Bluetooth kompatibilis eszközzel és már szólhat is a zene. A lehetséges hangzás beállítási lehetőségeket nem használtam, a fülhallgatót a természeteshez legközelebbi eredményt biztosító „gyári” konfigurációban hallgattam meg.
A Sennheiser fej, és fülhallgatók mindig is alapvetően kerek, kiegyensúlyozott és testes módon szóltak/szólnak, ezért nem túlzottan meglepő, hogy korábbi társaihoz hasonlóan az IE 80S BT is meggyőző basszus teljesítményt nyújt. A különféle mélyhangokat kontúrosan és definiáltan szólaltatja meg, jól megjelenítve egyben a közöttük lévő kisebb-nagyobb dinamikai különbségeket és az eltérő tónusukat is. Természetesen a mérce nem a nagyméretű fejhallgatók teljesítménye, hanem a fülhallgatók világa és az általános elvárások, amelyeknek ez a fülhallgató nagyon jól megfelel. A hangerő növelésével a mélyek erőteljesebbé és dinamikusabbá válnak, aki szeretné, akár egészen hangosan is hallgathatja, bár sokáig azért nem érdemes túllőni a célon. A testes és erőteljes hangzáshoz szintén klasszikus Sennheiseres jellemzőként kellemes karakter párosul, így keménység, élesség vagy forszírozottság a hangzásban egyáltalán nem tapasztalható. A zenék folyékonyan, simán és barátságos tónusban áramlanak szépen megrajzolt középtartománnyal, amelyben rengeteg érzelem és átlagos izgalom van. Kevés hangszeres és/vagy érzelmesebb felvételeknél kimondottan intim hangulatot teremt, amibe behunyt szemmel nagyon bele lehet feledkezni. Dinamikusabb pop és rock zenéknél a testes alsó végekhez elegendő, de nem kiemelkedő attak és pattogósság párosul, a barátságosság faktor pedig mindvégig megmarad; nyers vagy bántó módon ez a fülhallgató a többi Sennheiser típushoz hasonlóan nem igazán tud szólni. A közepek kidolgozottsága a húzósabb zenei részleteknél is sértetlen marad, az ének és hangszerhangok kellően tiszták és mindvégig jól érthetőek. A részletező képesség kivételesen jónak mondható, a különféle momentumok és háttérzörejek precíz megjelenítése mellett a különféle zenékben számos textúra és árnyalat figyelhető meg, az összhangzást ennek dacára nem érzem sem túlzottan mérnökinek, sem fárasztónak. A fülhallgató által felépített mikro térben szépen elkülönülnek egymástól a különböző hangszerek illetve hangszercsoportok, ami szintén komoly mértékben hozzájárul az IE 80S BT által nyújtott hallgatási élményhez. Kinti környezetben használva a nagyon korrekt passzív zajcsillapítás ellenére helyszín függvényében azért beszűrődik némi kinti zaj, aktív zajcsillapítás azonban nincs, mivel az efféle rendszerek sajnos mindig beleavatkoznak a hangzásba, ami nem igazán audiofil megoldás, még ha bizonyos szempontból javítja is a minőséget.

Ajánlás

Az ízléses, szokásosan igényes és jól átgondolt kialakítású IE 80S BT egy igazi színfolt a gyártó választékában, azokat az audiofil igényű zenebarátokat megcélozva elsősorban, akik jó minőségre vágynak, de nem akarnak az utcán méretes fejhallgatókkal a fejükön mászkálni és állandóan összegabalyodó vezetékekre sem vágynak. Nagyon kellemes hangzás, kifinomultság, testes alsó végek és nagyon jó részletező készség jellemzik, mely tulajdonságok révén valódi audiofil típushoz illően a vezeték nélküliség szabadságát a kiváló minőséggel ötvözve a nívós hangszeres muzsikák és a komolyabb műfajok is élvezetesen hallgathatók vele.


Sennhesier IE 80S BT
Frekvencia átvitel: 100 Hz-100 kHz
Ár: 164.990,- Ft


Audio Partner
Tel: 23/414-057
www.audiospecialista.hu