The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Synchros E40BT

A JBL Synchros sorozatából két modellhez már volt szerencsénk, közülük az S700-ast szintén jómagam teszteltem, nagy megelégedéssel. Az E40-es fiatalosabb, divatosabb megjelenéséhez a legmodernebb Bluetooth technológia, és egy szerény árcédula párosul, a sikerhez már csak jó hangzás kell…

 

Az E40BT méretéhez képest meglepően könnyű, ami egy hordozható fülesnek egyértelműen hasznára válik. Ha figyelmesebben megvizsgáljuk, hamar észrevehető, hogy fém alkatrészt csak „nyomokban tartalmaz”, de a műanyagok ezúttal a minőségérzetet nem csökkentik, a kidolgozás JBL-esen tökéletes. On-Ear típus, vagyis a fülkagylón fekszik fel, puha párnázása jól idomul a fülre, és kényelmes is, a külső zajok izolációja és a hosszú távú viselési komfort ezzel ki is van pipálva. Háromdimenziós állíthatósága az egészen extrém fejformák való illesztést is lehetővé teszi.
E40 Fold-white
Technikailag fejlett kis jószág, a vezetékes csatlakozás mellett a korlátlan mozgásszabadságot biztosító Bluetooth kapcsolat is rendelkezésre áll, ráadásul abból is a legfrissebb verzió. A beépített ShareMeTM technológia a párok és barátok kedvence lesz, egy kézenfekvő megoldás a közös zenehallgatásra megosztott Bluetooth kapcsolaton keresztül. (Az E40BT egyszerűen továbbadja a bejövő jelet, így egy másik Bluetooth eszköz kapcsolódhat hozzá).
A hangzásért felelős 40mm-es driverek széles frekvenciatartományt szólaltatnak meg, basszusban kimondottan erősek, ez a JBL számára – tekintettel a célközönségre - fontos szempont, természetesen a tiszta torzításmentes hangvisszaadás ennek nincs alárendelve. Hab a tortán, hogy a telefonhoz csatlakoztatott E40BT headsetként is használható, ehhez társul, a visszhangmentes átvitelt garantáló „Pure Konnexx” technológia, melyet szintén beszuszakoltak a füles bal kagylójába. A hívásokat egyszerűen, egy gomb megnyomásával fogadhatjuk, ill. bonthatjuk.
A JBL logóval díszített korong ezen felül még három mikrokapcsolót működtet, melyekkel a hangerő szabályozás és a vezeték nélküli kapcsolat menedzselhető.
Li-ion akkuja egy töltéssel akár 16 órányi zenehallgatást biztosít, ha nincs a közelben tápforrás, ezután a mellékelt szabvány 3,5-es jack kábellel folytathatjuk. Az akksi nagy kapacitása ellenére nem növeli észrevehető mértékben a füles tömegét, amiért mindenképpen dicséret illeti meg a JBL-t.

E40 Side 1white
A fiatal korosztályban ugyan kevés az audiofil, a hangminőség viszont nekik sem mindegy. Az E40 BT valóban meg tudja mutatni a legmélyebb hangokat is, de szerencsére tudománya ennyiben nem merül ki. Sőt! Egyáltalán nincs túlsúlyban a mélytartomány, kiegyenlített, egészséges a hangzás, a középtartomány részletei is jól követhetőek. A zene nem a „fejemből” szól, van tere és levegője bőséggel. Tűri a magasabb hangerőt is, nem torzít és reszelőssé sem válik a magastartománya. Árkategóriájához viszonyítva (és vezeték nélküli képességeit figyelembe véve) hangban nagyon meggyőző, rengeteg részlettel, finomsággal és kiváló hangulatteremtő képességgel, mindezeket a művészileg kevésbé értékelt popzenéken is kamatoztatja. Az INXS-től Simply Red-en át Sean Paul-ig sokféle zenével meghallgattam, műfaj tekintetében nem válogat.
Klasszikus zenén a szépen megformált hangszerhangok mellett ismét a hangulat, és az érzelmek jelenlétét érdemes kiemelni, bár nem ez a fő csapásirány, itt is bizonyít.

A JBL E40BT fiataloknak készült, divatos és modern füles, a legfrissebb Bluetooth technológiával felvértezve. Nem csak kivitelében igényes, de hangban is maximalista, képes megmutatni a zenékben ’elrejtett’ finomságokat (és durvaságokat J ) is. A headsetként való használhatóság már csak hab a tortán. Erősen ajánlott!

Technikai adatok:

Impedancia: 32 Ohm
Frekvencia átvitel: 20-22 kHz
Tömeg: 205g
Akku: 3.7V, 610mAh Lithium polymer
Ár: 29.900,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.