The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Synchros S400 BT

A JBL profi DJ fejhallgatói által ihletett Synchros sorozat S400 BT jelű tagja egy Bluetooth adatkapcsolattal rendelkező jópofa füles a szériában megszokott masszív rozsdamentes acél fejpánttal. A nálunk lévő kék/fehér színkombinációban elég feltűnő, de ízléses jelenség; aki az utcán hallgatja, biztos begyűjthet vele néhány elismerő pillantást a hifi világban otthon lévő járókelőktől.

A fém fejpánt valószínűleg szándékoltan technós designját kellemes világosszürke szivacs és a szintén szürke és nagyon puha, finom bőrrel bevont fülpárnák ellensúlyozzák. A füles a BT 3.0 szabványú, továbbfejlesztett aptX technológiával rendelkező Bluetooth vezeték nélküli adatkapcsolat mellett természetesen hagyományos vezetékes összeköttetéssel is használható, így a tartozékok között egy fehér színű, 3,5 mm-es jack dugóval szerelt kábel is található. Bluetooth használathoz USB töltő kábelt is mellékelnek a hosszú hallgatási időt biztosító beépített telepek újratöltéséhez, a be/kikapcsolás és a kapcsolat aktiválása pedig a bal oldali fülkagyló alján lévő apró érintőgombokkal intézhető.

A tökéletesen a fülre simuló puha párnázatú kagylókban a JBL jól bevált 40 mm-es meghajtói lapulnak a gyártó PureBass kiviteli koncepciója szerint kivitelezve. Mivel mérete alapján a típus kisebb testvéréhez hasonlóan ideális hordozható füles is, egy ízléses tokot is mellékeltek hozzá, amelyben könnyedén megoldható a biztonságos tárolása.

0000000383012Az éjszakai élet hangulata, mint tervezési kiindulópont, némiképpen már előre jelezheti az S400 hangkarakterének sajátosságait és azt se feledjük, hogy azért a JBL név is jár némi kötelezettséggel, úgymint például jó basszus. Mindezek fényében egyáltalán nem meglepőek a jazz muzsika friss, erőteljes és lendületes mélyei és energikus dobjai, melyek egyből megalapozzák a muzsika hangulatát. Általánosságban a hangzás kiegyensúlyozott, finom, szellős magasakkal és intenzív közepekkel, amik kidolgozására érezhetően nagy gondot fordítottak a gyártó szakemberei. Utóbbiakat dicséri a vibrafon szépen csengő, gazdag és játékos szólója is, vagy a tőle semmivel el nem maradó klarinété, de említhetjük e téren akár a lelkesen tapsoló közönséget is. A cinek selymesek és élénkek, a basszus pedig mindvégig finoman ott duruzsol a hangképben.
Operamuzsikán telt, élethű hangszínekkel, fizikailag valósnak ható hangszerekkel és levegős, könnyed hangképpel kényeztet, amikhez egy izmos, néhol talán már túlzottan is erőteljes énekesnő párosul. A nagyzenekar komplexitásának érzetét a most is erőteljes és energikus mélyek fokozzák, a megindulások lendületesek, a következő Macbeth részlet tutijai pedig szinte lerobbantják a fejemet.
Pop és rockzenéken mindennek az alapját természetesen az erőteljes és ütős, de egyáltalán nem „agyatlan” basszus jelenti; rockon kőkemény lábdobok, elektronikus műfajokon pedig izgalmasan pulzáló basszus formájában. A Blank&Jones „Consequences” valóságos hang és effektorgiával kezdődik, majd belép a testes basszus és már jön is a klubhangulat a JBL DJ-től. Jókora hangulatváltással a ’70-es évek Monaco-jába látogatunk, ahol Jean-Francois Maurice dörmög laza cinek, cizelláltan pengő akusztikus gitárok és egy soft szexfilmeket idéző énekesnő lágyan úszó dallamainak kíséretében és az S400-nak történetesen ez is a nagyon megy.

A minőségi anyagokból felépített igényes kivitelű Synchros S400 BT kitűnően illeszkedik a Synchros fülesek stílusos sorozatába, kisebb testvérének tudását a vezeték nélküli Bluetooth átvitel képességével tovább növelve. Legfőbb működési területe a pop, rock és a tempósabb jazz muzsika, de azért egy-egy klasszikus műtől vagy egyéb fajsúlyosabb akusztikus zenétől sem fogja ijedten eldobni az ember. Hosszabb távon is jól hallgatható/viselhető fajta, és utazás vagy sétálgatás közben is jól használható. A Bluetooth funkciója tökéletesen és zavarmentesen működik, aminek köszönhetően a mobil használat még komfortosabb és egyszerűbb, mint a hagyományos zsinóros verzióban.


JBL Synchros S400 BT
Frekvencia átvitel: 10 Hz -22 kHz
Ár: 59.990,- Ft
Forgalmazó: Invitone
Tel: 1/7867-422
www.extremeaudio.hu