The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

van den Hul The Combination

A Fusion széria belépõ tagja kedvezõ árfekvés mellett ötvözi a jól bevált hibrid kábeltechnológiát a vdH által kifejlesztett vadonatúj, meglehetõsen speciális vezetõanyaggal. Olcsóbb árfekvése miatt a Combination felépítése kevésbé összetett, mint Integration nevû nagyobb testvéréé, esetében a nagy dobást egyértelmûen a Fusion vezetõ alkalmazása jelenti.

A Combination koaxiális felépítésû kábel többszörös szigeteléssel. Vezetõje nagytisztaságú ezüsttel bevont oxigénmentes réz és Fusion szálak kombinációjából álló (innen a név!) sodrott konstrukció. Vezetõjét lineárisan struktúrált karbon réteg veszi körül, majd a vastag habosított polietilén szigetelés következik. A szigetelés körül kettõ újabb karbon réteg helyezkedik el, közöttük fémárnyékolással, az egész konstrukciót pedig a vdH által kifejlesztett, mechanikai és kémiai sérülések ellen egyaránt hathatós védelmet nyújtó Hulliflex 4 köpeny borítja be, ezúttal sötét arany színben. A Combination folyóméterben vásárolható meg 8 ezer forintos áron, így igény szerint tetszõleges hosszban szerelhetõ.

A Fusion technológia
A Fusion széria kábelei egy teljesen új, innovatív technikát képviselõ vezetõanyaggal rendelkeznek, melyrõl a nevüket is kapták. A Fusion vezetõ elkészítésének menete a következõ.
Extrém tisztaságú rezet, cinket és ezüstöt helyeznek el vákuum kemencében. Elsõ lépésként a három fémet felgõzölögtetik a vákuumban, ahol az erõs, elektromos fókusznak köszönhetõen a három fém atomjai közös centrumba integrálódnak. A folyamat mec-hanikai eredményeként egy 150 mikron átmérõjû vezeték jön létre. A három fém mennyisége kritikus pont, ezért a folyamat során végig szigorúan ellenõrzik. Következõ lépésként nagyon magas hõfokra hevítik fel a kemencét, s így a három fém komplett fúziója létrejön.
Ezután ultra gyorsan (néhány mili-szekundumon belül) lehûtik az anyagot, aminek következtében nagyon szilárd szerkezete lesz. ami az üveg atomstruktúrájára emlékeztet, ugyanis a gyors lehûtés miatt nem tud kristályszerkezet kialakulni, így a kapott anyagot a fagyott folyadékhoz lehetne a leginkább hasonlítani.
Fizikailag a Fusion fényes aranyszínû, amorf struktúrájú vezetõ, ami szerkezete révén kiváló vezetési és mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Hangminõség
Összehasonlítási alapként a 4.700 Ft/fm árú D102 MkIII., szintén hibrid technológiával készült interkonnektet használtuk, mely kategóriájának népszerû és elismert szereplõje, s többek között az egyik brit lapban az ársáv legjobb kábele lett.
Közismert erényei ellenére az élénk sárga színû versenyzõ egy pillanatig sem tudja állni a sarat a Combination lehengerlõ fölényével szemben, amihez képest jóval fakóbb hangú, kissé szétesett fúvós hangszereket tud csak megszólaltatni, kevésbé rezes rezesekkel és bizonytalanabb, kevésbé határozott tónussal. A D102 hangja egyértelmûen erõtlenebbnek, testetlenebbnek és enyhén magasba húzónak hat, s a zene érezhetõen kevesebb életkedvvel és lendülettel szólal meg rajta keresztül.
Gitárján kevesebb a fény, a húrok nem elég feszesen pengenek és a felvétel enyhe zaja is sistergõbbnek tûnik. Tere beszûkültebb, színpada a szélek felé elvékonyodik. Ezzel szemben a Combination kiválóan pozícionált énekhangja nyíltabb, levegõsebb és könnyebb, s a hangzása összességében felszabadultabbnak tûnik.
Mélyek terén kisebb elõnnyel, de szintén a Combination viszi el a pálmát, az általa megszólaltatott basszus súlyosabb, teltebb és mélyebbre hatol, mindezek mellett összességében mégis kultúráltabb és megfontoltabb.
Az általa megszólaltatott muzsika mûfajtól függetlenül színesebb, letisztultabb, nyugodtabb, ugyanakkor nagyobb volumenû, bizonyos tartományokban a másik szinte kiüresedik és elvékonyodik hozzá képest. Részletezõkészség terén is egyértelmûen gyõz, a mikró információkat versenytársánál érezhetõen bõségesebb mennyiségben szállítja.

 

Ajánlás
Ritka alkalomnak számít a hifiben, amikor néhány ezer forintért cserébe ekkora különbségeket lehet felfedezni, úgyhogy az ilyen eseteket nagyon meg kell becsülni. A Combination kábel révén a Fuziós technológia fölényesen bebizonyította minõségi elsõbbségét az eddig alkalmazott ezüstözött rézhez képest. Némi rálátással bírva a jelenlegi kábelválasztékra, úgy gondolom, a D102 továbbra is az olcsó kategóriák mértékadó szereplõje lehet, de felette, a még mindig kedvezõnek mondható ársávban, innentõl fogva a Combination személyében minden szereplõnek nagyon kemény, ráadásul extra technológiát felvonultató ellenféllel kell szembenéznie.