The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

WireWorld Eclipse 7/Equinox 7/Electra 7 / Matrix 2 kábel szett

Az előző alkalommal sikeresen szerepelt Equinox 7, Oasis 7 és Aurora 7 típusokból álló szett után most feljebb lépve egy komolyabb összeállítást kaptunk a forgalmazótól, hogy megláthassuk, illetve pontosabban meghallhassuk, mit is tudnak a némileg drágább WW kábelek. A most porondon lévő Eclipse 7, Equinox 7 és Electra 7 típusok természetesen szintén a gyártó védjegyének számító Quad & Octo DNA és Composilex 2 technológiákra épülnek, csak éppen mindenből többet és jobbat adnak, mint a kisebb rendszámú modellek. A múltkori szetthez képest a mostani még a Matrix 2 hálózati elosztóval is kibővült, ami egy igényes, mégis nagyon kedvező árú típus, főleg egy WireWorld kategóriájú cégtől.

Eclipse 7
A múltkoriban bemutatott különleges Ohno öntési eljárással készülő réz vezetővel rendelkező, DNA Helix (Quad) geometriájú Eclipse 7 összekötő kábel Composilex 2 szigetelést kapott, a végein pedig a Silver Tube elnevezésű csatlakozók találhatók, melyeket ezüsttel bevont Silver-clad nevű oxigénmentes rézzel rögzítenek a kábelhez. Az Eclipse 7 szerkezete a gyártótól megszokott módon négy lapos, csigavonalban feltekert vezetőből áll, így optimalizálva a mágneses mezőt a vezetők között, és semlegesítve annak szűrő hatását, ami máskülönben jel és információ veszteséghez vezetne.
Nem kevésbé különlegesek a Silver Tube névre hallgató RCA csatlakozók sem. A dugókat a legtöbb gyártó sárgarézből készíti, amit nikkellel vagy arannyal vonnak be, a sárgaréz és a nikkel azonban nem a legjobb vezetők, ezért jelveszteséget okoznak. A WireWorld ezzel szemben a csatlakozóit oxigénmentes rézből készíti, majd ezüst bevonattal látja el, és nagy gondot fordít a kábellel való összekötésük minőségére is.

Equinox 7
Az ezüstös köpenybe bújtatott vaskos Equinox 7 szintén a Quad & Octo DNA technológiával összeállított oxigénmentes réz vezetőkből áll, melyek száma szintén négy, mint az interkonnekt esetében. A 12 AWG (3,5 mm2) átmérőjű vezető küldő szigetelése HDPE, külső, átmérője 15 mm. A kábel végein használattól függően ezüst banándugók vagy ezüst saruk találhatók.

Electra 7
A szett tápkábelének vezetője szintén a különleges Ohno öntési technológiával készült réz, melyet Composilex 2 szigetelés véd a külső behatásoktól. Az ezüsttel bevont oxigénmentes réz fali csatlakozók különleges ezüstözött réz ötvözettel kapcsolódnak a kábelhez.

Matrix 2
A hat készülék kiszolgálására alkalmas Matrix 2 elosztót a gyártó speciálisan a Noise-Cancelling kábeleihez tervezte, hogy együtt harmonikus egységet alkothassanak. Anodizált alumíniumból készült stabil háza kiváló árnyékolást biztosít távol tartva az EMI és RFI zajokat és sugárzásokat, a réz csatlakozások pedig korrekt kontaktust biztosítanak. A kompakt méretű és tényleg bombabiztosnak tűnő Matrix 2 betápja is az egység tetején helyezkedik el, ami eddig még nem látott, de installáció szempontjából praktikus megoldásnak tűnik.

ww Matrix2 EU Hero

Ohno öntési technológia (mert ismétlés a tudás anyja)
A kábelek meghallgatása előtt némi anyagismeretként ejtsünk néhány szót a többször is megemlített Ohno Continuous, vagyis Ohno folyamatos öntési technológiáról, ami tulajdonképpen a WireWorld kábelek egyik kulcselemének számít.
A vezetőanyagként használt normál, tiszta rézben egy méternyi hosszon nagyjából 5000 szemcse található, ami azt jelenti, hogy a jelnek egy méternyi út megtétele közben 5000 ponton kell áthaladnia. Ezek a szemcsék emiatt különféle torzításokat okozhatnak a zenei információban. A normál tiszta réznél eggyel jobb minőségű változatot hívják Oxigénmentes Nagy-Vezetőképességű (OFHC) réznek. Valójában ez a réz sem teljesen oxigénmentes, csak csökkentett oxigén tartalmú; az eljárás a normál réz 235 PPM (parts per million) oxigéntartalmát 40 PPM-re csökkenti. A réz oxid tartalmának ilyetén való drasztikus redukálása a szemcsék okozta torzítások jelentős csökkenéséhez vezet, főleg, hogy az OFHC kábelekben hosszabb szemcsék alakulnak ki, így a számuk is közel a negyedére csökken. Mindezek eredményeképpen az OFHC kábelek nyugodtabb és tisztább hangzást valamint nagyobb dinamika tartományt nyújtanak, mint a normál réz kábelek.

1986-ban mutatkozott be az Ohno Continuous Casting (OCC), vagyis az Ohno Folyamatos Öntés, ami kifejlesztőjéről, a japán Ohno professzorról kapta a nevét, aki a Chiba Institute Of Technology-nál dolgozott. A speciális öntési eljárás az egykristályos réz készítését célozta meg a különleges fűtéssel megvalósított folyamatos öntés révén. A végeredmény olyan réz lett, melyből 210 m hosszú kristályokkal rendelkező rézkábeleket lehetett készíteni.
Az egykristályos rézkábelnek nincs iránya, tiszta és gyors jelátvitelt biztosít, nem fárad el, ellenáll a korróziónak, nincsenek benne kristálysérülések, tökéletes a struktúrája és könnyen feldolgozható, egyszóval ideális anyag a minőségi kábelek készítéséhez.
Néhány évvel később aztán elkezdődött a „kilencesek” versenye, vagyis a gyártók elkezdtek egymásra licitálni, a tekintetben, hogy a réz tisztaságát hány kilencesig tudják még fokozni. A 99,997%-os réz már nagyon tisztának számít és mentes a vastól, az ezüsttől és a kéntől, antimont, alumíniumot és arzént pedig csak nagyon kis mennyiségben tartalmaz. Az igazán jó érték a 99,9999%-os tisztaság, de több gyártó, még ezt is tudta fokozni, bár kétséges, hogy a további kilenceseknek, bár jól mutatnak a specifikációban, van-e még valamilyen gyakorlati haszna a hangminőség szempontjából.

A komolyabbik WireWorld szett hangzása ugyanolyan kiegyensúlyozott és egészséges, mint a múltkorié; egyik frekvencia tartományt sem juttatja jogtalan előnyhöz a másik kárára. A jazz muzsika friss, energikus és dinamikus dobokkal indul, amik érzésem szerint még pörgősebbek, szinte csak úgy árad az adrenalin a hangfalakból. A mélyek testesek és dinamikusak, ezzel együtt a zene összességében kerek egész. A dobseprő selymes és friss, a hangzás levegős és középtől felfelé kifejezetten könnyed, a hangok lazán szakadnak el a hangsugárzóktól. Az élő zene hangulata és a profizmus egyaránt megjelenik, vagyis pontosságban és zenei élvezetben ugyanolyan jól teljesít, mindkét oldal rajongói megtalálják a számításukat benne.
Klasszikus műfajokon tágas és szépen berendezett színpadképekkel kényeztet, a jazzen is megemlített nyíltsága és könnyedsége, pedig ha lehet, még inkább megmutatkozik. Az operaénekesnő valósággal szárnyra kap, csakúgy, mint a zenészek, levegős, egész picit édeskés hangja úgy húzza bele az embert a zenébe, mint az örvény. A megszólalás kimondottan szépnek mondható, a hangszerek hangja gazdag és ízes, mindennek önálló karaktere és egyénisége van. A stabil alapokon álló zenekari hangzás nagy volumenű, felül meg szinte repkednek a fuvolák ezüstös szólamai. Dinamikailag szintén a helyén van, jól odacsördít, ha kell, a karakteréből azonban ekkor sem esik ki és a finomságai még a tutik kellős közepén is tökéletesen megmaradnak.
A különféle pop és rockzenék többek között azt is megmutatják, milyen kitűnő hatékonysággal szállítják a WW kábelek a mélyfrekvenciás információkat. A hangzást általánosságban persze most is kiegyensúlyozottság és a barátságos karakter jellemzi, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy igazán erőteljes és testes basszust produkáljon. A közepek és magasak könnyedséges és a levegősség ettől függetlenül maradéktalanul érvényesül, ugyanolyan élménnyé téve Mike Oldfieldet, a NEK-et vagy Kraftwerket, de még a náluk szigorúbb műfajokat is.

Ideális esetben egy adott gyártó választékéban feljebb lépve az előzőekben megismert karakter köszön vissza, csak éppen kifinomultabb és gazdagabb formában, és ez most pont egy ilyen ideális eset. A WireWorld Eclipse 7, Equinox 7 és Electra 7 kábel szett kiegyensúlyozott, tiszta, levegős és kulturált megszólalást biztosít, lényegében olyat, mint a múltkori olcsóbb együttes, csak éppen kiforrottabb formában és mindenből jobbat adva. Még inkább levegősebb és oldottabb, több a szín, a hangulat és a részlet, a basszusa pedig kontrolláltabb, pontszerű és nagyon testes. Kiegyensúlyozott karaktere révén leginkább korrekt hangzású nívós rendszerek ideális kiegészítője lehet, vagy mondjuk optimális fejlesztési irány az olcsóbb WW szett lecserélése esetén, hogy lehetőleg azon se kelljen nagyon agyalni.


WireWorld Eclipse 7 ic
Ár: 112.500,- Ft / 1 m szett
WireWorld Equinox 7 hangszórókábel
Ár: 187.500,- Ft / 2,5 m szett
WireWorld Electra 7 hálózati kábel
Ár: 115.000,- Ft / 2 m
WireWorld Matrix 2 elosztó
Ár: 29.900,- Ft

Forgalmazó: Audio Video Stream Kft.
Tel: 20/252-8548
www.avstream .hu