The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

WireWorld Equinox 7/Oasis 7/Aurora 7 kábel szett

A VezetékVilág terjedelmes választékából az Equinox 7 interkonnekt, Oasis 7 hangszórókábel és Aurora 7 tápkábel szettet állítottuk össze, amely a gyártó megfizethető(bb) termékeiből áll és a kábelek ár és minőségi kategóriájukat tekintve egy valóban harmonikus együttest alkotnak benne. A nemrégiben megjelent „7”-es modellekben legfőbb változásként a gyártó egyik védjegyének számító DNA Helix Design felépítést a Quad & Octo DNA technológia váltotta fel, ami elődjénél is életszerűbb megszólalást ígér, míg a Composilex 2 szigetelés technika a vezetők védelmét fokozza a vadonatúj kompozit dielektrikumok alkalmazásával. Ezek az anyagok hatékonyan csökkentik a triboelektrikus zajokat, jobban megőrizve ez által a kényes zenei jelek tisztaságát.

Equinox 7
Az Ohno öntési eljárással készülő réz vezetővel rendelkező Equinox 7 összekötő kábel Composilex 2 szigetelést kapott, a végein pedig a Silver Tube elnevezésű csatlakozók találhatók, melyeket ezüsttel bevont oxigénmentes rézzel rögzítenek a kábelhez. A WireWorld tervező mérnökei szerint a kábelek valójában egyfajta szűrőként működnek, amelyek egy bizonyos részt sajnos eltávolítanak a zenéből, ezért a tervezés egyik legfontosabb feladata olyan kábel szerkezet megalkotása, amelynél ez a rész a lehető legkisebb, hogy a zenei élmény cserében minél nagyobb lehessen. Az Equinox 7 szerkezete négy lapos, csigavonalban feltekert vezetőből áll, így optimalizálva a mágneses mezőt a vezetők között, és semlegesítve annak szűrő hatását, ami máskülönben jel és információ veszteséghez vezetne.
Nem kevésbé különlegesek a Silver Tube névre hallgató RCA csatlakozók sem. A dugókat a legtöbb gyártó sárgarézből készíti, amit nikkellel vagy arannyal vonnak be, a sárgaréz és a nikkel azonban nem a legjobb vezetők, ezért jelveszteséget okoznak. A WireWorld ezzel szemben a csatlakozóit oxigénmentes rézből készíti, majd ezüst bevonattal látja el, és nagy gondot fordít a kábellel való összekötésük minőségére is.

WireWorld-Equinox-Interconnects

Oasis 7
Az Oasis 7 szintén a Quad & Octo DNA technológiával összeállított oxigénmentes réz vezetőkből áll, melyek száma szintén négy, mint az interkonnekt esetében. A 10 AWG (4,5 mm2) átmérőjű vezető küldő szigetelése HDPE, külső, átmérője 15 mm2. A kábel végein használattól függően ezüst banándugók vagy ezüst saruk találhatók.

OAS7

Aurora 7

A szett tápkábelének vezetője szintén a különleges Ohno öntési technológiával készült réz, melyet Composilex 2 szigetelés véd a külső behatásoktól. Az ezüsttel bevont oxigénmentes réz fali csatlakozóval ellátott Aurora 7 gyárilag 1 m-es, 1.5 m-es, 2 m-es és 3 m-es hosszokban készül.

ww aurora7

Ohno öntési technológia
A kábelek meghallgatása előtt némi anyagismeretként ejtsünk néhány szót a többször is megemlített Ohno Continuous, vagyis Ohno folyamatos öntési technológiáról, ami tulajdonképpen a WireWorld kábelek egyik kulcselemének számít.
A vezetőanyagként használt normál, tiszta rézben egy méternyi hosszon nagyjából 5000 szemcse található, ami azt jelenti, hogy a jelnek egy méternyi út megtétele közben 5000 ponton kell áthaladnia. Ezek a szemcsék emiatt különféle torzításokat okozhatnak a zenei információban. A normál tiszta réznél eggyel jobb minőségű változatot hívják Oxigénmentes Nagy-Vezetőképességű (OFHC) réznek. Valójában ez a réz sem teljesen oxigénmentes, csak csökkentett oxigén tartalmú; az eljárás a normál réz 235 PPM (parts per million) oxigéntartalmát 40 PPM-re csökkenti. A réz oxid tartalmának ilyetén való drasztikus redukálása a szemcsék okozta torzítások jelentős csökkenéséhez vezet, főleg, hogy az OFHC kábelekben hosszabb szemcsék alakulnak ki, így a számuk is közel a negyedére csökken. Mindezek eredményeképpen az OFHC kábelek nyugodtabb és tisztább hangzást valamint nagyobb dinamika tartományt nyújtanak, mint a normál réz kábelek.

1986-ban mutatkozott be az Ohno Continuous Casting (OCC), vagyis az Ohno Folyamatos Öntés, ami kifejlesztőjéről, a japán Ohno professzorról kapta a nevét, aki a Chiba Institute Of Technology-nál dolgozott. A speciális öntési eljárás az egykristályos réz készítését célozta meg a különleges fűtéssel megvalósított folyamatos öntés révén. A végeredmény olyan réz lett, melyből 210 m hosszú kristályokkal rendelkező rézkábeleket lehetett készíteni.
Az egykristályos rézkábelnek nincs iránya, tiszta és gyors jelátvitelt biztosít, nem fárad el, ellenáll a korróziónak, nincsenek benne kristálysérülések, tökéletes a struktúrája és könnyen feldolgozható, egyszóval ideális anyag a minőségi kábelek készítéséhez.
Néhány évvel később aztán elkezdődött a „kilencesek” versenye, vagyis a gyártók elkezdtek egymásra licitálni, a tekintetben, hogy a réz tisztaságát hány kilencesig tudják még fokozni. A 99,997%-os réz már nagyon tisztának számít és mentes a vastól, az ezüsttől és a kéntől, antimont, alumíniumot és arzént pedig csak nagyon kis mennyiségben tartalmaz. Az igazán jó érték a 99,9999%-os tisztaság, de több gyártó, még ezt is tudta fokozni, bár kétséges, hogy a további kilenceseknek, bár jól mutatnak a specifikációban, van-e még valamilyen gyakorlati haszna a hangminőség szempontjából.

Egy új kábelmárkával való első találkozás során a minőség feltérképezésén túl legalább olyan fontos a karakter megismerése is, hiszen ez a paraméter alapvetően meghatározza, milyen készülékekkel lehet sikeresen párosítani az adott kábeleket. Szerencsés esetben a kábelek nagyjából semlegesek, ilyenkor kiegyensúlyozott hangkarakterű rendszerekbe ideálisak, ha viszont van valamilyen egyedi karakterük, akkor korrigálni lehet velük a problémás rendszerek hangját.

A WireWorld szett első hallásra az első kategóriába tartozik, mivel a hangzása teljesen kiegyensúlyozott, egészséges, nincsenek kiemelések, és egyik frekvencia tartományt sem preferálja a másik kárára. A jazz klub közönségének összetett és valószerű nyüzsgése a kábelek részletező, és jelenlétérzet keltő képességéből nyújt hatásos ízelítőt, a zenét indító friss, energikus és dinamikus dobok pedig a mélyfrekvenciájú jelek korrekt továbbítását mutatják meg. A zene összességében kerek egész, a frekvencia balansz kiegyensúlyozott, a zenészek jól belakják a rendelkezésükre álló teret. A megszólalás színes, izgalmas és érdekes, a kocsmai hangulat és a profizmus érzete egyaránt átjön belőle. A hangok szépen leválnak a dobozokról, a hangszerek közt elegendő tér és levegő van. Vibrafonja felharmonikusokban gazdagon szólal meg, szép, hosszú lecsengésekkel, miközben a ritmusszekció egy pillanatra sem pihen.

Klasszikus műfajokon a lehetőségek határáig széthúzott, terjedelmes színpadképeket vázol fel, jól megragadva a szimfonikus zenekarok komplexitását és nagyságát. A zenekarok sokszínűségének és hangulatának ábrázolásában szintén jeleskedik, csakúgy, mint a különböző szekciók és hangszercsoportok térbeli elhelyezésében. A Mozart opera részleten az énekesnő uralja a színpadot, egynémely pillanatban még a hangsugárzókba is belelóg kissé a szája, de amúgy rutinosan elfoglalja szokott helyét a tér közepén hátul. Hangszínei és artikulációja nagyon szépek, lelkesedése töretlen, szinte húzza magával az egész nagyzenekart. A fuvolák ezüstös, szellő-könnyedségű hangja különösen tetszik, de szinte valamennyi hangszert lehetne valamilyen dicsérettel kényeztetni. A tutik dinamikusak, harsányságot vagy nyersességet azonban sem a csúcsokban, sem felhangosítva nem tapasztalok.

Shirley Horn muzsikája többek között megint csak megmutatja, milyen hatékonyan szállítják a WW kábelek a mélyfrekvenciás információkat, hiszen a rendszer valósággal lubickol az erőteljes és egyben kulturált basszusban. A hangzást általánosságban most is kiegyensúlyozottság és alapvetően kellemes karakter jellemzi, a testes basszust remekül ellenpontozza az énekesnő lágy, levegős, finoman reszelős, ettől még valóságosabbnak tűnő hangja. A cinek selymesek és finoman fémesek, a latinos hangulatú gazdag ritmusszekció egyetlen hangocskája sem sikkad el. Könnyebb műfajokon az előzőekben megismert jellemzők köszönnek vissza; a telt és dinamikus basszus, a sokszínűség, a jó felbontás és a levegős, korrekt hangzás azt hiszem, ezeken a zenei területeken már önmagában garanciát jelent a sikerre, és akkor a kábelek többi jó tulajdonságáról még nem is beszéltünk.

A WireWorld Equinox 7/Oasis 7/Aurora 7 kábel szett kiegyensúlyozott, egészséges, tiszta és kulturált megszólalással mutatkozott be, ami mindenféle zenei műfajon nívós és élvezetes zenehallgatást biztosított. Mivel a szett nem húz semerre sem és se nem túl lágy, se nem túl szigorú, problémás rendszerek korrigálására nem javallott, alapvetően egyensúlyban lévő minőségi készülék együttesekhez azonban kiváló alternatíva lehet és kedvező ára dacára még drágább összeállítások esetén is egészen jó eredményt hoz.

WireWorld Equinox 7 ic
Ár: 49.900,- Ft / 1 m szett
WireWorld Oasis 7 hangszórókábel
Ár: 86.900,- Ft / 2,5 m szett
WireWorld Aurora 7 hálózati kábel
Ár: 49.900,- Ft / 2 m

Forgalmazó: Audio Video Stream Kft.
Tel: 20/985-2707
www.avstream .hu