The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

HEOS HOME CINEMA HS2 Soundbar

Kezdetben kevesen hittek abban, hogy a soundbarok univerzális eszközként alkalmasak lesznek a házimozizás és zenehallgatás komplex feladatának kiszolgálására. Aztán jött néhány gyártó, akik képesek voltak a fizika határait áttörve olyan berendezéseket alkotni, amelyek valóra váltják a műfaj úttörőinek álmait, és persze az sem mindegy, mit várunk el ezen eszközöktől. A HEOS egy határozott válasz a Denontól a kétkedőknek.

Az első fecske a Yamaha volt anno, aki erős hittel belekezdett a soundbarok – vagy, ahogy ők nevezték, a hangprojektorok – fejlesztésébe, nem is eredménytelenül. Már az első próbálkozásaik is sikeresek voltak, de a szakma és a közönség akkor még kissé bizalmatlan volt a készülékeikkel szemben. Szép lassan elfogadottá és népszerűvé váltak a soundbarok, ebben a lapostévék hoztak áttörést sokszor hallgathatatlan, gyalázatos hangjukkal. Kellett valami, ami olcsó, nem foglal nagy helyet, minimális kábelezéssel is alkalmas a TV adások hangjának megszólaltatására, valamint a házimozizás világába is belépőt jelent. Az olcsóság viszont rányomta bélyegét a készülékek minőségére, amelyek ugyan a TV hangjánál nagyságrendekkel élvezhetőbb megszólalásra voltak képesek, egy receiver alapú házimozitól azonban messzebb voltak, mint a sokat emlegetett Makó – Jeruzsálem távolság.

HomeCinema HS2 det

A HEOS – mint a Denon multiroom márkája már egy kialakult piacra lépett be 2014-ben. A koncepció a névben is hasonló SONOS rendszeréhez állt legközelebb, és hangminőségben is azt a szintet célozta. Tesztpéldányunk a Home Cinema HS2 egy sikeres előd tovább fejlesztéseként fogható fel.
A soundbar maga egy keskeny rúd ívelt lapokkal határolva. Teljesen fekete, mindössze egy HEOS logo és egy állapotjelző LED emelkedik ki a sötét egységből. A frontoldalt 100%-ban takaró hangszóróselyem alatt két pár hangszórót találunk, két 5”-os ovál középsugárzót és két 20mm-es lágy dóm magassugárzót, a rúd két szélén elhelyezve. Hátul szintén letisztult, áttekinthető rendben sorakoznak a csatlakozó aljzatok, kis mélyedésekben elrejtve, hogy a falra szerelést ne akadályozzák. Ehhez egyébként két „zárbetét” alakú nyílást és két menetes rögzítőpontot is igénybe vehetünk, természetesen a TV állványra helyezve, a készülék előtt/alatt is használható.
Bemenetből van 3,5-es analóg, koax és optikai digitális, HDMI, USB és Ethernet port, szóval nagyjából bármilyen forrást képes fogadni. A TV-hez való csatlakozást célszerű az ARC HDMI aljzaton keresztül intézni, úgy a legkényelmesebb a használata, mivel a TV távvezérlőjével kezelhető.
A szetthez tartozik egy subwoofer is, ami praktikusan vezeték nélkül csatlakozik a soundbarhoz, mindössze egy fali 230-as aljzatra van szüksége, a szobában bárhol elhelyezhető, bekapcsolás után beavatkozás nélkül azonnal csatlakozik. Két 5,25”-os mélysugárzót rejt, amelyeket– a soundbarhoz hasonlóan – „D” osztályú végfokok hajtanak meg. A teljes rendszer teljesítmény tekintélyes 240W!

HomeCinema HS2 Image Gallery Studio3

Működtetése – hála a szenzációs HEOS applikációnak – egyszerű, szinte szórakoztató. Egy telefonról vagy tabletről mindent kézben tarthatunk, a hálózati funkciók révén pedig korlátlan elérést biztosít a különféle zenei szolgáltatók végtelen adatbázisához (Spotify, Tidal, Napster, Deezer, stb). Az összes ismert lejátszási forrás rendelkezésre áll, saját hálózati eszközeinkről, USB-ről, telefonról (Bluetooth vagy AirPlay 2) vagy analóg kábelen keresztül is küldhetünk rá zenét, régebbi TV készülékekhez, konzolokhoz, set-top boxokhoz az optikai aljzat nyújthat kapcsolatot. Támogatja a WMA (192kbps-ig AAC), MP3 (320kbps-ig), WAV, ALAC és FLAC (24-bit/192kHz-ig), valamint a DSD (2.8MHz vagy 5.6MHz) állományokat. HDMI bemenet 4K UltraHD kompatibilis (HDCP 2.2), támogatja a Dolby Vision és HDR10 formátumokat. Dolby Digital, Dolby Digital Plus és DTS dekóderekkel rendelkezik, fejlett DSP áramköre a 2.1 csatornás felállásból is élvezhető térélményt generál.

643x0w

Két csatornán nevelkedett hifi rajongóként néha nehéz „jópofát” vágni a soundbarokhoz, ritkán azért feltűnik egy-egy üdítő kivétel. A HEOS például ilyen. Nehezen megmagyarázható, hogy az aprócska hangszórókból, és a subwooferből miként lehet ennyire egységes hangképet létrehozni, a Denonnak valahogy sikerült. Csípőből rávágnák sokan, hogy a mélytartományban komoly beszakadások lehetnek, de ez sem igaz. Nem hifista füllel ez egy elképesztően jól sikerült audio rendszer, amely a könnyebb műfajokon teljesen élvezhető hangzást nyújt, még nagyobb nappalikban is. Subwoofere egészen mélyre megy, lágy, de nem nyúlós basszusalapot biztosít, a látványt egyszerűen nem lehet a hangzással összekötni. Hasonló a helyzet a közép és felső tartományokban is, magasai tiszták és kiterjedtek, közepei pedig elegendő információt hordoznak.
Filmek és TV műsorok esetében hasonlóan jó tapasztalatokkal zártuk a meghallgatást. Nagy volumenű a hangzás, a stabil mélyhangok meghozzák a „mozi feeelinget”, az ütközések, robbanások ereje meglepően jól érzékelhető. A mási fő szempont, a párbeszédek érthetősége is jó, a folyamatos történések, háttérhangok mellett kellően definiáltak a dialógusok. Ha egy 5.1-es rendszerhez hasonlítjuk, a 3D térélmény az, amit egy soundbar soha nem lesz képes jól visszaadni, de a HEOS azért hallhatóan kitesz magáért. (Megjegyzendő, hogy ideális szobában és ideális elhelyezés mellett lehetne csak kihasználni a visszaverődésekre alapozó térábrázolást, ez a gyakorlatban ritkán fordul elő, tesztkörülményeink inkább egy átlagos nappali elrendezéséhez igazodnak.) Az akciójelenetek történései inkább előttünk, de jól érzékelhetően a térben történnek.
TV nézés közben a surround információk híján kisebb térrel kell beérnünk, ugyanakkor a hangzás itt is fergeteges tud lenni adástól függően. Más dimenzióba helyezi a tévézést azzal, hogy csaknem moziélményt nyújt ilyenkor is.

HomeCinema HS2 Slider1 Powerfu

A HEOS Home Cinema HS2 soundbar a kategória egyik legjobban sikerült modellje, legyen szó TV nézésről, házimozizásról, zenehallgatásról, mindhárom területen egységesen magas színvonalat képvisel. 250.000,- forintos áron ez egy igazi ötcsillagos, vagy ha úgy tetszik „Best Buy” termék, amit csak ajánlani tudunk, ha valaki egy zenei „mindenest” keres a nappaliba.

HEOS HOME CINEMA HS2

Méretek:
Soundbar: 101.8 x 7.3 x 10.4 cm
Subwoofer: 17.2 x 31.1 x 33.2 cm
Összteljesítmény: 240W
Ár: 249.990,-Ft
Forgalmazó: Horn Distribution (HU) Kft.
hu.horn.eu
denonmarkabolt.hu