The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Harman Kardon Enchant 1300 Soundbar + Subwoofer

A kompakt házimozi berendezésekre többnyire és alapvetően költségcsökkentő megoldásként tekintünk, bár a műfaj nem marad meg ezen a szinten, néhány gyártó megcélozza az igényesebb vásárlókat is a soundbar – subwoofer összeállításokkal. A Harman Kardon Enchant 1300 kicsomagolása közben ismételten erre kapunk bizonyítékot.

Jó érzés kézbe venni az Enchantot, a lágy formák, minőségi anyagok és aprólékosan precíz kivitelezés elegye elégedettséget csal az arcokra. A Harman azért mindig értett ehhez, az amúgy szintén igényes JBL szól a „tömegeknek”, a Harman Kardon márka pedig ezt fejeli meg egy kis exkluzivitással, ahogy most is. Az Enchant jól eltalált forma, széles és mély, hogy legyen elegendő térfogata, lapos, hogy akár egy állványra helyezett TV elé is behelyezhető legyen az infra vevő eltakarása nélkül.

harman kardon enchant 1300 13 kanal surround soundbar siyah 0788459608706873
Finom szövet burkolat fut körbe, amelyet felül és a két oldalán szürke alu burkolat vált, vékony, csillogó, polírozott élekkel, diszkréten elegáns megjelenéssel felruházva a Soundbart. Mindössze négy, süllyesztett nyomógomb, valamint a Harman logó díszíti a felső lapot, az alapvető kezelési lehetőséget ezek jelentik.
Tizenhárom, elöl és oldalt elhelyezett hangszórója a térben egyenletesen teríti a hangnyalábokat, többkamrás bassreflex rendszerrel illesztve a környezetéhez, 120W öszteljesítménnyel meghajtva. Az akusztikához való illesztést automatikus kalibrációs rendszer (automatic multibeam calibration) segíti, de azt érdemes szem előtt tartani, hogy számottevő térhatást ettől a rendszertől csak szabályos (szimmetrikus) elhelyezés mellett, viszonylag ritka szobaberendezés mellett remélhetünk, mivel az Enchant alapvetően a visszaverődések kihasználásával alakítja ki a háromdimenziós hangteret. Némi – szimmetriától való – eltérést azért szoftveresen képes kompenzálni.

enchant1300.png


A rendszerhez tartozó subwoofer 25 cm-es mélynyomóra épül, termetes darab. Dizájnja természetesen megegyezik a soundbarnál bemutatott jellemzőkkel, tökéletes párost alkotnak Vezeték nélkül csatlakozik a soundbarhoz, mindössze egy-egy gomb megnyomásával párosítható, ezt követően teljesen automatikus működésre képes. A mélyek aránya a távvezérlőről könnyen módosítható ízlésünk, no meg napszak szerint, bár az éjszakai használathoz tartozik gyári beállítás is (night mode).

A rendszerbe illesztéshez van 1 analóg, 1 optikai bemenet, Bluetooth, USB és Wi-Fi, valamint három HDMI bejárat, míg a TV készülékhez ARC HDMI (4K HDR10) kimeneten keresztül kapcsolódik. A Harman Kardon felhagyott saját streaming sz oftverének fejlesztésével, és a Google Chromecast mellett döntött. Egyszerűen kezelhető alkalmazás, amit egyre több gyártó támogat, így az egy rendszerbe integrálható készülékek száma napról napra nő. Legnépszerűbb Spotify és Tidal mellett több, mint 200 online zenei szolgáltatóhoz való kapcsolódást tesz lehetővé, akár HD minőségben elérhető zenei anyagokhoz jelent hozzáférést.

Harman Kardon Enchant didmenine ir mažmeninė prekyba Harman Kardon produkcija

Kíváncsian vártam, vajon a magas árfekvés a hangminőségben is megjelenik, vagy be kell érnünk az exkluzív megjelenéssel? Az Enchant egyértelműen a soundbarok felsőházába tartozik, az már az első hangoknál megállapítható. Jól kimunkált élénk közép és felsőtartomány jellemzi, rengeteg részlettel, tökéletesen érthető párbeszédekkel. Sokat hozzátesz a filmbéli történésekhez, megelevenednek a jelenetek, körülölelik a nézőt az effekt hangok. Nem azt állítom, hogy összemérhető egy komponens rendszerrel, de értékelhető térhangzást nyújt, mint a műfaj legjobbjai, fogalmazzunk úgy, hogy vállalható kompromisszum. A mélysugárzó lazán teszi a dolgát, játszi könnyedséggel tölti meg a nagy tereket is brutális basszussal, kinek-kinek ízlése szerint. Nincs kompromisszum, amit egy aktív subwoofertől elvárhatunk, azt az Enchant tudja. Kis megingást csak a felsőbasszus tartományban érzek, ott ahol a subwoofer már nem, a Soundbar pedig még nem jeleskedik.
Ettől eltekintve az Enchant szettet elégedetten használtam hetekig, házimozihoz, TV nézéshez és zenehallgatáshoz egyaránt. Zenei képességeit az „átlag felhasználókra” szabták, könnyűzenén és nem audiofil igények esetén csak dicsérni tudjuk. Lendületes, gazdag zenei világot testesít meg, nagy terekbe képes színvonalas hangzást varázsolni.

1544342743 review harman kardon enchant 1300 soundbar

A Harman Kardon rendszerét azoknak ajánljuk, akik egyszerre fontos a szép és modern külső, és a nívós hang, legyen a forrás akár film, akár zenei anyag. A soundbarok között nem sok olyan modell akad, amelyről mindez elmondható, de az Enchant vitán felül e szűk klub tagja.

Harman Kardon Enchant 1300 Soundbar + Subwoofer
Árak:
Soundbar: 299.999,- Ft
Subwoofer: 219.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu