The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL LINKBAR

Hatalmas választékból csemegézhet manapság, aki soundbar vásárlásán töri a fejét. Népszerűségét főként praktikusságának és egyszerűségének köszönheti, ezen a vonalon lépett tovább a JBL, amikor a LINKBAR-t megalkotta.

Tévé „okosító” és hangrendszer egy dobozban, leegyszerűsítve így aposztrofálhatnánk a JBL új hangrúdját. Egyértelműen zseniális gondolat, hogy a háztartásokban nagy számban fellelhető, laposképernyős, de nem smart televíziókhoz egy dobozban megkapjuk mindazt, amit 2020-ban a legtöbb felhasználó elvárhat. Először is egy jó hangrendszer a televíziók sokszor kiábrándító hangszórói helyett, másodszor pedig egy Android alapú médialejátszó, amely közvetlen hozzáférést nyújt az egyre népszerűbb Netflix-hez is, persze a Youtube, és más AV streaming szolgáltatások elérhetősége mellett, Chromecast és Google Home integrációval.

JBL Link Bar Top

Lekerekített végeivel, műanyag és szövet felületeivel nem egy feltűnő darab, fekete színe sem emeli ki különösebben a környezetéből. Négy darab 44×80mm-es „racetrack” hangszóró került a front oldali hangszóróselyem mögé, a fantázianév az ovális versenypályák alakjával való hasonlóságra utal. Az elnyújtott alakú membránok összességében elegendő felületet nyújtanak a 75Hz-es alsó határfrekvencia eléréséhez, mindemellett kellően lapos profil kialakítását teszi lehetővé. A hangrúd mindkét oldalán reflexnyílások segítik a mélytartomány lesugárzását, míg a magas frekvenciák korrekt visszaadásáról két 20mm-es tweeter gondoskodik. A teljes zenei teljesítmény 100W, amit szokás szerint digitális végfokozatok állítanak elő.

JBL Linkbar Google TV

Ennél érdekesebb a szoftveres környezet. Android alapokra épülő médialejátszója szoros kapcsolatot ápol a Google-lal. Vezérléshez használhatjuk a Google asszisztenst is, de aki a folyamatos lehallgatást aggályosnak tartja, ezt egy kapcsolóval deaktiválhatja. Ahhoz, hogy streamelni tudjunk a Linkbar-ra, a küldő eszközön telepítenünk kell a Google Home alkalmazást, vagy használhatjuk a Bluetooth kapcsolatot is.
Az Android kezelőfelület barátságos, a legnépszerűbb szolgáltatások – mint a Netflix, a Youtube stb. – külön piktogramot kaptak, emellett az ízlésünket és a megtekintett tartalmakat figyelembe véve ajánlásokat kapunk betekintő ablak formájában. Jól működik itt a hangalapú keresés, amit a távvezérlőről aktiválhatunk, de egy virtuális billentyűzeten be is pötyöghetjük a keresés kulcsszavait.
Hamar megismerhető és megszerethető felület.

JBL Link Bar inputs

Hátoldalán, süllyesztett kialakítású csatlakozó felülete nem mondható minimalistának. Három HDMI bemenettel és egy ARC kimenettel is ellátták, itt gond nélkül átmennek a 4k jelek, ill. a TV hang és vezérlés számára sem kell másik összekötő kábelt bekötni. Van ethernet aljzat (de természetesen wifi kapcsolat is rendelkezésünkre áll), aux és optikai bejárat is. A távvezérlő egykezes darab, minimális számú kezelőszervvel, így a kezelést hamar meg tudjuk szokni.

És ha a kezelés már szóba került, a hangjellemzők beállítási lehetőségei mindössze a mélyhangok intenzitásának beállíthatóságára korlátozódnak, az előre programozott – mozi, zene, párbeszéd … - témák mellett.

Linkbar port

A Linkbar hangban minden várakozáson felül teljesített, pontosabban inkább nagy meglepetést okozott. A 2,5 kilós, drágának sem mondható hangrúd olyan érett, kiegyensúlyozott hangot mutatott, amit csak jóval magasabb kategóriában várhat el a vásárló. Gyakori probléma ebben a készülékkategóriában a közel sem egyenletes frekvenciaátvitel, a JBL valahogy megoldotta az apró hangszóróival azt, hogy sehol se érezzük soknak, vagy éppen kevésnek a kapott hangot, eltekintve a legmélyebb frekvenciáktól, de arra ott az SW10 subwoofer, ami kifejezetten a Linkbarhoz készül, de nem tartozék, külön, ill. csomagban is elérhető. Mi szub nélkül teszteltük, de úgy sem kellett nélkülözni a mélytartományt, a 75 Hz-es alsó határfrekvencia azt jelenti, hogy mérsékelt, de stabilan jelenlévő basszusokat kapunk, ami kisebb szobákban elegendő is lehet, nagyobb nappalikban pedig ajánlott – de nem feltétel – az aktív szub. Mindenesetre a frekvenciamenetet nem rontották el csak azért, hogy kicsikarjanak belőle elegendő dübörgést, így összességében megőrizték a természetességet, és nem utolsósorban a szub párosításakor illeszkedő, egységes megszólalást kapunk.
Középtartománya meglepően tiszta, sok részlettel és érthető párbeszéddel, magasai pedig torzítatlanul, sok levegő és térérzet kíséretében jutnak e füleinkhez. Tökéletesen kiegészíti a képi élményt, ill. inkább azzal eggyé válik. Egyedül az fog csalódni benne, aki a 3D hangot keresi, ezzel mintha meg sem próbálkozna, de talán egy zömében korrekt, sztereo jellegű hangtér jobb választás, mint valami erőltetett „kvázi 3D”.

jbl link barfam

A Linkbar elsősorban azoknak bomba vétel, akik még nem rendelkeznek smart televízióval, ők egyszerre jutnak hozzá egy kitűnő hangú soundbarhoz, és egy szintén jól használható médiaboxhoz – egy dobozban, mondhatni gombokért. Az SW10-zel csomagban pedig nagyobb terekben is helytáll, még mindig barátságos áron. Nálam ötcsillagos vétel!

JBL LINKBAR
Összteljesítmény: 100 W
Frekvencia-átvitel: 75-20.000 Hz
Ár: 99.999,- Ft (SW10-zel 189.999,- Ft)
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu