The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Music Hall a15.3 integrált erősítő teszt

Rengeteget változott az elmúlt évek során a hi-fi világa, a sztereó integrált erősítő, mint a legnagyobb klasszikus azonban úgy tűnik, sohasem megy ki a divatból, sőt, a korábbi évtized surround erősítő mániája után most inkább újra visszatérni látszik. Nem véletlen, hogy az a15.3-at a Music Hall is többek között a surround erősítők alternatívájának ajánlja a kedvező áron jó hangra vágyó vásárlók számára.

A formailag a nemrég bemutatott a15.3 CD játszóhoz tökéletesen illeszkedő a15.3 integrált erősítő partneréhez hasonlóan letisztultan egyszerű, némileg retró hangulatot árasztó megjelenéssel rendelkezik; azzal a fajtával, ami semmilyen múló divatirányzatot nem követ, ezért lényegében minden korban bátran közszemlére tehető, főleg audiofil irányultságú körökben. A lényeg azonban természetesen nem ez, hanem a kiviteli minőség és a műszaki tartalom, amiben az általában kiváló ár/érték aránnyal rendelkező Music Hall készülékekkel kapcsolatban nem lehet okunk panaszra.

music hall audio a15 3 back

A feketére eloxált alumínium előlapos készülék házának merevségét a speciális Staut alváz fokozza, az állványtól való hatékony elcsatolásáról pedig a párnázott rezgéscsillapító lábak gondoskodnak. Az erőteljes, nagyáramú toroid transzformátor által táplált erősítő szekció alacsony zajú előerősítőből és nagyáramú, csatornánként 50 W teljesítményű végerősítőből áll. Bemenetek terén a választék öt line és egy phono MM bejárat, valamint az előlapon még található egy külön kapcsolóval aktiválható 3,5 mm-es jack bemenet is, legfőképpen hordozható eszközök praktikus alkalmi csatlakoztatásához. A csatlakozó repertoár részét képezi még egy Pre Out kimenet külső végerősítő vagy aktív szub-woofer alkalmazásához, az előlapon lévő 3.5 mm-es fejhallgató aljzat, valamint a single aranyozott hangsugárzó terminál.

music hall audio a15 3interior

A CD játszóhoz hasonlóan az erősítőhöz is egy rendszer távvezérlőt mellékelnek, amivel a komplett Music Hall CD+ erősítő együttesek kényelmesen irányíthatók.

Ahogy azt már több évvel ezelőtt, illetve néhány hete a c-dac 15.3 tesztjénél is megállapítottam, Roy Hall és csapata nagyon ért hozzá, hogy kedvező áron meglepően jó minőségű, és kiváló ár/érték arányú készülékeket tervezzen és gyártson. Ezt az elméletet erősíti az a15.3 integrált erősítő is, amely mindenféle zavaró hiba nélkül, egységesen és egészséges karakterrel zenél és ráadásként lényegében teljesen műfaj független produkciót nyújt. CD játszó társához hasonlóan a testes, analógosan kerek és puha basszussal, jó részletezettséggel és kellő nyitottsággal rendelkező hangzása képes bevonni a hallgatóját a zenei történésekbe és hosszabb távon is leköti a figyelmet. Egyensúlyban lévő egységes hangképében egyfajta márka-jellemzőként a telt basszus folyamatosan érezteti a jelenlétét (ha kell, persze), ezért mindenféle műfajú zene stabil alapokon áll és plasztikus jelleggel szólal meg. Ennek köszönhetően megfelelő hangsugárzóval hatásosan képes érzékeltetni a nagyzenekarok tömegét és komplexitását, a dinamikusabb jazz, pop és rockzenéket pedig testesen és energikusan szólaltatja meg. Az erősítő általános karaktere kerek, telt, kellemes és barátságos tónusú, ami persze nem azt jelenti, hogy az élénkebb színeket vagy a magasakat nem ábrázolná elég jól, hanem, hogy a felső végek nem tüntetnek, az alsók pedig valahogyan mindig felhívják magukra a figyelmet, anélkül, hogy felborítanák a hangkép kellemes egyensúlyát. Ezen jellemzőjének köszönhetően a tutik és az egyéb basszus/dinamika csúcsok erőteljesek és határozottak, a mélyek kontúrosak és feszesek, a szub-tartományokat (hangsugárzó függvényében persze) a hallgató általában a gyomrában is érzi. Az élő jazz muzsika vibrafon szólója viszont egészen diszkrét, szinte már háttérbe húzódó, pedig nagyon kellemes tónusú, nem kellene ennyire eldugni. Shirley Horn fátyolos hangját és az egyéb érzelmesebb dallamokat egészen romantikus hangulatban ábrázolja, miközben a basszusok finomam duruzsolnak „alattuk”. Vivaldi hegedűversenyén vagy a szaxofon/zongora duón a hangszerek hangjai kellemesen realisták, levegősek és analitikusak. Teljesítmény terén a csatornánkénti 50 Watt bőségesen elegendőnek bizonyul, a teszt során félállásnál egyszer sem kell feljebb tekernem a hangerőt. Dinamizmus és erő tekintetében a hallottak alapján biztosan nagyobb teljesítményre tippelnék, ha nem ismerném a pontos értékeket, egyszóval normál elvárások és átlagos terek esetében ezen a téren sem lehet ok panaszra.

Ajánlás

Az a15.3 erősítő CD játszó párjával tökéletes analógiában lévő karaktere egységes, kellemes, telt, barátságos és kellően részletező, és ami az olcsóbb készülékeknél nagyon fontos, nincsen semmilyen bántó vagy zavaró hibája sem. Mindennek köszönhetően ez a készülék egy igazi all-rounder best-buy és egy nagyon kedvező áru ideális belépő a jóféle hifi világába.


Music Hall a 15.3
Frekvencia átvitel (line): 20 Hz – 20 kHz (-0.5dB)
Teljesítmény: 2×50 W (8 Ohm)
2×75 W (4 Ohm)
Jel/zaj arány: >90 dB
THD+ zaj: <0,02%
Méretek: 428×78×360 mm
Tömeg:6,5 kg
Ár: 159.999,- Ft

Forgalmazó: Extreme Audio
Tel: 1/7867-422, 30/330-6229
www.extremeaudio.hu