The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Lindemann Audio Limetree Headphone fejhallgató erősítő teszt

A német gyártó kedvezően árazott és kiváló ár/érték arányú modellekkel rendelkező „levélkés” sorozata a kétféle streamer és a phono mellett egy fejhallgató erősítőt is tartalmaz, a fejhallgatósok számára kínálva egy újabb minőségi alternatívát rendszerük kiegészítésére.

A három analóg RCA bemenettel rendelkező Limetree Headphone ráadásként az elnevezése ellenére nem csak egy fejhallgató erősítő, hanem egy aprócska előerősítő is, így akár egy maximum három (analóg) forráskészülékes audio rendszerben egy önálló végerősítővel párosítva is használható, ezért valójában egy 2 in 1 készülék.

LimetreeHeadphone

Az A-osztályú, nagy kimeneti áramú kapcsolás technikával rendelkező készülék a MUSES 72320 digitális hangerőszabályzót használja és a precíz egységnek köszönhetően mindenféle hangerőszinten állandó teljesítményt nyújt. Elméletileg mindenféle csatlakoztatott fejhallgató ugyanakkora teljesítményt kap, függetlenül attól, hogy milyen érzékenységgel rendelkezik, és a szintet a készülék alsó oldalán elhelyezett dip kapcsolók segítségével állíthatjuk be.
A készülékhez mellékelt külső tápegység a lehető legkisebb zajszintű működést biztosítja; ennek érdekében lényegében egy „orvosi fokozatú” kapcsolóüzemű tápegységet kombináltak az ultra alacsony zajszintű feszültségszabályzókkal.

LimetreeHeadphone Back

A phono fokozathoz és a streamerekhez hasonlóan a fejhallgató erősítő is alumínium házikóval rendelkezik, tetején a jellegzetes falevél mintával, míg az amerikai diófából készült, finom tapintású hangerő szabályzógomb a megjelenését még egyedibbé és különlegesebbé teszi. A három bemenet között a dupla funkciójú hálózati billenő kapcsolóval váltogathatunk, a fejhallgatók az előlapi 3,5 mm-es jack aljzatba csatlakoztathatók.

A Lindemann MusicBook készülékek és a Limetree Network hangjának jellemzésénél egyaránt felmerült a „folyékony” jelző, ami a Hedaphone-nál természetesen szintén előkerült, tökéletesen jelezve, hogy ez a paraméter abszolút márka sajátosságnak számít. Mindez az én olvasatomban azt jelenti, hogy a muzsika simán és könnyedén áramlik, digitális források esetén pedig még azzal is kiegészül, hogy a digitalizálás nagyon finom lépcsőiből egyenes „rámpa” lesz. A kis Limetree Headphone azon eszközök közé tartozik, amelyek ügyesen párosítják a meggyőző technikai teljesítményt a kellemes zeneiséggel, aminek a végeredményeként az előbbi inkább szürke eminenciásként a háttérbe húzódik, de tudjuk, hogy ott van, hiszen nélküle az előtérbe helyezett élmény sem valósulhatna meg. Ennek köszönhetően egy kényelmes fejhallgatóval akár órákon keresztül el lehet hallgatni, egyáltalán nem fáraszt és hatásvadász momentumok nélkül is fenntartja a figyelmet, valamint újabb és újabb lemezek meghallgatására csábít. Karakterét tekintve semleges és eszköztelen, ami a jóval drágább modellek minőségét idézi, a saját kategóriájában pedig valósággal a párját ritkítja. Ennek köszönhetően a zenét magán átengedő eszközök közé tartozik, amit akkor lehet a legjobban észrevenni, ha egymásután többféle fülessel kipróbáljuk, mivel mindegyik másként szól. Tág sávszélek, levegős, semleges magasak és dinamikus basszus jellemzik, s mivel a megszólalásában nincsen semmiféle szélsőség, a fejhallgatók széles skálájával jól párosítható. A különféle hangokat önálló, de mégis összetartozó indivídumokként kezelve szépen szétválasztja és fejhallgatós viszonylatban nézve nagy térben, levegősen szólaltatja meg afféle hangbeli panorámaképet létrehozva ezzel. Zenei anyag függvényében a hangok néha egészen messze eltávolodnak a fejemtől, a bezártság és a fejemben szól érzet hiánya pedig szintén tevékenyen hozzájárul a hosszú távú hallgathatósághoz. Élesség vagy sarkosság még nagyobb hangerőn sem tapasztalható, a hangzása nyitott, transzparens és eszköztelen. Ezen jellemzőiből fakadóan teljesen műfaj független, a klasszikus muzsikák értő tolmácsolása mellett dinamikus house zenéken a maga kifinomult stílusában könnyedén hozza a magával sodró virtuális betépés hangulatot is. A részletező képessége szintén nagyon jó, a sokféle információ azonban nem technikai ízűen, hanem a muzsikák szerves részeként magától értetődő módon áramlik a fülesekből.

Előerősítőként is kipróbálva a készüléket lényegében az előzőkben bemutatott karakterrel zenél, a semlegessége és eszköztelensége pedig ismét a zenéket hagyja érvényre jutni. Az általa képviselt minőségi színvonal úgy gondolom, mindkét funkciójában bőségesen megszolgálja az árát, és még külön-külön is nagy vétellé teszi, ha pedig valaki fejhallgató erősítőként és előerősítőként egyaránt használja, akkor a „levélkés” csapat újabb tagja a véleményem szerint már egyenesen bombasztikus vételnek számít.


Lindemann Audio Limetree Headphone
Frekvencia átvitel: 1 Hz- 300 kHz (-3 dB)
Erősítés: 12 dBs
Torzítás: <0.001 %
Jel/zaj arány: >98 dBV
Méretek: 107×40×130 mm
Tömeg: 295 g
Ár: 199.990,- Ft


Forgalmazó: StreamAudio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu