The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Everest Elite 750NC

Október elején teszteltük a JBL Everest 710-es vezeték nélküli fejhallgatóját, ami igazán jó benyomást tett stábunk tagjaira. A kivitelben és hangzásképét tekintve egyaránt kitűnő modellnek aktív zajcsökkentős változata is létezik „Elite 750NC” néven, erről olvashatják tapasztalatainkat kattintás után.

A két modell úgy hasonlít egymásra, mint két tojás, tulajdonképpen csak a pánt felirata, valamint a kezelő gombok árulkodnak a valós identitásról. „Over ear” modell, vagyis a fülünket teljes mértékben körülöleli, ezért – és persze a lágy párnázásnak hála – nagyon kényelmes viseletnek bizonyul. Rengeteg a műanyag alkatrész, fémet csak akkor látunk, ha a fejpántot kissé széthúzzuk a fejre igazításkor, viszont igényes a kialakítás és harmonikus a forma, így ez egyáltalán nem zavaró. A színvilágot az ezüst/szürke árnyalatok uralják, a három színvariánsból bármelyiket is válasszuk, csak tónusbeli eltérések vannak.
A kényelmes kialakítás ellenére nem mondható nagynak, ezt a kagylók ovális formájával és kissé hátra fordításával sikerült elérni, ezért aztán bátran használhatjuk utcán is, nem kelt különösebb feltűnést.
A kezelőszerveket úgy csoportosították, hogy könnyen azonosíthatóak legyenek használat közben, amikor a feliratokat nem láthatjuk. Tartozékai között egy narancssárga USB töltőkábelt és egy szürke hangkábelt találunk, szabvány 3,5-es dugóval, szükség esetére. Ez utóbbi megállapítást mindenki vegye komolyan, mert a kábeles jelátvitellel csapnivalóan gyenge hangot kapunk, tényleg csak addig érdemes használni, amíg az akkut újra fel nem töltjük. E procedúra mindössze 3 órát vesz igénybe, de 15 órán keresztül biztosítja a vezeték nélküli használatot.
Kemény tokjában biztonsággal szállítható bárhol és bármikor, aki ad arra, hogy értékei karcolás/sérülésmentes állapotban vészeljék át az éveket, biztosan értékelni fogja.

JBL Everest Elite 750NC Blue Front 1605x1605px

A „szoftveres extrák” közé tartozik a „Share Me 2.0” funkció, amely a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend, használatával újabb vezeték nélküli (Bluetooth) fejhallgatót vonhatunk be a zenehallgatásba anélkül, hogy ez számunkra hangminőség vagy teljesítmény csökkenés formájában érzékelhető lenne. Az Everest Elite 750NC felhasználói számára elérhető az ingyenes „My JBL Headphones App”, ennek segítségével kalibrálhatjuk fejhallgatónkat, kényelmesen szabályozható a zajcsökkentés szintje, személyre szabható a hangkép és még a firmware frissítése is lehetővé válik. Bár a felhasználók értékelése – android rendszeren – elég gyenge, nekünk frappánsan települt és működött a program mindvégig.

jbl everest elite 750nc 6 1024x576

A meghallgatást természetesen az átviteli karakterisztika módosítása nélkül végeztük, bár a lehetőség adott volt, nem tartottuk indokoltnak belenyúlni az átvitelbe. Alap karaktere kis mértékben „loudnesses” jellegű, ami a célközönség számára inkább előnyt jelent, könnyűzenén és jazzen lendületes és erőteljes előadásban lehet részünk. Az első dallamok után nem feltételeznénk, mennyi finomság rejtőzik benne, csak a megfelelő zenét kell kiválasztani hozzá. Feltűnően sok részletet mutat meg, ez jó hangulat-teremtő képességgel, lágysággal fűszerezve az érzelmekre ható dallamok élvezeti értékét növeli. Jól „egyben van” az előadás, ugyanakkor az egyes hangszerek játéka jól elkülöníthető. Erőteljes mélyhangjai vannak, amelyek a lágyságot sem nélkülözik, de kemények, amikor arra van szükség.
Az Everest Elite 750NC alapvetően a könnyebb műfajokra hangolt fejhallgató, de ez nem jelenti azt, hogy a klasszikus zenével elvérezne. Ellenkezőleg. Levegős és részletező, kevéssé színezett karaktere egy nagyzenekar előadását is élvezhetően közvetíti, a hangsúly a hitellesség helyett itt a szórakoztatáson van. Abban pedig ötösre vizsgázott.
A zajkioltás pedig nagyon hasznos lehet, ha a külvilág elől elvonulnánk kis időre, szinte teljesen megszűnnek a környezet hangjai, ha a szűrést magasabb fokozatba kapcsoljuk. Zenehallgatás közben észrevehetetlen, a szünetekben viszont tapasztalhatunk minimális sistergést, ami a funkció használatával jár.

everest 750 feature noise cancel

Az Everest Elite 750NC szép, kényelmes, és karaktere alapján úgy tűnik, a zenehallgatók széles rétegét szolgálhatja ki. Könnyűzenén szinte hibátlan, jazzen kitűnő, de komolyzenén is szórakoztató tud lenni, mindemellett megkapjuk azt a precíz kivitelezést, ami a JBL termékeket általánosságban is jellemzi.
A vezeték nélküli átvitel és a zajcsökkentés pedig igazán komfortossá is teszi.

JBL Everest Elite 750NC
Ár: 89.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
Tel.: 06-1 205 3446
www.extremeaudio.hu