The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL TUNE750BTNC

Újabbbb „jóáras” vezeték nélküli fejhallgatóval jelentkezett a JBL, ráadásul aktív zajcsökkentéses verzióban. A TUNE 750BTNC zárt kivitelű, viszonylag kis méretű füles, így utazáshoz, utcára is tökéletes választás.

40 ezresen árcédula kimondottan vonzó vétellé teszi ezt a fejhallgatót. Ugyan nem készül sok színben - mindössze négy verziója elérhető – de ebben vannak konzervatív és fiatalosabb színek is. A fejhallgató bár „over ear” kialakítású, viszonylag kisméretű fülkagylókkal rendelkezik. Puha párnázása révén kényelmesen fekszik fejünkön, és a pánt sem fejt ki nagyobb erőt a szükségesnél, vagyis stabilan a fejünkön marad, miközben különösebb nyomást nem fejt ki a fülünk környezetére.
JBL tune750 2A megszokott módon, a jobb kagylón található gombokkal tudjuk elérni az összes funkciót, a gombok egymástól jól elhatárolhatóan a helyezkednek el, kezelése ezáltal könnyű, illetve könnyen elsajátítható. Összehajtható kivitelben készül, így amikor már nincs rá szükség kisebb táskában, laposabb helyeken is könnyedén elfér. Teljesen feltöltött akksi esetén, a Bluetooth és a zajcsökkentés együttes használata mellett 15 órás használatra elégendő energiánk van, az újratöltés pedig rövid idő alatt (mindössze 2 óra) megtörténik. Lehetőségünk van a hívások „kéz nélküli” fogadására, beépített mikrofonja tisztán érthető beszéd minőséget biztosít, ill. lehetővé teszi a Google Assistant használatát is.

A tapasztaltak nem teljesen támasztják alá a megadott üzemidőket. NC használat mellet 3 óránál nem tudott többet, anélkül viszont bő 10 óráig zavartalanul működött. A töltés viszont nem tartott 2 órán át, alig több, mint 1 óra alatt 100%-os állapotba került. Gyaníthatóan a tesztpéldány még széria előtti kiadás volt, ráadásul nem mi voltunk az elsők, akik használatba vehettük, vagyis nem tudjuk, ki, és milyen módon használta előttünk. Bontatlan, új termékek esetén még nem tapasztaltunk hasonlót, inkább hosszabb üzemidőkkel találkoztunk.

Hangminőség
A gyártó erőteljes mély átvitelt ígér, amolyan klasszikus JBL hangot, mi nem egészen ezt tapasztaltuk, bár egy ideje az összes termékük karaktere – előnyükre – megváltozott. A TUNE 750BTNC hangja kellemes, a teljes árban egyenletes átvitelt mutat, nincs kiemelve a mély tartomány. Bár erőteljes és dinamikus, de soha nem érezni soknak a basszust, ami a középtartomány jobb érvényesülését segíti. Tiszta magasai szintén dicséretet érdemelnek, az audiofil modellektől tulajdonképpen felbontóképességben és részletezettségben marad el. Személy szerint a levegősebb megszólalást kedvelem, a zárt kialakítás miatt azonban ennél tágasabb hangtér-érzetet nem igazán várhatunk el. Így is jól gazdálkodik a térrel, nem egysíkú a megjelenítés, előre-hátra is pozícionál hangokat.
Buszon utazva a menetzaj nagy részét kiszűri, a behallatszó minimális zaj már nem zavarja a zenehallgatást. Megszólalása tulajdonképpen műfaj független, könnyűzenei produkciókkal, klasszikusokkal, vagy igényesebb rock műfajokon ugyanúgy élvezhető produkciót nyújt. A hang nem válik fárasztóvá, ezt egy hosszú, buszos francia sítúra során volt módom tesztelni. Zömmel közepes és magasabb hangerő tartományokban hallgattam, bezártság érzetet még órák után sem tapasztaltam, a „szórakoztató faktor” viszont magas, még audiofil irányultságom ellenére is elégedetten csomagoltam el a teszt végén.

JBL tune750 4

A JBL TUNE750BTNC kiváló utazó füles, a kis mérete, összehajthatósága, és hatásos zajcsökkentése mind ezt támasztja alá. Kiegyenlített, neutrális karaktere, kényelme és összeszerelési minősége szűk negyvenezer forintért nem túl gyakori a piacon.

JBL TUNE750BTNC
Frekvencia átvitel: 20Hz–20kHz
Érzékenység passzív módban: 95dBSPL/1mW
Érzékenység aktív módban: 100dBSPL/1mW
Impedancia: 32 ohm
Bluetooth verzió: 4.2
Akku: Polymer Li-ion (610mAh/3.7)
Tömeg: 220g

JBL tune750 3