The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Reflect Mini 2

A zenehallgatás mindennapjaink részévé vált, otthon, munkahelyen, autózás során, sőt, sportolás közben is szívesen hallgatunk zenét. A speciális igénybevétel miatt külön kategóriát képeznek a sport fejhallgatók, ahol a JBL is egyre erőteljesebben jelen van, pl. a Reflect Mini 2-vel, amelyet volt módunk közelebbről megismerni.

Folyamatos, stabil ritmus mellett végzett mozgáshoz – mint pl. a futás – különösen jól jön egy masszív, strapabíró fülhallgató, amely stabilan a helyén marad, és az izzadságot is jól tűri. Az előd – Reflect Mini – műanyag házát fémre cserélték, fényes kerettel és JBL logóval kifejezetten elegáns megjelenést kapott, fekete színben a sportos irányultságát nem is hangsúlyozza.
Vezeték nélküli (Bluetooth) modell, ami a lejátszó és a fülhallgató közötti hangátvitelt illeti, de a két kapszulát kábel köti össze, amelyen egy háromgombos vezérlő is helyet kapott. Kábelét fényvisszaverő csíkkal látták el, ez forgalmas úton, esti futás alkalmával lehet hasznos, már messziről biztosítja a láthatóságot.

Reflect Buttons Black 1605x1605px

A mozgás szabadságát egyrészt relatív kis tömege (15g), másrészt ergonómikus kialakítása biztosítja, ráadásul az anatómiailag eltérő fülkagylókhoz igazodva háromféle méretű szilikon dugó és rögzítő fül található a csomagolásban. Ez utóbbi alkotórészt Freebit™ névvel szabadalmaztatták. Egy feltöltéssel nagyságrendileg 10 órán keresztül képes üzemelni, ami egy átlagos napi használatra bőven elég, ha mégsem lenne az, 15 perc töltés után egy újabb órára elegendő energiát tárol az akkumulátora.

Reflect Accessories Black 1605x1605px

IPX5 védettsége intenzív fizikai aktivitás mellett is elegendő az izzadság távoltartására, az elektronikák és a hangszóró kapszula megóvására. Az összekötő vezetékre integrált vezérlő szintén ellenáll a nedvességnek, miközben beépített mikrofonja mozgás közben is lehetővé teszi hívások fogadását, gombjai segítségével pedig a hangerő szintje könnyen beállítható.

Néhány éve még jelentős mértékű kompromisszumot kellett kötnünk hangminőség tekintetében, ha sportoláshoz tervezett fülhallgatót választottunk, ma már ezzel a hátránnyal nem kell számolnunk, igaz, az extra kialakításnak van egy kis felára. A Reflect Mini 2 a JBL-től megszokott hangzásképet hozza, vagyis hangsúlyos mélytartományt, széles frekvencia átvitelt produkál, attraktív, dinamikus jelleggel. A ritmusos popzenére egyből elindulnak a lábak, de nem csak a lüktetés, a középtartomány is szépen átjön, a zene teljes terjedelmében élvezhetően tárul elénk. Jól tűri a hangerőt is, a kismértékű karcosság és az egységesség sem romlik sokáig, csak a „dobhártyaszaggató” hangerőt elérve válik darabossá. Az igényesebb felvételek felé elmozdulva még mindig kellemes élmény a kis JBL-el zenét hallgatni, az énekes/gitáros élő produkció hangulata, „zamata” jórészt átjön, az akusztikus gitár tónusban gazdagon van jelen.

Reflect Mini2 Group 1605x1605px

Megállapítható, hogy a Reflect Mini 2 kiváló edzőpartner, de a „futópályán kívül” egyaránt számíthatunk rá, mert kényelme mellett hangminősége több zenei stílusban is eléri az „utcai” modellek színvonalát. Ára a fentiek fényében nem mondható magasnak, az ajánlott vételek között a helye.

JBL Reflect Mini 2
Frekvencia-átvitel: 10 - 22 000 Hz
Impedancia: 14 ohm
Tömeg: 15 g
Ár: 29 999 Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu