The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Denon AH-D7200 fejhallgató teszt

A Denon „Wood Series” fejhallgatók sorában az AH-D7200-as a három közül a középső típus, amely afféle arany középutat jelentve a nemrégiben tesztelt AH-D5200 és a csúcsmodell AH-D9200 között helyezkedik el.

Valódi diófából készült fülkagyló burkolataival, fejpántjának sötétbarna bőr borításával és natúr alumínium elemeivel a fejhallgató meglehetősen exkluzív és egyedi látványvilágot nyújt. Prémium külsejéhez illő nívós műszaki tartalmát a gyártó 50 évnyi tapasztalatát felhasználva alkották meg a Denon mérnökei a hangminőség mellett a fejhallgatók világában szintén nagyon fontos komfortra és kényelemes viselhetőségre helyezve a fő hangsúlyt.

denon ah d7200

A fülkagylók méretes kamráit modern és elegáns látványt nyújtó öntött alumínium felfüggesztések tartják, a fejpánt alsó részét lágy báránybőr kárpittal vonták be, míg a fülpárnákon különleges és tartós műbőrt alkalmaztak, amely a gyártó szerint még a valódinál is jobb komfortérzetet nyújt. A fejre ható oldalirányú nyomást olyan módon optimalizálták, hogy lehetőleg mindenféle fejtípuson zavaró nyomástól mentesen, kényelmes lehessen viselni a 385 g tömegű, méretes, a fület körbeölelő kialakítású fejhallgatót.

maxresdefault

A fülkagylókban a sorozatban megszokott 50 mm átmérőjű, ún. FreeEdge technológiával készült, nano-szálas membrános hangszórók találhatók, melyeket a valódi diófából készült oldallemezekhez rögzített speciális gyanta lemezekből álló felfüggesztések tartanak. A membránokat erős neodímium mágnesek mozgatják, a hangtekercsek anyaga pedig rézzel bevont alumínium. A füles kiváló minőségű komponenseinek jelentős része az aranyozott 6,3 mm-es jack dugóban végződő nagytisztaságú, oxigénmentes réz kábellel egyetemben a Denon felső kategóriás készülékeihez hasonlóan Japánból érkezik.

Kisebb testvéréhez hasonlóan az AH-D7200 is nagyon kényelmesen viselhető fejhallgató, a fülpárnái nagyok és puhák, közel 40 dekás tömegét pedig a jó súlyeloszlásnak köszönhetően egyáltalán nem érzem nehéznek. A kialakításához hasonlóan a hangzása is kimondottan komfortos és otthonos. Nincsenek tű éles magasak, de fejleszaggató basszusok sem, a legkidolgozottabb tartomány egyértelműen a középsáv, ahol a legtöbb hangszer és énekes hangja található. A fejhallgató tervezői láthatóan nem a szélsőségek kiemelésére helyezték a fő hangsúlyt, ezért ha valaki úgy indul el fülest keresni, hogy a kategóriájában például melyiknek van a legtöbb mélye, az biztosan nem ezt a típust fogja választani. Az AH-D7200 irányvonala és stílusa a megbízható, érett, kidolgozott és sokáig jól hallgatható karakter, amelynek igazi erényeit jellegéből adódóan úgysem egy villámdemón fogja felfedezni az ember. A program indító jazz muzsika kellemesen analitikus bevezető nyüzsgés után friss és energikus dobokkal indul, a jól kontrollált basszus erőssége és dinamikája átlagos szintű. A hangzás általánosságban kiegyensúlyozott és barátságos, a fejhallgatós mini tér sok hangszer esetén sem válik zsúfolttá, a levegősség minden körülmények között megmarad. Karakterét tekintve a fejhallgató kevésbé „populáris ízű”, mint a kisebb testvére, amit így visszatekintve úgy érzem, általános zenehallgatási igények magas szintű kiszolgálására terveztek, míg a 7200-as esetében a hangsúly inkább az akusztikus hangszeres műfajokra tevődött át. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a pop vagy rock dalokat nem lehet élvezetesen hallgatni vele, csak éppen a jazz, klasszikus, folk vagy egyéb akusztikus felvételek egészen más kategóriájú élményt nyújtanak. A magasai könnyedek, lágyak, természetesek és levegősek, a hangok a felvételek függvényében sokszor egészen messzire eltávolodnak a fejemtől. A mesterséges színek és ”aromák” alkalmazása teljesen idegen tőle, ennek okán minden hangja valódi, a kozmetikázás trükkjével egyáltalán nem él. A különböző hangszereket és szólamokat jól szétválasztja egymástól, a hangszereinek térbeli elhelyezése nem statikus.
Klasszikus műveken levegős, sima, kellemes tónusú és valós színezetű hangokat szólaltat meg és ügyesen bevon a zenei történésekbe. Noha érezhetően nem törekszik túlhangsúlyozott precízségre a különféle halk háttérszólamokat és az akusztikus zenéléssel együtt járó mellékzörejeket, sóhajtásokat és egyebeket is pontosan ábrázolja. Kellemessége, barátságossága és kiegyensúlyozottsága révén a hangjába jól bele lehet feledkezni, ezért is jön jól a kényelmes viselhetősége, hogy minden együttálljon a sok órányi élvezetes zenehallgatáshoz.

Ajánlás

A kisebb testvéréhez hasonlóan egyedi, elegáns megjelenésű és kiemelkedő komfortfokozatú AH-D7200 egy legfőképpen akusztikus hangszeres zenék hallgatására megalkotott sima, természetes, kiegyensúlyozott és mindenféle túlzásoktól tartózkodó fejhallgató. Ebbéli jellegéből adódóan nem univerzális típus, ideális célközönségét megtalálva azonban még a nagy fejhallgatós nevekkel telezsúfolt kategóriában is jó választás lehet.

Denon AH-D7200
Frekvencia átvitel: 5 Hz- 40 kHz
Impedancia: 24 Ohm
Tömeg: 385 g
Ár: 249.990,- Ft


Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu