The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser HD 400S fejhallgató teszt

A gyártó új mobil fejhallgató sorozatának legkomolyabb modellje külsőleg viszonylag egyszerű hatást kelt, ám egy igényes anyagokból készült, kényelmesen viselhető és tartósnak tűnő konstrukció, ami így minden bizonnyal inkább a hangzásával próbálja meg felhívni magára a figyelmet.

Másik fontos paramétere a nagyon kedvező ára, ami nagyjából annyi, mint amennyi a korábbi HD 4 sorozat belépő szintje volt. Mindezért egy fekete színű, megjelenésében és kivitelében a gyártó komolyabb fejhallgatóira emlékeztető, hátul zárt, kagylós kialakítású fejhallgatót kapunk vastag és puha, kényelmes használatot ígérő fülpárnákkal. Utóbbiaknak a komfortos viselhetőség mellett természetesen a zajcsillapításban is komoly szerepük van, amely kiemelten fontos paraméter a mobil, tehát főleg zajos környezetben használt fülesek esetében.

Sennheiser HD 400S 3

Kisebb társaihoz hasonlóan a HD 400S is praktikusan összehajtható szállítás vagy tárolás közben. Hozzájuk képest plusz szolgáltatásként a fejhallgató RCS 400 jelű eltávolítható kábelén egy mikrofon és egy 1-gombos intelligens távvezérlő is található, míg a kábel végére egy aranyozott 3,5 mm-es derékszögű jack dugó került, melyhez asztali hifi komponensekkel való használat esetén 6,3 mm-es átalakító is csatlakoztatható.

Sennheiser HD 400S 2Az ígéretekhez hűen basszusban valóban nagyon jó HD 400S hangjával kapcsolatban olyan benyomásom támad, mintha a Sennheiser mérnökei ügyesen „összegyúrták” volna a korábbi HD 4.20 és a HD 4.30 típusokat, hogy kettőjük előnyeit ötvözve egy náluk sokoldalúbb, műfajfüggetlenebb és nívósabb fülest alkossanak meg. A kettő korábbi fejhallgató közül a 4.20-as volt a kissé poposabb hangvételű, míg a 4.30-as a némileg komolyabb és teltebb hangzású, az új HD 400S viszont bizonyos szempontból mind a kettő karaktert magáénak mondhatja. A Sennheiser hagyományokhoz hűen a hangja telt, kellemes színvilágú és barátságos, a kommersz típusokra jellemző érdességet, sziszegést vagy szúrós hangokat még az intenzív popzenék hangos hallgatásával sem lehet kicsalogatni belőle. Noha a mobil zenehallgatás során valószínűleg nem a jazz muzsika vagy az opera lesznek az elsődleges műsoranyagok, ettől függetlenül a füles kifejezetten kedvező ára dacára meglepően élvezetesen szólaltatja meg őket. Zárt mivoltához képest levegős, nyílt és transzparens megszólalással rendelkezik, a zene minden irányban eltávolodik a fejemtől, bezártság érzetet egyáltalán nem tapasztalok. A különféle hangszerek hangjait szépen elválasztja egymástól, gazdag, kellemes és hangulatos hangvételének köszönhetően pedig fenntartja az érdeklődést és hosszabb zenehallgatásra csábít. A sok hangszer közül a vibrafon megszólaltatását még külön is kiemelném; ezt a hangszert olyan szépen csengő, gazdag és telt hangokkal ábrázolja, amelyek még sok drágább típusnak is a becsületére válnának. A még komolyabb hangvételű Verdi Nabucco opera különböző tételeit érdekesen, színesen, nyíltan, precízen és levegősen ábrázolja, az általános zenehallgatás színvonalán jóval túlmutató teljesítménnyel. Pop és rockzenékkel pedig aztán végképp elemében van, és ezzel most nem csak a testes, dinamikus és erőteljes basszusra utalok (a szinti basszus szekvenciák egyenesen imádni valóak), hanem az életszerű gitárokra és a kifejezetten szép, telt és gazdag akusztikus illetve elektronikus hangszer hangokra, melyeket a térben szépen „kirakosgatva”, egy nagy gömbszerű teret létrehozva ábrázol. A felbontása még fejhallgatós viszonylatban is nagyon jónak mondható, rengeteg mellékzönge, háttérszólam és információ tűnik fel, és a hangszerek megszólalásnak szöveteibe is elég mély betekintést enged. Nagyobb felbontású, jó minőségű MP3-akkal abszolút élvezhető, utcára mondhatni tökéletes hangzást nyújt, a vastag fülpárnái pedig jó hangszigetelést és komfortos viselhetőséget biztosítanak.

Ajánlás

A korábbi HD 4-es modellekhez képest egyértelmű fejlődést mutató, ehhez képest nagyon kedvező áron kínált HD 400S hangzása egyértelműen a drágább otthoni típusok felé mutat, ezért az elsődleges mobil használaton túl bátran be lehet dugni az otthoni hifi készülékekbe is. Ennek okán nem véletlen szerintem, hogy a választékban utána már csak az 500-as modellek következnek, mert ha valaki egy komolyabb típust szeretne, akkor kisebb lépésnek nem is lenne igazából értelme, olyan jól sikerült ez az árán jócskán túlmutató, kifejezetten szerethető hangzású és sokoldalú HD 400S modell.

Sennheiser HD 400S
Impedancia: 18 Ohm
Frekvencia átvitel: 18 Hz- 20 kHz
Hangnyomás: 118 dB
THD: <0,5%
Ár: 21.900,- Ft

Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu