The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser Momentum True Wireless fülhallgató teszt - A hang ékszer

Az előkelő Momentum család In-Ear névre hallgató fülhallgatójának modernebb és fejlettebb utódjaként érkezett meg tavaly ősszel az új Momentum True Wireless modell, amelynél a nevéhez hűen már valóban egy centi (hang)kábel sincs, kapunk viszont mellé egy okos alkalmazást és számos hasznos szolgáltatást.

Az elődjéhez hasonló kerek tükörkróm felületeivel szinte apró ékszernek tűnő, (és lassan már annyiba is kerülő) True Wireless minden egyes apró részletében elegáns és igényes konstrukció, beleértve a hozzá tervezett ízléses, és egyben töltő funkciót is ellátó tartódobozt is, amelybe beletéve olyan, mint két drága mandzsetta gomb vagy nagy fülbevaló a dobozában. A szerkezet rozsdamentes acél részei egyedi megmunkálással készülnek, az audiofil minőségű 7 mm-es dinamikus hangszórórendszer pedig egy kompakt, hallójáratba dugható fülhallgató formájában nyújtja a sorozat nagyobb méretű tagjainál megismert jellegzetes Momentum-hangzást. A legújabb Bluetooth technológia, az AAC kodek támogatás és a Qualcomm® aptXTM kompatibilitás kivételes, kompromisszumok nélküli hi-fi hangzást biztosít a kizárólag vezeték nélküli jeltovábbítással működő modellnek.

Sennheiser Momentum True Wireless doboz

A mai idők elvárásainak megfelelően a Momentum True Wireless természetesen jóval több, mint egy „szimpla” fülhallgató, hiszen a Sennheiser új Smart Control társalkalmazásának (díjtalan) letöltésével a felhasználó számos hasznos funkció birtokába jut. Az iOS és Android változatokban egyaránt elérhető dedikált alkalmazás használatával könnyedén megoldható a fejhallgató, headset vagy a soundbar vezérlése, személyre szabása, frissítése valamint konfigurálása is.

Utcai használat során a Transparent Hearing (hangáteresztés) funkciónak köszönhetően a környező hangokból is lehet vegyíteni az éppen hallgatott zeneszámok hangjához, ennek köszönhetően nem kell teljesen „süketen” közlekedni, ami, mint azt számos szomorú eset bizonyítja, meglehetősen baleset veszélyes. A True Wireless emellett közvetlen beszédhangos hozzáférést biztosít az olyan intelligens alkalmazásokhoz, mint az Apple Siri vagy a Google Assistant. A különböző funkciók elérése és vezérlése a beszédhangos változat mellett természetesen az intuitív kezelőfelületen történő egyszerű koppintással is megoldható. Az esetlegesen zajosabb környezetek a kétmikrofonos hangnyaláb-formálási technológiának köszönhetően a szokottnál jóval kisebb problémát jelentenek, ugyanis a beszédhang rögzítésének optimalizálásával a beépített mikrofonnal is rendelkező fülhallgató kristálytiszta telefonbeszélgetéseket és beszédhangos interakciókat tesz lehetővé. A Momentum True Wireless arra is lehetőséget kínál, hogy a Sennheiser Smart Control alkalmazással a felhasználó személyre szabhassa, például a tetszésének megfelelően finom hangolja a hangzást a füldugóba épített EQ-n keresztül. Az apt-X™ Low Latency technológiának köszönhetően a videojátékok és a video tartalmak is még élvezhetőbbek lesznek, mivel segítségével a hang és a kép tökéletes szinkronban marad.

Sennheiser Momentum True Wireless tolto

A Momentum True Wireless 4 órányi akku élettartammal rendelkezik, ami a tartótokba épített hordozható töltő használatával több, mint 12 órára növelhető, így akár egész nap lehet használni. A többféle cserélhető füldugóval rendelkező fülhallgató mindenféle méretű és alakú hallójáratba tökéletes beleilleszkedik, védett az esetlegesen ráfreccsenő víz ellen és verejtékálló is, így akár sportolás közben is bátran használható. A szövettel bevont elegáns tartótokban aranyozott töltőérintkezők és mágnesek találhatók, hátulján pedig egy mini USB aljzat, hiszen mint már említettem, a kettős funkciójú egység a biztonságos tárolás mellett egyben a fülhallgatók töltőjeként is működik.

Értelemszerűen egy aprócska fülbedugós szerkezettől, ami 7 mm-es meghajtóval rendelkezik, nem várhatunk fülrepesztő basszust, ennek dacára a True Wireless egyáltalán nem erőtlen és a mélyeinek dinamizmusa is elég jónak mondható. Karaktere nyílt, világos, levegős, kifinomult és részletező, összességében a sztatikus fülesekét idéző, amelyeket persze szintén nem a kövér mélyhangjaikért szoktak elsősorban választani. Fülbedugós típusként szinte hihetetlen hogy a kis Momentum mennyire légies és a fülektől-fejtől eltávolodó, sőt szinte elszabaduló hangokat szólaltat meg; nemhogy fejemben szól érzet nincs, hanem egyenesen egy jókora méretű virtuális külső tér épül fel, amelynek megtapasztalása nekem speciel óriási élményt jelent. A felbontás még fej/fülhallgatós berkekben is kiemelkedőnek mondható; rengeteg a különféle apró információ és halk háttérszólam, és ugyanez elmondható az akusztikus felvételek környezetének ábrázolásáról is. A közép és magas tartományok megszólaltatása egyértelműen kategórián felüli minőségű, az előbbiekben említett sztatikus jellegű transzparencia, levegősség valamint semleges és természetes, de mégis érdekes színvilág olyan fülesek hangját idézi fel, amelyek minimum a TW árának kétszeresének kerülnek, de inkább többe. Karaktere és hangzásvilága okán a fülhallgató nem a „sötét” hangulatok és hangszínek prezentációjában jeleskedik igazán, hanem a muzsikája nyílt, világos és élénk, amely mellé olyan mélytartományt „kanyarítottak”, hogy a megszólalása alapvetően egyensúlyban legyen. Gazdag hangszerelésű elektronikus vagy akusztikus muzsikáknál különösen érdekes és sokszínű megszólalást nyújt, a tér megtelik hangokkal, az ember pedig szinte el sem tudja képzelni, hogyan jön ki ez a sok minden ebből a picike szerkezetből és az aprócska hangszórókból. Pedig kijön, sőt, pop-rock zenéknél még a hangosabb, dinamikusabb zenehallgatás is belefér, a csodálatos levegősség, könnyedség és átláthatóság pedig eközben sem szenved csorbát. Az átláthatóan kezelhető alkalmazással többek között az EQ is beállítható, így a basszust, igény szerint lehet még egy kicsit tuningolni, ha valaki a lehetőségekhez mérten valamennyivel többet szeretne belőle.

Ajánlás

A nagyon igényes kivitelű illetve megjelenésű, és intelligens funkciókkal rendelkező Momentum True Wireless fülhallgató hangzásában a levegősség, a természetesség, a kifinomultság, a nyíltság és a sokszínűség tetszik a legjobban, mely jellemzők messze túlmutatnak a típus árcéduláján. Az immár mindenféle kábelektől megszabadított, cserébe izgalmas tudományokkal és egy jól használható ingyenes App-al felruházott kis Momentum összességében egy minden szempontból különleges alternatíva a nívós vezeték nélküli fülest keresők számára, melyhez a minőségéhez és rangjához illő igényes körítés és egy valóban luxushatású, valóban egyedi megjelenés párosul.

Sennheiser Momentum True Wireless
Frekvencia átvitel: 5 Hz- 21 kHz
Érzékenység: 107 dB
THD: <0,0,8 % (1 kHz, 94 dB)
Töltési idő: kb. 1,5 óra
Tömeg: 13,2 g (2 db)
Ár: 99.900,- Ft

Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiospecialista.hu