The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser Momentum 3 Wireless fejhallgató

Megérkezett az új Sennheiser Momentum Wireless fejhallgató, e néven immár a harmadik, amely elődeihez hasonlóan természetesen szintén prémium anyagokat, kidolgozást és minőséget kínál.

A legújabb Momentum fejhallgatót társaihoz hasonlóan az esztétikus forma és a praktikus funkciók kifinomult összhangja jellemzi, vagyis egy olyan szépség, amit nagyon jó használni is. A finom tapintású, valódi juhbőr borítású fejpánt illetve fülpárnák és a gyöngy-fúvott rozsdamentes acélcsúszkák igazi luxus megjelenést kölcsönöznek számára, emellett komfortos használhatóságot biztosítanak. A puha bőr bevonatú fülpárnák vélhetően még sok-sok órányi zenehallgatás során is eléggé kényelmesek lesznek (17 órányi akku működtetési lehetőség!), az erős, mégis könnyű rozsdamentes acél csúszkák és csuklópántok pedig jól bírják a mobil használatból eredő megpróbáltatásokat és biztosan hosszú évekig megbízhatóan szolgálnak majd. Praktikus megoldásként a fejhallgató összehajtogatható fejpánttal rendelkezik, a szállításához pedig egy divatos szövet tartótokot mellékeltek hozzá.

Sennheiser Momentum 3 tok

A Momentum sorozat típusainak a kivitel, a megjelenés és a funkcionalitás mellett még a kifinomult hangzás a legfőbb ütőkártyája, aminek érdekében az új típusba kiváló minőségű 42 mm-es meghajtók kerültek. Mivel egy vezeték nélküli fejhallgatóról van szó, értelemszerűen stratégiai fontosságú a jelátvitel minősége is, ezért az M3 Wireless Bluetooth 5 kompatibilitással, valamint az aptXTM, az AAC és az SBC kodekek támogatásával egyaránt rendelkezik. A hang és a kép tökéletes szinkronjáról gondoskodó aptXTM Low Latency technológia szintén a repertoárjának részét képezi, míg a Sennheiser Smart Control alkalmazásán keresztül kezelhető beépített EQ segítségével a fejhallgató hangzása egyéni ízlés szerint szabályozható.

Sennheiser Momentum 3

A már említett okos funkcionalitás egyik legjobb példái az Auto On/Off (automatikus be-/kikapcsolás) és a Smart Pause (intelligens szüneteltetési) funkciók, melyeknek köszönhetően az új Momentum 3 Wireless fejhallgató a fülkagyló kihajtásakor rögtön bekapcsol, míg a felhelyezés, illetve levétel érzékelésekor magától elindítja, illetve szünetelteti a lejátszást. A lejátszás és a telefonbeszélgetések a háromgombos kezelőszerv használatával szintén könnyen és egyértelműen kezelhetők. A Momentum fejhallgató dedikált gombjai révén emellett közvetlenül hozzá lehet férni a népszerű hangasszisztensekhez (pl. Siri és Google Asszisztens), a Sennheiser Smart Control alkalmazás firmware frissítésével pedig hamarosan az Amazon Alexa hangalapú vezérlés is elérhető lesz. Az NFC technológiának és az automatikus párosításnak köszönhetően az első használat során ráadásként immár a fejhallgató „megtalálásával” sem kell vacakolni többé, így tényleg csak a gondtalan zenélés élménye marad.

Sennheiser Momentum 3 app

A mobil vagy zajos környezetben való használat során jól jöhetnek az ANC (aktív zajkioltás, háromféle üzemmód) és a Transparent Hearing (hangáteresztés) funkciók is; használatukkal a felhasználó tetszés szerint eldöntheti, hogy a külső hangokat a tökéletes zenei élmény érdekében kizárja, vagy ha éppenséggel nem szeretne teljesen elszigetelődni, azt is megoldhatja, hogy beszűrődjenek.

A fejhallgató kezelőszerveinek logikus elhelyezése és a szinte a gondolatainkat is kitaláló érzékelők (automatikus ki és bekapcsolás) ténykedése szinte feleslegessé teszik a manuál nézegetését; a Momentum 3 használata már a legelső alkalommal is úgyszólván magától értetődőnek tűnik. Az előzékeny tervezők ráadásul a jobb fülkagylón, amelyen a kezelőszervek találhatók, még egy diszkrét, fekete alapon fehér piktogramos tájékoztató matricát is elhelyeztek, amely, ha már nincs rá szükség, könnyen és nyom nélkül eltávolítható. A mindennapi használathoz nem szükséges hangsegéd és párosító gombokat ügyesen a fülkagyló alsó ívére, a hangerő gomboktól távolabbra helyezték el, így nagy eséllyel, senki sem azokat fogja nyomogatni a gyakran használt hangerő szabályzás helyett.
A fizikai kezelőszervek gazdag választéka mellett a fejhallgató komoly alkalmazás integrációval is rendelkezik. A fejlett Sennheiser Smart Control alkalmazás segítségével a felhasználó többek között három különféle zajcsökkentő mód közül választhat: melyek a maximális, a szélgátló és a nyomáscsökkentő, utóbbi a fülre nehezedő nyomás csökkentése érdekében. Bekapcsolhatja az audio transzparenciát is, ami beengedi a külvilág zajait, valamint módosíthat egyes frekvencia átviteli paramétereket is, de én inkább mégis a normál lineáris átvitelnél maradtam, és mindvégig tökéletesen elégedett is voltam vele.

Az eddig általam hallott Sennheiser fej,- illetve fülhallgatók mindegyike egy jól körülhatárolható, az ízlésemnek abszolút megfelelő hangzásvilágot testesített meg, a Momentum modellek pedig még ezen a kellemes, barátságos és hosszan hallgatható zenei világon belül is a különösen vonzó és szerethető típusok közé tartoztak. Persze egy vezeték nélküli fejhallgatónál egy „normál” modellhez képest még az átviteli technológia és a jelátalakítás milyensége is nagyban befolyásolja a végeredményt, a Momentum 3 Wireless azonban ezen a területen is kiválóra vizsgázik. Az aptX HD technológia, a pontos jelfeldolgozás és a minőségi meghajtók összehangolt munkájának köszönhetően ez a fejhallgató olyan pontos, tiszta, kellemes, testes és dinamikus hangzást nyújt, amit ez idáig nagyon ritkán tapasztaltam a vezeték nélküli füleseknél. Bármilyen muzsika szólaljon is meg, egyből feltűnik a kiegyensúlyozottság, a testes basszus és a könnyed magasak vonzó kombinációja, a kellemes színvilág, és a márka afféle védjegyének számító barátságos, mindenféle sarkosságot, élességet vagy durvaságot nélkülöző hangvétel. A ritmus,- és basszus hangszerekben nagyon sok energia van, az összhangzat azonban mégis mindvégig arányos, a dús alsó végek nem teszik mélybe húzóvá vagy tompává. Az énekhangok levegősek és könnyedek, még a fejhallgatós mikro-térben is jól érezni azt, amit a hangsugárzók hallgatása esetén, ahogy az énekhangok elválnak a hangszerektől. Rengeteg a különféle szín, íz és zamat, aminek köszönhetően az M3 akusztikus és elektronikus muzsikák esetén egyaránt kifejezetten szórakoztató karakterrel rendelkezik. A hangzás nagyobb hangerőn hallgatva, vagy „sűrűbb” és energikusabb zenei témák esetén sem válik maszatossá, gombócossá vagy túl töménnyé, az alapvetően egységes, tiszta és nyílt karakter mindenféle körülmények között megmarad. A különféle hangszerek megszólaltatása egyaránt textúrált, a kellemesség mellett is pontos, a zajszint pedig kivételesen alacsony. A tonális egyensúly, a részletezettség és az érzelmi gazdagság egyértelműen a nívós vezetékes fülesek szintjét idézi, ami azt is jelenti egyben, hogy a számos új funkció, tudomány és lehetőség ezúttal nem jár fájdalmas és kényszerű auditív kompromisszumokkal.
Végezetül még egy másik dolog, ami szintén nagyszerűvé teszi a Momentum 3-at, mégpedig a telefonhívás minősége. Ha már egy minőségi, audiofil típusról beszélünk, akkor a tervezők még erre a kiegészítő funkcióra is rendesen odafigyeltek és olyan minőségi mikrofonnal látták el a fejhallgatót, amely révén a telefonhívások is kivételes hangminőséggel szólalnak meg, hogy a felső kategóriás érzet tényleg tökéletes legyen.

Ajánlás

Egy-egy új Momentum típus megjelenése mindig is egy kivételes momentumnak mondható a fejhallgatós világban, főleg, hogy ez a könnyen megjegyezhető név már olyan rangot vívott ki magának, hogy szinte önálló márkanévnek számít a Sennheiser berkein belül. Az ízléses, minden ízében igényes és jól átgondolt kialakítású Momentum 3 Wireless hangzása a kategória legtisztább és kellemesebb illetve legdinamikusabb típusainak képességeit vegyíti, olyan kivételes megszólalást nyújtva ez által, amelyben a finomságokra és az energikusságra vágyó zenebarátok egyformán megtalálják a számításukat.

Sennhesier Momentum 3 Wireless
Frekvencia átvitel: 6 Hz-22 kHz
Ár: 129.900,- Ft


Audio Partner
Tel: 23/414-057
www.audiospecialista.hu