The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Synchros S700

A fiatalos stílusú, kedvezőbb árfekvésű JBL fülesek után egy komolyabb példány került a kezünkbe, a gyártó ’Synchros’ sorozatából, a csúcsmodell. A márkajegyek persze felismerhetők, a kivitel és az anyaghasználat már ránézésre is kívánatossá teszi az S700-ast.

Ha jobban szemügyre vesszük, az AKG-val való rokonság is egyértelművé válik, a fejpánt pl. a K550-ről már ismerős. Erős, tartósnak tűnő kialakítású, a szerkezet teljes egészében fémből készül. A pánt maga széles acélszalag, a kagyló, és a csuklós részek alumíniumból készülnek, eloxált felülettel. Jól megtermett fülkagylói vannak, melyek teljesen körülölelik a fület, a puha párnázás pedig elég vastag ahhoz, hogy a fülcimpák nyomorgatás nélkül megússzák a hallgatózást, ebből már biztos mindenki kitalálta, ez egy hosszú távon is kényelmes füles akar lenni. És az is.

A külvilág zajait nem zárja ki teljesen, de erősen csillapítja, így nem kell nagy hangerő a zavartalan zenehallgatáshoz és elkerülhető a hosszabb távon jelentkező kellemetlen dugulás-érzés is. Belül 50 mm-es driverek dolgoznak, impozáns frekvencia-átvitelt és nagy hangnyomást képesek produkálni. Számszerűsítve: már 10 Hz-től élvezhetjük a mélyhangokat, a játék pedig 22 kHz felett ér véget. Cserélhető szilikon kábellel szerelik, melyből mindjárt kettőt is mellékelnek tartozékként, egyet az iPhone-os, egy másikat pedig az Androidos tábor számára, ez utóbbi korlátozottan a WM8-as készülékekkel is együttműködik. A kábelek készülék felőli 3,5-es dugója 90 fokos – zseb barát – kialakítású. Fekete és fehér színben elérhető.

Az S700 kimondottan kényelmes viselet, bár nem könnyű, de a fejpánt és a fülkagyló párnázása jobb nem is lehetne. Pontosan illeszkedik a fejre, a pánt rugóereje pedig pontosan elegendő ahhoz, hogy stabilan a helyén maradjon, ugyanakkor még a komfortzónán belül marad.
S700whtA zene első dallamai után egyértelművé válik, hogy – bár az AKG-vel egy cégcsoporthoz tartoznak – az S700 vérbeli JBL termék, nem csak kinézetre, de hangra is. Erőteljes hangzásában a basszusok dominánsan jelen vannak, rendkívül mélyre megy, ettől függetlenül nem tolakodó a hangzás. Szépen követi a ritmust, kellemesen meleg, lágy, ugyanakkor nem elfolyós az alja. Van elegendő levegője is, bár néhány felvételen a hangsúlyos mélyek miatt a közép és magas tartományok kevesebb figyelmet kapnak, de így is bőven átlag felett teljesít. Ahhoz, hogy ettől el tudjunk vonatkoztatni, műfajt kell váltani, és egy kevésbé „húzós” akusztikus, vagy mondjuk klasszikus zenével próbálkozni. Ének/akusztikus gitár felállásban előjönnek az eddig hendikeppel induló részletek, lám, a finomságok sem állnak messze a JBL-től. Az énekhang kiterjedt, lágy és érzelem gazdag, a gitár hangja rendkívül élethű, „mellékzöngéi”, az apróbb részletek is pontosan kivehetők. Koncertfelvételt hallgatva jól érzékelhetően megnő a tér, a hangulat óriási
Klasszikus zenén, a nagy hangtömegektől mentes felvételeken át kell értékelnem az eddig tapasztaltakat. Felszabadult, részletgazdag és érzelmes, a szóló hegedű hangjának visszaadása remek. Nem zavarodik össze a nagyzenekari darabokon sem, jöhetnek az üstdobok is, mindenki a helyén a szélességében és mélységében is kirajzolódó színpadon.

A JBL S700-at azoknak ajánlom, akiktől a kicsi állványos monitorok világa távol áll, inkább nagyobb, álló hangsugárzókon élvezik a zenehallgatást. Hangja ez utóbbiakat idézi, ritkaság számba menő, jól kidolgozott, erőteljes mélytartománya, részletgazdag, kifinomult megszólalása miatt igazi ’all-rounder’ darab. Kiváló hangja mellett kidolgozása és kényelme is elsőrendű, mindezek fényében árazása abszolút korrektnek tűnik.

JBL Synchros S700
Frekvencia-átvitel: 10-22.000 Hz
Teljesítmény: 30 mW
Max. hangnyomás: 117 dB
Kábel: 1,3 m
Ár: 99.999,- Ft (akciós: 89.999,-)

www.extremeaudio.hu