The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marley – Buffalo Soldier

Nem, ezúttal sem lemezszemléről van szó, a House of Marley egyik fejhallgatójának bemutatóját/tesztjét olvashatják. A névadás bár még sokak számára rendhagyónak tűnhet, akik folyamatosan „lapozgatják” a HFP oldalait, már számos, Bob Marley nótáról elkeresztelt fülessel találkozhattak.

A Buffalo Soldier hazánkban – s talán nemzetközi vonatkozásban is – a reggae ikon egyik legnépszerűbb nótája volt, és az talán a mai napig is, fiatalkorom hétvégi bulijai ritkán teltek el anélkül, hogy a DJ le ne forgatta volna ezt a korongot. Az emlékek tehát szépek, s remélem a fejhallgató sem fog csalódást okozni.

A design egyedi, mint minden Marley füles esetében. Kis tömegű, fülön felfekvő (On Ear) típus. A környezetbarát felfogással összhangban szinte kizárólag természetes, újrahasznosítható anyagokkal találkozunk, műanyagot csak minimális mennyiségben használnak, de az is újra feldolgozható. Fejpántja fém, a viselési kényelem miatt párnázással és vászon burkolattal látták el, ezen belül fut egy összekötő vezeték is. A fölkagylók kör alakúak, alumínium kerettel és mart Marley logós fa díszítéssel készülnek, a felfekvő részen vastag, műbőr bevonatú párnázással. Belül 40 mm-es driverek felelnek a minőségi hangzásért. Egy oldalon vezetett kábelét a Marley-modelleknél megszokott vászonburkolattal látták el, 90 fokos dugót és egy háromgombos, iOS kompatibilis vezérlőt is kapott, természetesen használhatjuk minden olyan lejátszóhoz, telefonhoz, melyet 3,5-es jack aljzattal szereltek.

buffalo reszletHangja könnyed, laza, ugyanakkor mélyre megy és dinamikus is. Fejpántja szorosan tartja a fülünkön, ebből adódóan a külvilág zajait erősen csillapítja, s valószínűleg a mélyhangok intenzitását is elősegíti. Intenzívebb, ritmusosabb zenékkel, lágy mélyhangjaival azt hiszem, sokan elégedettek lesznek, persze, hogy a „Buffalo Soldier”-t is jó hallgatni vele. A közép és magastartomány nem ennyire kiemelkedő, de az árához képest tisztességesen szólal meg. Nem sávhatárolt felül, csilingel is szépen, csak a terjedelmes basszusokat kompenzálandó, nekem egy kis levegősség hiányzik a teljesség érzetéhez. Persze ez is zeneanyag függvénye. Egy kis flamenco gitárzenével mindjárt más az összkép, „Johannes Linstead - Andalucia „ c. felvételével egyensúlyba kerülnek a hangok, kinyílik a tér is, végre megmutatkozik a középtartomány felbontóképessége. Van itt levegő és részlet bőven.
Klasszikusokkal már nem tudja kifutni magát, bár arányos, kiegyenlített a hangzás, a nagyzenekari daraboknál szétesik, érezni, hogy a füles elérte képességeinek határát.
De indítsuk el pl. „Avici Hey Brother” c slágerét, mindjárt helyrebillen az egyensúly, frissen, őrömmel, magabiztosan muzsikál a Buffalo Soldier.

Kedvező árú, stílusos kis füles fiataloknak, könnyűzenére hangolva. Kényelmes viselet, jó zajcsillapítással, különösen az erőteljes mélyhangok kedvelőinek ajánlom.


Ára 19.900,- Ft
www.extremeaudio.hu