The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

iEAST AudioCast BA10 – Gördülékenyen

Mi az? Kerek, szürke, jól tapad és köze lehet az autóhoz? Nem, nem a kerék, se nem a gumiabroncs. Hát így? „Korog alakú szürke fém öntvény (cink ötvözet) készülékház gumi fedlappal, M3 öntapadóval az alján”? Ki nem találnák, hogy ez egy sokoldalúan használható szórakoztató eszköz! Vagy igen?

Zenét hallgatni nagyon jó dolog. Autóban is, mondom ezt úgy, hogy a sajátomban lévő hangrendszer meg sem közelíti az otthonit, de mégis jó hallgatni. Dugóban, hosszabb utazások alkalmával. Ez utóbbinál különösen üdítő tud lenni egy-egy jól megválasztott lista, amin esetleg az egész család talál magának való zenét. Két autónk van, egy városi szaladgálós és egy utazóautó. Mindkettő elmúlt tíz éves, vagyis hozza a hazai átlagot, a hangrendszert tekintve is. Ez azt jelenti, hogy a gyári fejegységek nem támogatják a Bluethooth-os kapcsolatot. A nagyobbik autóban évekkel ezelőtt vásároltam egy olyan multimédiás dobozt, ami a gyári fejegységre köthető, hogy a kormánytávirányító használható legyen. Ez a doboz vonalszintű bemenetet (3,5 mm-es jack) és USB-t fogad, gyakorlatilag a CD-tár elől elfoglalva a helyet, maximum 320 kbs-es MP3-as fájlokat tud lejátszani. Kicsit idejétmúlt technika, de egy FM átjátszóhoz képest így is sokkal jobb minőségű. A másik autóban is van gyári AUX bemenet, de nincs USB port, van viszont mindkettőben a szivargyújtóba illeszkedő USB-s töltőcsonk. Az iEAST új kütyüje éppen kapóra jött, mert terveztem valami modernebb megoldásra váltani, ami kiváltja a folyamatos pendrive-ra másolást, illetve ami mindkét autóban használható és még a biztonságos vezetést is támogatja: nem kell kézben tartani a telefont.

ba10 belso1

Örömmel álltam neki tehát a tesztelésnek. Először a városi kisautóban, az AUX bemenetre kötötten a BA10-et. Nagy előnye, hogy képes a veszteségmentes, CD minőségű lejátszásra (aptX), ehhez kapóra jött a mobilomon már régóta fent lévő Tidal Hi-Fi előfizetésem. A hosszabbik kábellel simán összekapcsoltam a szivargyújtóba dugott USB-táppal és az AUX bemenettel. Éppen elég lett a hossza (konkrétan az USB és az AUX közötti távolság), mondjuk nem biztos, hogy ez minden autóban ilyen szerencsésen jön ki. A BA10-ben nincs beépített akkumulátor, így folyamatosan „lélegeztetni” kell árammal (5 volt, 0,5 Amper). A streamelésen kívül telefonos kihangosítóként is funkcionál, összesen 4 készüléket (mobiltelefon/táblagép/laptop, stb) csatlakoztathatunk hozzá, sőt, kettővel egymást váltva játszhatunk le zenét!

ba10 belso2

Egyszóval egy nagyon felhasználóbarát, igényes anyagokból összerakott kis készülék a BA10! A hangminőségével nagyon meg voltam elégedve, egész egyszerűen egy magasabb élményszintre emelte a zenehallgatást az autóban, még annak tudatában is, hogy a gyári fejegység és a gyári hangszórók nyilvánvalóan hátráltató tényezők voltak. Ennek ellenére így még nem hallottam szólni őket, az iEAST remek hangot rakott össze: pontos, levegős megszólalás, nagyon jól rajzolt mélytartománnyal, testes hangszerhangokkal, amelyek fényévekre vannak egy FM jeladós kütyü hangjától. A zavaró tényezők (önmagában az autó és a többi közlekedő) ellenére üdítő volt az eltöltött egy hét, sokféle zenét hallgattam vele a munkahelyre vezető 1 órás út során, egyik műfaj sem fogott ki rajta. Nagyszerű a telefon kihangosítós része is: tiszta, érthető, zajmentes mind a küldött, mind a fogadott hang, a kapcsolat egyszer sem szakadt meg, stabil volt. Amikor én hívtam, a vonal túlsó végén többen is megjegyezték, milyen jól hallanak. A készülék mikrofonja érzékeny, direkt kipróbáltam többféle elhelyezéssel is, de még az anyósülés alá(!) rakva is elfogadható volt a hang tisztasága. Hab a tortán, de árához képest az otthoni, nagy rendszerben sem teljesített rosszul, élvezetesen lehetett zenét hallgatni vele, csak a szükséges áramforrás biztosítása okozott némi gondot. Kár, hogy nem fért bele egy kis akkumulátor, amivel akár csak 1-2 óráig elműködne, csak a komfortosabb használat miatt. Továbbá a gyári USB/AUX vezeték analóg részét lehetett volna nagyobb keresztmetszetűre készíteni, hogy jobban ellenálljon egy-egy óvatlan mozdulatnak, ami azért egy autóban gyakrabban előfordul.

Nem tartozik szorosan a teszthez, de időközben a gyártó egy új multiroom termékkel is jelentkezett, az M400-al, ami egy rackbe szerelhető, akár 4 szobát is ellátó hálózati lejátszó. A belsejében gyakorlatilag négy darab M30-as üzemel, minőségi tápegységgel ellátva, hamarosan készül majd hozzá 4x2 csatornás, hasonlóan rackbe szerelhető erősítő is:

M400

M400 hatlap

Az iEAST BA10 személyében egy megbízható, kimondottan jó hangminőségű, felhasználóbarát autós mindenest ismertem meg, baráti áron. Ajánlott vétel!

Forgalmazza:

NEON Multimedia Kft.
http://www.ieast.hu/