The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Siltech Classic Anniversary USB - Arányos

Amióta belevágtam a fájl alapú lejátszásba, az USB kábel megkerülhetetlen lett. Ez így egyből a közepébe dolognak tűnik, de az elmúlt nyolc év (hehe) tapasztalata ezt alaptézissé tette. A nálam megforduló digitális kábelek száma és sokszínűsége simán vetekszik az analóg kábelekével, hatásuk a hangra pont annyira változatos, mint amazoké.

Utoljára is, mit ad Isten, egy USB kábel járt nálam, épp egy Siltech, a felső ligából. Az ilyen kábelek miatt érdemes velük foglalkozni, még akkor is, ha áruk miatt, elérhetetlenek többségünknek. A Classic sorozat a holland gyártó középkategóriáját jelenti, itt azért már megcsillogtatja a gyártó mindazt, ami miatt szeretjük a kébeleit. A G7-es sorozatba tartozó ezüst/arany alapanyagból építkező család egyik digitális kábele az Anniversary USB, kissé merev szerkezettel, vaskos csatlakozókkal a két végén. A számítógép felől annyira stabilan ült bele az aljzatba, hogy alig tudtam kivenni belőle, egy virtuális csettintést el is engedtem közben! A Siltech továbbra is szűkszavú, amit tudni lehet a kábelről, nem sok: erőteljesen törekedtek az elektromágneses hullámok előli szeparációra, állítólag ebben az övék a legjobb USB kábel, belül dupla csavart érpáron közlekednek az impulzusok. Az ellenfele egy jóval szerényebb árazású USB kábel volt, amit egyébként nagyon szívesen hallgatok és amit jobbnak találtam egy AQ Diamondnál is. A meghallgatás alatti jegyzeteimben is erre a kábelre hivatkoztam.

siltech classic belso

Kezdésnek és az összehasonlíthatóság kedvéért nagyrészt maradtam annál az összeállított műsoranyagnál, amit a Golden Universal II-nél is használtam: Aranis, „Made in Belgium”. Felbontásban egyértelmű a Siltech előnye, egyszerűen sokkal többet mutat a felvételből, és bár picit hűvösebb a hangja, ez mégsem klinikai hűvösség, nem steril, a bőgő hangja pedig döbbenetesen textúrált és mély. Ez a mélység és az az ecset, amivel ezeket a mélyeket elővarázsolja, szerintem a Siltech sajátja, függetlenül a kábelek felhasználási területétől. A kedvenc Dire Straits lemezemen, a „Brothers in Arms”-on az is kiderült, hogy az általa rajzolt tér is nagyobb, szeparáltabb, széltében mindenképpen. Knopfler hangja fókuszáltabban és tisztábban szól, a basszus pedig feszes, pontos, egyszerűen lenyűgöző! A Classic Anniversary csendje sötét és mély, ami nagyban hozzájárul a zene élvezetéhez, a lecsengések hosszabbak, a „Your Latest Trick” szaxofonját pedig még soha nem hallottam ennyire valóságosnak a rendszeremben! A „Why Worrie”-t hallgatva lúdböröztető volt, ahogy az apró részleteket feltárta, a basszusa továbbra is a legjobbak között van, amit kábeltől valaha hallottam. A lemez címadó dalát hallgatva az energiák átvitele, folyékonysága volt az, amiben ez a Siltech is a sajátom előtt járt, odaszegezett a fotelbe, de nem csupán az energiája, hanem a zeneisége miatt is. Gyakorlatilag bármit is indítottam el, az folyékonyan, magától értetődőden szólalt meg. A Gipsy Kings „Roots” albumán az akusztikus gitárok valami pazar eleganciával, vastagon és élőn sírtak fel, a teljes frekvenciaspektrumban kiegyenlítetten, kilengések és anomáliák nélkül.

Ajánlás

A Siltech a Classic Anniversary-val sokkal barátságosabb árcédulával kínálja a cég „házi hangját”, azt a hangot, amely már nagyon közel van a felsőbb régiókban tanyázókéhoz. Ez a „barátságos” árcédula sajnos még mindig elérhetetlen többségünknek, beleértve magamat, de ezt leszámítva referenciakábel a saját osztályában, számomra pedig új mérce az USB kábelek piacán.

Forgalmazza:

Limar Audio
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu