The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Advance Paris MyConnect 50 kompakt hi-fi rendszer/hálózati lejátszó

A Párizstól nagyjából 20 km-re található gyártó a különféle sikeres, mini méretű forrás készülék és erősítő után most egy kompakt audiofil zenerendszerrel jelentkezett, amely lényegében egy szokásos Advance Paris „dobozkába” integrál egy komplett audio láncot.

A manapság egyre divatosabb, hálózati lejátszót és különféle klasszikus hifi műsorforrásokat egyaránt magába integráló kompakt zenerendszerek műfaja több komolyabb gyártót is megihletett már, így egyre-másra érkeznek az ízléses megjelenésű, könnyen kezelhető és modern típusok, melyek között immár a kiváló ár/érték arányú készülékeiről ismert francia Advance Paris is képviselteti magát. 

Advance Paris MyConnect 50 03

A márka Smart Line sorozatának jellegzetes magas fényű fekete vagy fehér előlapos, ezüstszínű kezelőszervekkel rendelkező mini méretű készülékházában érkező MyConnect 50 egy komplett rendszer, amihez már csak egy pár hangsugárzóra van szükség.

Advance Paris MyConnect 50 Hans Audio 2

A MyConnect 50 központi eleme, az összes beépített műsorforrást illetve a vezetékes vagy vezeték nélküli formában beérkező jeleket megszólaltató, erőteljes toroid trafó által táplált 2×60 Watt teljesítményű AB osztályú erősítő, melyet manapság egyre több gyártó választ a D-osztályú helyett. A klasszikus audio forrásokat a beépített CD játszó és az FM tuner képviselik, no meg az MM phono bemenet, amelynek köszönhetően külső phono alkalmazása nélkül lehet analóg lemezjátszót hallgatni a készülékkel, már amennyiben valaki MM (mozgó mágneses) hangszedőt használ. A CD játszó által kiolvasott, valamint a külső forrásokból beérkező digitális jeleket a számos audiofil gyártó által kedvelt Wolfson WM8740 DAC chipre épülő digitál-analóg konverter alakítja analóggá. Modern funkcióként a MyConnect 50 Airplay és DLNA kompatibilis hálózatos lejátszóként is funkciónál, és ebbéli minőségében a saját tárolókon (számítógép, NAS) lévő zenei anyagok mellett természetesen a különféle internetes rádiók (TuneIn, iHeart) és az online zeneszolgáltatók (Tidal, Spotify, Deezer, Qobuz) zenefájl választékát is hallgathatjuk vele. A Bluetooth kapcsolat révén okostelefonról vagy táblagépről is kényelmesen lehet zenélni, és emellett egy USB port is rendelkezésre áll. A multi-room funkciónak köszönhetően a lakás vagy a ház különböző helységeiben akár különböző források hallgathatók. A hálózathoz való csatlakozás vezetékes LAN kapcsolaton vagy Wifin keresztül egyaránt lehetséges.

Advance Paris MyConnect 50 02

A készük kijelzője hasznos információkat nyújt a különböző funkciók eléréséhez, a díjtalanul letölthető, iOS és az Androidos mobil eszközök számára egyaránt elérhető alkalmazással pedig a streaming és a hálózati tartalmak elérése is kényelmesen vezérelhető. A vezetékes csatlakozó felület három analóg RCA line bemenetből (melyek közül az egyik phono MM-ként is használható), kettő optikai és egy koax digitális bemenetből, előlapi USB portból, LAN csatlakozóból, valamint fix jelű pre out, sub out és fejhallgató kimenetekből áll.

Tudjuk, hogy a legtöbb gyártónál, ha más nem, legalább adott szériánként vagy évjáratonként felfedezhető az a bizonyos jellegzetes saját hang; és ez alól a francia Advance Acoustic sem kivétel, amelynél ráadásként a márkára jellemző auditív jegyek mindig abszolút pontosan tetten érhetők. A különféle évjáratú sorozatok között persze volt némi változás, amit inkább fejlődésnek mondanék, ugyanis a jellegzetes telt, lágy és finom karakter megőrzése mellett az újabb fejlesztésű készülékek dinamikusabb és kontúrosabb megszólalásúak lettek, amely mindenképpen az előnyükre vált, de mégsem befolyásolta azokat a tulajdonságaikat, amelyeket nagyon lehet szeretni bennük. Ugyanez igaz természetesen a márka „Smart” vonalára is, melynek készülékei kisebb méretben nyújtanak, ha lehet, még kifinomultabb, de hasonlóan dinamikus hangzást. A különféle erősítőkből, DA konverterből és multimédiás lejátszóból álló választékba tökéletesen beleillik az új MyConnect 50 modell is, aminek a hangzása már a legelső pillanatokban konzekvensen hozza a márkatársaknál megismert jellemzőket, vagyis kellemes, testes, kifinomult és barátságos karakterű. A magasai levegősek és selymesek, éles, vagy bántó hangot e téren talán még szántszándékkal se nagyon lehetne kicsiholni belőle. A megszólalása műfajtól függetlenül határozott és pontos, természetesen az ún. franciás báj, valamint a fesztelenség és az oldottság tökéletes megőrzése mellett. A jazz muzsika kulturáltan és frissen pezseg és nyüzsög, a dobok hangja dinamikus, erőteljes és kimondottan analógos karakterű. A magasak nyitottsága, könnyedsége és levegőssége egyértelműen a márka felső kategóriáját idézi, és hozzájuk hasonlóan a másik vég, azaz a basszus is kategóriáján felüli. Megfelelő hangsugárzókkal még halk hangerőn is finoman duruzsolnak a különféle mélyhangok, a hangszerek plasztikussága pedig nagyon jó jelenlétérzetet biztosít.
Az erőteljes és karakteres, kellemessége mellett is kellően izgalmas jazz-rock, pop és rock megszólalás mellett egy audiofil készülék esetében természetesen a klasszikus műfajok számítanak igazán kiemelt területnek. A különféle akusztikus hangszeres műveken a készülék a könnyedség, finomság, levegősség és energikus testesség kellemes kombinációját nyújtja, pont annyira „szépítve” a hangokat, hogy még bőven valódi hatásúak legyenek. A levegős hangszer és énekhangok könnyedén leszakadnak a hangsugárzókról és minden irányban kiterjedt színpadot építenek fel. A kevés hangszeres és kamara jellegű műveket társaihoz hasonlóan egészen kellemes és bensőséges hangulatban tálalja, Jordi Saval darabja a szóló gordonkával és a zenész remekül hallható erőteljes szuszogásával egészen intim hangulatúnak mondható, valódi csemegét jelentve az akusztikus zenéléssel együtt járó hangokra vadászóknak. Fontos paraméterként szépek és hitelesek a lecsengések és a hangszerek különféle apró nüanszai is, amelyek valóban élvezetessé és hihetővé teszik az akusztikus műfajok hallgatását. A latin-amerikai dobolós zenéken a dinamikájából és az erejéből nyújt hatásos ízelítőt, ami normál elvárásokhoz vastagon elegendő, míg Shirley Horn erőteljes basszus-bevezetője különösen testes és mélyre hatoló, ráadásként mindenféle zavaró mellékzönge nélkül szólal meg még nagyobb hangerőn is.
Kipróbálva a készülék különféle külső digitális és analóg kapcsolatait jellegében az előzőekhez hasonló hangzást tapasztaltam, értelemszerűen a nagyobb felbontású anyagokkal tisztább, részletezőbb és még kiforrottabb jelleggel, valamint még több finomsággal, a tömörített változatok esetében pedig a MyConnect 50 alapvető karakteréből adódó jóindulattal és barátságossággal. Hangsugárzók tekintetében a legtöbbjükkel kiválóan elboldogul, a nagy méret nem okoz neki gondot és még kissé alacsonyabb érzékenységű modell esetén is elég hangosan és dinamikusan képes zenélni.

Ajánlás

Társaihoz csatlakozva a sokoldalú, minden téren jól működő és tulajdonképpen egy egész audio láncot magába integráló MyConnect 50 ugyanúgy kellemes, barátságos, dinamikus és nyílt hangzású, ráadásként pedig ehhez a vonzó „csomaghoz” szokás szerint megint csak meglepően kedvező, kiváló ár/érték arányt jelentő ár párosul.


Advance Paris MyConnect 50
Teljesítmény: 70/48 W (4/8 Ohm)
Frekvencia átvitel: 20 Hz- 45 kHz (+/- 3 dB)
THD: <0,1 %
Jel/zaj arány: > 92 dB
Méretek: 136×265×385 mm
Tömeg: 5,5 kg
Ár: 250.000,- Ft

Limar Audio
Tel:. 1/329-2980
www.limar.hu