The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Siltech Explorer 270P tápkábel teszt

A kiváló Classic Anniversary Series tápkábelek után a márka jelenlegi legkedvezőbb áru tápkábele, a belépő Explorer 270P került hozzánk, amely a maga kategóriájában szintén egy innovatív és nívós műszaki konstrukciónak számít.

Noha a Siltech márka, már csak a nevéből adódóan is hosszú évek óta a kifinomult ezüst kábelek szinonímájának számít, azért a gyártó választékában annak érdekében, hogy kedvezőbben árazott termékeik is lehessenek, különféle rézkábelek is találhatók. Természetesen önmagukhoz hűen a rézvezetők terén is szerettek volna valami egyedit és különlegeset létrehozni, ezért átfogó kutatások és hosszadalmas tesztelések után megalkottak egy rendkívül tiszta, 6N monokristályos rézkábelt, amely kiváló vezetőképességgel rendelkezik és nincsenek benne olyan szennyezőanyagok, amelyek az idő múlásával lerontanák a paramétereit. Az általuk kitalált forradalmi fémkohászati eljárás, a többi kábelüknél már jól bevált csavart iker-tengelyes, nagyon alacsony jelveszteségű rendelkező szerkezet valamint az egyedi kettős rétegű Kapton/Teflon szigetelés kombinációjával hozták létre az Explorer sorozatot, amelynek rézkábelei valódi Siltech minőséget kínálnak elérhetőbb áron, ám szintén kiváló mechanikai, RF és EM zavarok elleni védelemmel. A drágább modellekhez hasonlóan az Explorer kábelek szintén Hollandiában, ugyanolyan szigorú szabványok szerint és minőségi Siltech csatlakozókat felhasználva készülnek. A sorozat egyetlen tápkábele a 270P modell, nagy tisztaságú mono-X rézvezetővel. A kábel a gyárilag szerelt verzió mellett a forgalmazó által konfekcionálva is megvásárolható, ebben az esetben a választott csatlakozóktól függően a dobozos termék árának nagyjából harmadába kerül.

A jól bevált A-B tesztben viszonyítási alapként egy átlagos tápkábel szolgált volt, emellett értelemszerűen a 270P kategóriájának minőségi szintje is. A meghallgatás sorrendjét szokás szerint menetközben többször is megváltoztattam, hogy ne csak a javulást, hanem a veszteséget is megtapasztalhassam, ami a legtöbb esetben jóval szemléletesebb és ezzel együtt fájóbb is szokott lenni.

Siltech Explorer 270P szerelt

Mivel a 270P a Classic Anniversary típusokhoz hasonlóan körültekintően megtervezett és nagyon hatékony zaj illetve zavarszűréssel rendelkezik, a közreműködésével megszólaló muzsika értelemszerűen jóval tisztább, természetesebb és simább. A jazz klub közönségének nyüzsgése hitelesebb és valóságosabbnak tűnő, a minden apró részletet kielemzők és az ezekben a felfedezésekben örömmel „lubickolók” pedig megállapíthatják, hogy például a jobbról érkező köhögés hangosabb és a különféle motoszkálások és zörejek is jobban beazonosíthatók. A kulturáltan energikus dobütésekkel induló muzsika kellemesebb, nyíltabb, kifinomultabb és részletezőbb, a különféle hangszerek jobban elkülönülnek egymástól, a megszólaltatásuk pedig hitelesebb és összetettebb. A hangkép levegősebb és simább, a könnyed és oldott hangulatban „csilingelő” vibrafon felhangrendszere jóval gazdagabb. Az élő zenéhez tökéletesen illően a hangulat spontánabbnak tűnik, minden olyan természetes és magától értetődő és a megszólalásban a magasabb kategóriákra jellemző eszköztelenség is sokkal inkább tetten érhető.
Anne Szofie von Otter Mozart ária részlete először a 270P közreműködésével, majd a „bolti” típusra visszacserélve szólal meg. Ha most vaktesztben hallgatnám a kábeleket és valaki más cserélgetné őket, akkor se nagyon kellene gondolkoznom rajta melyik-melyik, mert az énekesnő fáradtabb, fakóbb és fénytelenebb hangja semmi kétséget sem hagy afelől, hogy visszatértünk a hétköznapi zsinórhoz, ami emellett a felvételből sugárzó életörömöt is jócskán megnyirbálja. Veszik a levegő, az érzelmek és a színek egy jó része, a zenészek kisebb területre zsúfolódnak össze, a hangzás gombócosabb és zártabb jellegű. A finom basszus gyengébb, a magasak fénye megkopik, a frekvencia sáv érezhetően szűkebb. A zongora-szaxofon duó muzsikáját ugyanebben a sorrendben hallgatva jól ismert momentumként a zongora felhangrendszere kevésbé gazdag, a hangjai pedig tompábbak lesznek, míg a szaxofon kevesebb levegővel és színnel, kevésbé kifinomultan, sarkosabban és durvábban zenél. Kevesebb az apró részlet és az akusztikus zenéléssel együtt járó zörej, sóhaj, stb., a halk hangocskák megejtő lehelet finomságát kevésbé érezni. Ilyenkor érzem azt, hogy minőségi hifit venni és azt bolti táp (gatya)madzagokkal használni a legnagyobb vétkek egyike, amit az ember maga ellen a zenehallgatásban elkövethet.
Shirley Horn következik először a bolti zsinórral majd a 270P-vel. Nem is kell messze menni, mert már a felvétel legelején a kézi dobok megszólaltatása egészen más vele; sokkal jobban érezni a tenyerek és a dob bőrének natúr hangú, valóságos érzetet nyújtó találkozását. Az erőteljes basszus szintje hasonló, azonban a Siltech-el jobban kontrol alatt tartott, precízebb, míg nélküle durvább és terjengősebb. Az énekesnő hangja a speciális kábellel finomabb, levegősebb és lágyabb, tökéletes kontrasztot alkotva a „pincében dörmögő” basszussal, selymes cinekkel „díszítve”. A megszólalás összességében egységesebb, kerekebb és harmonikusabb, több a részlet és a hangulati gazdagság, amitől sokkal nagyobb az élvezeti érték. A latin gitármuzsika feszes, érdekes és tiszta hangokkal, az előzőeknél finomabban cizellált zizegésekkel és simább, természetesebb hangú énekesekkel szólal meg a 270P rendszerbe kerülésével. A hangkép tisztább, nyíltabb és széthúzottabb, sőt, még a felvétel hibájának felróható enyhe sziszegés is selymesebb és kevésbé zavaró. Mint minden más felvétel esetén a háttér most is csendesebb, a mikro dinamika érezhetően nagyobb, és lényegében mindenféle hangot tisztábbnak és torzítatlanabbnak hallok.

További Siltech kábel tesztjeink:

Classic Anniversary SPX-380, SPX-800
Classic Anniversary USB
Golden Universal II


Ajánlás

A teszt után bátran kijelenthetem, hogy a réz Siltech is igazi Siltech a maga tisztább, nyíltabb, semlegesebb és természetesebb megszólalásával, amivel nem csak a bolti zsinórt küldi könnyedén a padlóra, hanem kategóriájának többi szereplőjét is jócskán megizzasztja. Dobozos termékként ezért igazi nagy vétel, a forgalmazó által szerelve (kb. harmad áron) pedig akkora durranás, hogy mindenbe érdemes vennie egyet belőle, amibe csak bele lehet dugni.


Siltech Classic Explorer 270P
Hosszúság: 1,0 m
Ár: 120.000,- Ft (gyári szerelt dobozos változat)
19.000,- Ft/fm


LimarAudio
Tel:. 1/329-2980
www.limar.hu