The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marantz SR5012 és SR6012 Network AV receiverek

A Marantz legújabb SR5012 és SR6012 jelű nagy teljesítményű AV Receiverei a legmodernebb házi-mozi funkciókkal, köztük a Dolby Atmos és a DTS:X technológiákkal, valamint a már jól ismert HEOS integráción keresztül multi-room zene lejátszással is rendelkeznek.

Tulajdonképpen az SR5012 és az SR6012 a két első olyan modell, amelyeket a gyártó a 2017-es "teljes méretű" házi-mozi komponens kínálatából bemutatott. A készülékek a legmodernebb technológiákat ötvözik az olyan fejlett mozi funkciókkal, mint a teljes 4K kompatibilitás és a 3D surround hangdekódolás. Az otthoni szórakoztató rendszer középpontjának tervezett modellek a különféle vezetékes ill. vezeték nélküli átviteli technológiák széles választékát kínálják kedvenc zenéinek megosztásához és élvezetéhez, beleértve a hálózati streaminget, a Bluetooth-ot és az Airplay-t a hordozható eszközökről való lejátszáshoz, valamint a HEOS vezeték nélküli multi-room rendszert.

Marantz SR5012: 3D surround, 4K kompatibilitás, 7.2 csatorna és HEOS
A készülék nem csak, hogy kompatibilis a 4K Ultra High Definition video teljes spektrumával, a 4K 60Hz-től a HDR-ig, valamint a Dolby Vision-nel és a Hybrid Log Gamma (HLG a jövőbeli firmware frissítés után) változatainak teljes skálájával, de rendelkezik dekódolókkal a Dolby Atmos és DTS:X 3D térhatású hangok számára is, valamint hét csatornás erősítővel az izgalmas házi-mozi hangzás eléréséhez. Nyolc HDMI bemenete lehetővé teszi a nagy felbontású források teljes körű csatlakoztatását, beleértve a Blu-ray Disc lejátszókat, a streaming eszközöket, a set-top boxokat és a játékkonzolokat - 4K videóval és nagyfelbontású surround hangzással. Még a hagyományos video forrásokat, mint például a DVD-t is fel tudja 4K-ra konvertálni, emellett még a régebbi hanganyagokból is képes a hallgatót körülvevő hangmező létrehozására a Dolby Surround és a Neural:X jelfeldolgozás segítségével. Mindemellett természetesen kompatibilis a Dolby TrueHD és a DTS-HD hangsávokkal a hagyományos 5.1 vagy 7.1 csatornás surround hangzáshoz.

mz sr5012 n sg 34 001 lo

Az Audyssey MultEQ XT leegyszerűsíti a pontszerűen precíz beállítást és kalibrálást, míg az opcionális Audyssey MultEQ Editor App segítségével tovább lehet finomítani a beállításokat, vagy testre lehet szabni őket a felhasználó saját ízlésének megfelelően. Ráadásul az Audyssey Dynamic EQ még alacsony hangerő szint mellett is tiszta és hatásos hangot nyújt, a Dynamic Volume (dinamikus hangerő) pedig kiegyenlíti a bosszantó hangerő különbségeket a TV műsorok és a hirdetések között.
Az SR5012 hét csatornája egyenként 100 W-os teljesítményt nyújt, természetesen mindegyik azonos tervezésű, ami biztosítja az integrációt a csatornák között. Az erősítőegység kiváló minőségű diszkrét komponensekből épül fel, köztük a híres Marantz Hyper Dynamic Amplifier Modulok (HDAM) is jelen vannak a tiszta hangzás elérése érdekében. A készülék képes meghajtani az alacsony impedanciájú hangfalakat is, így kezelni fogja még a nehézkes hangszóróterheléseket is. A digitális-analóg konverziót egy teljesen új, nyolccsatornás DAC-blokk kezeli, referencia-osztályú 32 bites AKM AK4458VN D/A konvertereket használva az összes csatornán, ami magas hangzáshűséget és a precíz csatornaillesztést biztosít a pontosabb hangzás érdekében. A 7.2 csatornás tervezés azt jelenti, hogy az SR5012 képes meghajtani az 5.1.2-csatornás hangsugárzó rendszereket, beleértve a magasságcsatornákat a teljes 3D-effekek érdekében a Dolby Atmos vagy DTS:X hangsávokon keresztül. Az egyszerűbb, 5.1 csatornás beállításoknál a "tartalék" csatornák esetében akár egy pár sztereó hangszóró elhelyezésére is lehetőség nyílik egy másik szobában.

mz sr5012 n sg re lo

A zenéket streamelheti a helyi hálózati tárolóból vagy az internetről is, függetlenül attól, hogy vezetékes, vagy Wi-Fi kapcsolatot használ az otthoni hálózathoz. Elérhetőek az internetes rádiók és szolgáltatások - köztük a Deezer, a Spotify Connect és a Tidal - a számítógépről, vagy NAS meghajtóról pedig akár 192 kHz/24 bites és DSD 5.6MHz-es felbontásban is lehet zenét lejátszani, valamint elérheti az egyéb népszerű tömörtett formátumokat is, beleértve az MP3-at. A nagyfelbontású zenék lejátszása az USB-tárból egy kényelmes előlapi port használatával is lehetséges, vagy a zenét közvetlenül irányíthatja egy okostelefonról vagy táblagépről Bluetooth vagy Airplay segítségével. A HEOS integráció azt jelenti, hogy az SR5012 egy teljes vezeték nélküli multi-room zenei rendszer részévé is válhat. Egyszerűen adjon hozzá extra HEOS hangsugárzókat olyan helyiségben, ahol zenét szeretne hallgatni a HEOS alkalmazással, amelyet közvetlenül a Marantz 2016 AVR Remote alkalmazásból érhet el (a receiver teljes körű vezérlése révén), és zenét hallgathat a ház körül a hálózatról, vagy internetes forrásokból, vagy akár a telefonról is. Játsszon le különféle zenéket minden szobában, vagy töltse meg az egész házat ugyanazzal a dallal, ha éppen bulit tart otthon.
A közérthető, képernyőn megjelenő telepítési segéd megkönnyíti az SR5012 telepítését és konfigurálását, a színkódolt hangsugárzó terminálok pedig egyszerűvé teszik a csatlakoztatást. Az intelligens ECO mód minimalizálja az energiafogyasztást a teljesítmény veszélyeztetése nélkül. Váltson automatikus üzemmódra az energiatakarékosság érdekében, vagy kapcsolja ki, ha teljes erőbevetéssel szeretné hallgatni a kedvenc zeneszámait.
Az SR5012 ISF kalibrálásra is elő van készítve, lehetővé téve, a profi, precíz kalibrációt a még jobb képminőség elérésére érdekében a felhasználó TV kijelzőjén.

Marantz SR6012: nagyobb teljesítmény, több csatorna, még több szórakozás
Az SR6012 egy szinttel feljebb lép, többek között kilenc csatornát kínálva még nagyobb teljesítményt. A plusz lehetőségek között megtalálható a 11.2 csatornás jelfeldolgozás és az előerősítő kimenetek, valamint a kiterjesztett egyéni telepítési funkciók, beleértve a Crestron Connected kompatibilitást is. A kilenc csatornás erősítő mindegyik végfoka 110 W teljesítménnyel rendelkezik, és teljesen azonos kialakítású a tökéletes integráció érdekében. Szigorúan válogatott alkatrészekből épülnek fel, köztük a Marantz HDAM-el, amely kiváló hangminőséget biztosít mind zenével, mind pedig filmekkel. Képes meghajtani az alacsony impedanciájú hangfalakat is, így kezelni fogja még a nehézkes hangszóróterheléseket is.

mz sr6012 u n k b 34 cl 001 lo

Az SR6012 meghajtja a szabvány szerint az 5.1.4-es vagy 7.1.2-es hangsugárzó konfigurációkat – két mélysugárzóval is, a finomabb, dinamikusabb basszus elérése érdekében - így biztosítva a Dolby Atmos és a DTS:X a hallgatót teljesen körülvevő 3D-s hangzást. A 11.2 csatornás jelfeldolgozás lehetővé teszi a 7.1.4-csatornás üzemmódot egy extra kétcsatornás erősítő hozzáadásával. A hagyományos 5.1-es vagy 7.1-csatornás beállításoknál két erősítő csatornát ki lehet jelölni egy másik zóna meghajtására egy másik szobában, szükség esetén külön forrással. Egy további HDMI kimenet lehetővé teszi a hangot és a képet egy második zónában, valamint hogy akár két kijelzőn - egy TV-n és egy projektoron - megjelenő képet küldjön a fő szobába. Az eARC (Enhanced Audio Return Channel) képesség - amely firmware frissítéssel érhető el - lehetővé teszi az objektum alapú audiót, beleértve a Dolby Atmos és a DTS:X, valamint a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio elérhetőségét TV-alkalmazásokból egyetlen HDMI kábelen keresztül. A korszerűbb, nagyobb pontosságú Audyssey MultEQ XT32 beállítás és kalibrálás is jelen van, míg a HEOS elérhetősége lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott AV forrásokból származó hangokat más HEOS hangszórókkal és a HEOS rendszerrel felszerelt készülékekkel is megosszák.

mz sr6012 n sg re 001 lo
Az SR6012 rendelkezik egy további hangbemenettel (5 bemenet az SR5012 négy bemenetével szemben), és egy mozgó mágneses Phono bemenettel, lehetővé téve egy analóg lemezjátszó csatlakoztatását is. A minőséget növelő alkatelemek közé tartozik a nagyobb merevség eléréséhez alkalmazott alumínium elülső panel, a hibrid PLL Clock Jitter Reducer a pontos hangvisszaadáshoz, és egy extrudált alumínium hűtőborda a hatékonyabb hő diszperzió érdekében. Az SR6012 aranyozott csatlakozókkal és hangsugárzó kimenetekkel is rendelkezik.

Az SR5012 és az SR6012 modellek már ebben a hónapban elérhetők lesznek, fekete vagy ezüst-arany színű kivitelben.

Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu