The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Harman Kardon BTA 10 Bluetooth adapter

Azok, akik mostanában nem szándékoznak új audio készüléket vagy valamilyen aktuális lejátszó kütyüt venni a napjainkban kibontakozó Bluetooth őrületben talán úgy érezhetik, hogy kimaradnak valamiből. Nekik kínál ötletes megoldást a Harman Kardon BTA 10 Bluetooth adapter, ami mindössze néhány perces, saját kútfőből is könnyedén elvégezhető installáció után bármilyen RCA bemenettel rendelkező erősítőt vagy audio rendszert Bluetooth ready-vé varázsol. (Nem tudom, van-e valójában ilyen jelző vagy kategória, de jól hangzik.)

A készülék üzembe helyezésének kétségkívül legmacerásabb része a csomagolásból való kihámozása, ugyanis az Isotek Polaris elosztóhoz hasonlóan a külső színes borításba ennél is irtózatosan szorosan van belepréselve a belső karton doboz. Ki nem igazán akar csúszni, megfogni pedig nem tudom, és mivel a készülék csak kölcsönben van nálunk, a csomagolást sem szeretném elszakítani. Amikor a rövid küzdelem végén feltárul a kartondoboz egy apró, takaros kis készülék, egy tartó, egy külső adapter, egy csatlakozó kábel, egy másik jack kábel valamint az adapterbe illeszthető EU illetve brit szabványú fali csatlakozó villák kerülnek elő belőle. Az eszköz összeállítása szerintem senkit sem fog zavarba hozni; bepattintjuk a megfelelő villát, bedugjuk a táp csatlakozóját a készülékbe, a 3,5 mm-es jack aljzathoz csatlakoztatjuk az audio kábelt, melynek a másik, sztereó RCA dugókban végződő fele az erősítő valamelyik szabad line bemenetébe kerül. A használni kívánt Bluetooth kompatibilis eszközzel, legkézenfekvőbb módon okos telefonnal való párosítás után pedig már indulhat is a zene.

hk bta 10

A BTA 10 a Bluetooth 3.0 rendszerrel és az A2DP technológiával, valamint a Harman speciális EBR (Extended Bit Rate) megoldásával működik, amiknek köszönhetően gyors adatátvitellel és széles átviteli sávval rendelkezik, melyek mind fontos tényezők a hangminőség és a használhatóság szempontjából. Az általa fogadott formátumok közé az MP3, WMA és a tömörítetlen zenei fájlok tartoznak, így a helyspórolós és a minőségre törekvő felhasználók egyaránt megtalálják a számításukat benne.

A hangminőség egy efféle eszköznél számos paramétertől függ, melyek a zene minősége, a Bluetooth átvitel korlátja, a mellékelt bolti összekötő kábel (ami helyett nem tudom, hogy kapható-e spéci típus valamelyik gyártó kínálatából) és természetesen a lejátszó lánc kvalitása. Megszokott rendszeremen kipróbálva a készüléket a hangzás jellege a jól ismert karaktert mutatja, tömörítetlen fájlokkal egészen kellemes minőséggel és lágy tónussal. Az olcsó kábel közbeiktatása sajnos megteszi a magáét, de hát ez nem az a világ, ahol ezek a paraméterek nagyon számítanának. Aki az otthon valamilyen lemezformátumban meglévő zenéit teszi fel a telefonjára vagy a hordozható lejátszójára, hogy útközben is hallgathassa őket, az otthoni rendszerén vélhetően úgyis az eredetiket fogja hallgatni, aki meg letöltött zenéket hallgat otthon és máshol is, nos, ő meg úgysem fog minőségi kábeleket használni.

Ami a lényeg, az eszköz tökéletesen működik, az átvitel zökkenőmentes, a megszólaló hang minősége pedig normális forrásanyag esetén barátságos karakterű és jól hallgatható, feltételezve, hogy úgysem Beethoven IX. szimfóniáját fogják rajta keresztül megszólaltatni. Összegezve, a BTA 10 csekély befektetéssel alakítja rendszerünket Bluetooth használatra alkalmassá, és ez által egy megfelelő lejátszó vagy telefon birtokában máris belekóstolhatunk a vezeték nélküli játszadozás XXI. századi örömeibe, hogy véletlenül se maradjuk le semmiről sem.

Harman Kardon BTA 10
Ár: 19.900,- Ft
Forgalmazó: Invitone
Tel: 30/950-8077

 http://extremeaudio.hu/