The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Varázsgömb - Harman Kardon Aura

A korábbi Sound Sticks három tagját egyetlen méretes „búrába” integráló Aura már nem egy szimpla 2.1-es multimédiás hangszóró, mint az elődje volt, hanem egy mindenféle modern tudománnyal felszerelt vezeték nélküli zene szett, ami kiváló minőségű anyagokból készült és főleg sötétben egészen különleges látványt nyújt. Nevéhez hűen a készüléknek valóban van egyfajta aurája, tulajdonosa varázsgömbhöz hasonlóan elmerenghet benne, vagy a finoman tekergőző kékes fények mellett még valami látnoknak vagy professzornak is érezheti magát.

A különálló szatellitek eltűnésével minden hangszóró egy helyre került, ami tulajdonképpen megkönnyíti az Aura elhelyezését, annak érdekében pedig, hogy ezzel a lényeges változtatással a térélményről se kelljen lemondani, a készüléket omni-direkcionális sugárzási karakterisztikával alkották meg. A gyakorlatban a „búra” alsó, hangszóróselyemmel borított részében körben helyezkedik el a hat darab 1,5”-os mély/közép hangszóró, melyek révén az Aura valóban nagyot szól, körülötte pedig egy 360 fokos gömbszerű hangtér alakul ki. Mivel ez a típus már nem pusztán egy számítógéphez javallott multimédiás hangszóró, nem szükséges közvetlenül mellette ülni, hanem (főleg vezeték nélküli használat esetén) bárhol el lehet helyezni a helyiségben, nem fog elveszni benne. Alul helyezkedik el a lefelé néző, 30 Wattos erősítővel meghajtott 4,5”-os mélyhangszóró, ami az ígéretek szerint testes és erőteljes basszust biztosít, s talán ezt az erőt szimbolizálja a búra belsejében lévő turbinaszerű képződmény is.

Felszereltség terén az Aura egy abszolút naprakész szerkezet, melyet a hagyományos 3,5 mm-es jack vezetéken kívül Bluetooth és wifi Airplay vezeték nélküli csatlakozással is használhatunk DLNA hálózatról vagy androidos illetve Apple okostelefonokról, sőt még optikai digitális bemeneten keresztül is küldhetünk neki digitális jeleket. A fekete és fehér színekben kapható készülék használata roppant egyszerű és ötletes, a kiválasztott bemenet fajtáját például szemléletes módon a bemenet piktogram különböző színei jelzik a felhasználó számára.

images 2Az Aura megszólalása műfajtól függetlenül telt és egészséges, az olcsóbb kommersz eszközök magasba húzó karakterének nyoma sincs benne. Analógosan puha, testes és energikus basszusa szintén magáért beszél, e tekintetben csukott szemmel akár egy kisebb szub-woofert is képzelhetnénk a „búra” helyébe. A hangerő több mint elégséges, az alapkarakter megőrzése mellett tulajdonképpen még „döngetni” is lehet, szóval egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy egy szolidabb házibulit is simán meg lehetne tartani a készülékkel. A körben elhelyezett, speciális DSP-vel megtámogatott hangszóróknak köszönhetően nincs dobozból szól effektus, hanem egy gömbszerű tér rajzolódik ki az egység körül, ami így kvázi hifi rendszerként is használható. Nem ijed meg az akusztikus műfajoktól sem, sőt, hétköznapi értelemben véve még az operát is élvezhető módon tolmácsolja. Ének és beszédhangjai tiszták és jól artikuláltak, és általánosságban véve a megszólalás tisztasága és részletezettsége is dicséretet érdemel.

Nem lehet eleget lelkendezni a Harman csoport multimédiás eszközein, melyek a műfajban élenjáró módon stílusban, karakterben és kivitelben egyaránt széles választékot biztosítva szinte mindenféle elképzelésre és ízlésvilágra kínálnak valamilyen alternatívát. Az Aura a multimédiás hangszóró szerepkörön túl egy számos eszközzel használható kompakt zenerendszer is egyben, ami akár nagyobb szobákban is jól alkalmazható. Egyedi, főleg modern enteriőrökbe illő megjelenése pedig már csak az a bizonyos hab a tortán, amit lehet szeretni vagy nem szeretni, de a készüléknek a műfaj kiváló minőségű szereplői között beton biztos helye van, az biztos.

Harman Kardon Aura
Teljesítmény: 30 + 2×15 W
Jel/zaj arány: 80 dB
Frekvencia átvitel: 50 Hz- 20 kHz / + - 6 dB
Ár: 119.999,- Ft

Forgalmazó: Invitone
Tel: 1-786-7422
www.extremeaudio.hu