The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL PartyBox 200

Amikor a BoomBox megjelent úgy éreztem, talán elérkeztünk a JBL hordozható hangszórók „evolúciójának” csúcsára, ennél nagyobbat, dögösebbet már biztosan nem fognak készíteni. Aztán mégis. Az őrület tehát tovább fokozódik, megjelent a PartyBox, így hát gyorsan meg is kaparintottunk egyet az első szállítmányból.
Az őrület kifejezés nem túlzás, a PartyBox hatamas darab, szerencsére két fogantyúval is ellátták, mert amúgy mozgatni sem lenne könnyű a csaknem 16 kilós monstrumot. Majdnem 70 centi magas és nagyjából 30×30-as oszlop, benne két 6,5”-os wooferrel és két 2,5”-os tweeterrel szolgálja ki a zenei igényeket, és aki a BoomBox-ot már hallotta, el tudja képzelni, mekkorát szólhat a nagyjából háromszor akkora cucc. Már a nevéből kiderül, hogy ez bizony bulizásra termett, de alkalmi hangosításra is remek választás lehet, így tulajdonképpen nem a Charge – Extreme – BoomBox vonal folytatásaként tekinthetünk rá, inkább egy új kategória első darabjaként.

PBvsBB

Állva és fekve egyaránt használható, három oldalán JBL-narancs színű gumi lábak biztosítanak rezgésmentes kapcsolatot a padlóval. A PartyBox 200 hálózatról, vagy az autó szivargyújtó csatlakozójáról – a mellékelt kábellel - működtethető, a PartyBox 300-as pedig már beépített akkumulátorral is rendelkezik, ami visszafogott használat mellett akár 18 órás üzemidőt tesz lehetővé, vagyis a hordozható modellek közé tartozik.

PartyBox200back

De nem csak tápellátás szempontjából sokoldalú, csatlakozások terén is számos lehetőséget kínál. Alapból ott a - vezeték nélküli – Bluetooth kapcsolat, és a 3,5-es, kábeles AUX bemenet. RCA párból van be ill. kimenetünk, ezzel egyszerre több PartyBox köthető össze, természetesen bármely sztereo/mono forrást is itt fogad. Ha sztereoban használjuk, egy gomb segítségével kiválasztható, az adott hangszóró pozíciója (bal vagy jobb csatorna), ekkor a bemeneti csatornák közül csak azt fogjuk hallani. Két 6,3-as jack aljzat fogadja egy mikrofon és egy elektromos gitár kimenetét, ezekhez a bemenetekhez hangerőszabályzó potméter is kapcsolódik, vagyis az ének (beszéd) és a gitár rákeverhető az éppen lejátszott zenei alapra. Érzékeny, megfelelően illesztett bemenetek, komoly hangerőt produkál gitárról és mikrofonról is. És végül, de nem utolsósorban, az USB bemenetre csatlakoztatott pendrive-on tárolt zenei fájlokat is lejátssza a PartyBox-unk.
PartyBoxTopEgy jó bulihoz hozzátartoznak a különféle fényeffektek, amit a PartyBox-ba integrálva megkap minden vásárló, így nem kell külön cipelni a fénytechnikát sem. A JBL Pulse-hoz hasonló színes fények itt a két woofert szegélyezik, természetesen a zene ritmusához alkalmazkodva villannak fel. Háromféle beállítás közül választhatunk, vagy ha éppen nincs szükség rá, ki is kapcsolható. Jópofa szolgáltatás a hangerő aktuális szintjének kijelzése is.
Kezelése a felső lapon és a hátlapi csatlakozópanelen elhelyezett gombok, használatával lehetséges. A BT csatlakozás folyamata a megszokott módon egyszerű, és az első alkalom után már automatikus. Ezen felül a hangerő szintek beállítása, a basszus-kiemelés vagy a fény-módok váltása igényelhet beavatkozást.
A PartBox nem okozott meglepetést, pontosan azt kaptuk, amit vártunk tőle. Abszolút bulira hangolt, erősen basszus-orientált, dinamikus, lüktető jellegű hangzást. Óriási hangerőre képes, magában elegendő egy kisebb házibulihoz, párban már egy közepes teremben is elegendő hangnyomást produkálnak. Hangszín beállításra nincs lehetőség, így otthoni használat mellett a loudnesses jelleg hosszú távon fárasztó lehet - bár nem mindenkinek. Buliban, rendezvényeken, ill. nagyobb termekben viszont pontosan erre van szükség, a PartyBox egy instant megoldás, de nevezhetjük bátran Plug&Play eszköznek is. Hasznos dolog a mikrofon és gitár bemenet is, meglepően jól működnek, az akkus változat alkalmi rendezvény-hangosításra is bevethető, konditeremben, sport rendezvényeken szintén ideális hangeszköz lehet.

PartyBox200light

A PartyBoxok árazása a fentiek fényében nagyon barátságosra sikerült, az akkus változat (PartyBox 300) is megáll 140.000,-Ft-ban, ami a felhasználhatósághoz és a hangteljesítményhez viszonyítva több, mint korrekt ajánlat.

JBL PartyBox 200
Frekvencia-átvitel: 45-20 000 Hz
Méretek: 310 x 320 x 690mm
Tömeg: 15,32 kg
Ár: 119.990,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu