The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Auralic Vega G2 DAC/streamer/előerősítő

Az Aries G2 streaming transzport bemutatása után következzen a négy új G-modell közül a második típus, a Vega G2 Streaming DAC/előfok, amely többek között az Aries ideális párja is lehet egy aktuális Auralic szisztéma felépítése során.

A többfunkciós audiofil hálózatos eszközök sorát gyarapító Vega G2 kezelését 4”-os színes kijelző segíti, navigálni pedig a praktikus multi-funkciós gombbal lehet közöttük. Mivel a készülék egyben analóg/digitális forrásokkal egyaránt használható előfok is, az előlapján hangerőszabályzót is találunk, míg a bemenetválasztéka egy analóg RCA, egy szimmetrikus XLR, és öt digitális (AES/EBU, Koax, Toslink, USB B, Lightning Link) bemenetből áll. Érdekességként kettő fejhallgató aljzatot is kapunk, a speciális Lightning Link csatlakozás pedig a különféle Auralic készülékek összekötésére szolgál.

A készülékház Auralic Unity Chassis-nak nevezett konstrukciója jóval esztétikusabb és elegánsabb, mint az elődje volt, a körültekintően megalkotott ház azonban nem csak a szemeket kényezteti, hanem árnyékol, távol tartja a különféle sugárzásokat és rezonanciákat, az állványtól való elcsatolásáról pedig a tüske kiképzésű lábak gondoskodnak.

A Vega G2 4 GB-os bufferrel rendelkezik a beérkező digitális jelekhez, a beépített processzora egy 1 GHz-es gyors négymagos típus, ami automatikusan frissül, ha a készülék eléri az internetet. A DAC szekció a gyártó által kedvelt Sabre chip szettre épül kettő külön femto órajel generátorral a 44,1 kHz-es és a 48 kHz-es jelekhez. Az átalakító DSD512 és a PCM 32 bit/384 kHz-es felbontásig fogadja és kezeli a digitális jelfolyamokat. A precíz hangerőszabályzó 256 lépésben képes állítani a hangerőt, maximális állásban produkálva olyan jelszintet, mint a DAC fix jelű kimenete. Az analóg audio kimenet A-osztályú szimmetrikus single-ended felépítésű, természetesen nívós alkatelemekből felépítve.

479123077.auralic vega g2

Streamerként alkalmazva a Vega G2 a különféle internetes rádiók és az otthoni hálózat vezetékes (Ethernet) illetve vezeték nélküli (háromsávos WiFi) elérése mellett olyan online zeneszolgáltatókhoz is kapcsolódik, mint a Qobuz és a Tidal, emellett Roon végpontként is funkcionál, ha valaki szeretné a Roont futtatni a számítógépén. A kezelését az iOS eszközökön futó Lightning app teszi kényelmessé és átláthatóvá, jócskán felülmúlva a hagyományos távvezérlők tudományát. Formátumok közül az AAC, AIFF, ALAC, APE, DFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV és a WMA egyaránt jöhet számára, vagyis a készüléket e téren is nehéz zavarba hozni.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu