The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Unico Due integrált erősítő

A várhatóan a nyár végén megjelenő Unico Due integrált erősítő az Unison Research legújabb modelljeként a gyártó több évtizedes tapasztalatát felhasználva készült és elődjeihez képest új funkciókkal is rendelkezik.

A külsőleg az Unico erősítők jellegzetes formai jegyeit magán viselő Unico Due a korábbiakhoz képest teljesen áttervezett áramkörökkel érkezik, olyan kulcsfontosságú módosításokkal, mint a transzformátor és a szűrőkapacitás megnövelése, mivel a minőségi tápellátás minden jó hang alapkövének számít. A hibrid készülék előerősítő fokozatában csatornánként kettő ECC83 kettős trióda található; mind a csövek, mind a fokozat áramkörei alapos mérések és hallgatásos tesztek után kerültek kiválasztásra. A csöves előerősítő fokozat után következik az A-osztályú MOS-FET végfok, amelyet olyan speciális módon alakítottak ki, hogy a benne lévő tranzisztorok sohasem kapcsolnak ki teljesen, így a készülék mindig optimális teljesítményt nyújt. Az alacsony torzításnak köszönhetően a visszacsatolás szintje nagyon alacsony lehetett, a végfok elemei pedig "szuper szimmetrikus" konfigurációban vannak csatlakoztatva, azaz a negatív és a pozitív jel polaritásokat külön kezelik az N és a P típusú eszközök kombinációi. 

Ahogy az napjainkban már megszokottnak mondható az Unico Due funkciói és felhasználhatósága is jócskán túlmutatnak a szimpla integrált erősítő szerepkörön. Három analóg line bemenete mellett egy USB port is helyet kapott a készüléken, melyen keresztül a digitális jelek közvetlenül a beépített 128 bites DSD DAC-hoz érkeznek, így a Due USB DAC-ként is alkalmazható, főleg mivel még egy direkt digitális kimenettel is rendelkezik. Aki analóg lemezjátszót is szeretne a készülékkel hallgatni, opcionális phono modult vásárolhat hozzá, amely MM és MC hangszedős típusokkal egyaránt használható. Aki külső aktív mélysugárzót szeretne használni, az alacsony impedanciájú pre out kimenetnek köszönhetően szabadon válogathat a különféle típusok között, míg a hasznos AV funkcióval az erősítő házi-mozi rendszer front csatornáinak erősítésére is felhasználható.

A bemenetek közötti váltást az alacsonyszintű, finom jelekkel is kíméletesen bánó precíz relék intézik, a hangerőszabályzást egy nagy pontosságú és teljesítményű ellenállás sorozat végzi, amelyet a gyártó referencia készülékeiben is alkalmazott digitálisan vezérelhető analóg kapcsolók követnek 0,5 dB-es lépésekkel. A gyártótól megszokott hibrid konfiguráció felépítése azon célt követve valósult meg, hogy a készülék hangzásvilágát a csöves előfok határozza meg, a felvezetős végfok pedig elegendő erőt és dinamikát biztosítson számára a különféle igényekhez és a különféle hangsugárzók gond nélküli meghajtásához. Magyarán szólva, a Due erősítő a tervek szerint úgy szól, mint egy csöves készülék, amire mindenféle hangsugárzót bátran rá lehet kötni, és amit bátran meg is lehet kergetni.

Amint a bevezetőben már említettem, a jó hang alapja mindig a megfelelő tápellátás, ezért az Unison Research mérnökei erre a kényes területre is kiemelt figyelmet fordítottak. A készülékben például nem kevesebb, mint tíz szabályozott tápegység található, 15 V-tól egészen 300 V kimeneti feszültséggel a különböző részegységek teljesítmény igényeinek megfelelően. A teljesítmény fokozat tápellátásának kialakításánál nagy gondot fordítottak arra, hogy a készülék a folyamatos nagyobb igénybevételeket is jól bírja, így például a Due összes nyomtatott áramköri lapjának csaknem 25%-án a végfok táplálására szolgáló áramkörök találhatók. Az erősítőbe természetesen kizárólag szigorúan válogatott minőségi alkatelemek kerülhettek, mint Mundorf kondenzátorok, fémfilm ellenállások, arany érintkezős kerámia csőfoglalatok, nagy pontosságú mikro-relé kapcsolók, stb.

Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu