The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sforzato DSP-050EX high-end hálózati zenelejátszó

Az Audio Centrum választékát gazdagító japán Sforzato cég neve a zenei kottákban használatos hangsúlyos (sfz) jelölésről kapta a nevét, amely a hallgatóság figyelmét hívja fel a megjelölt, általában érzelmileg nagyobb hatású részletre. A gyártó értelmezésében mindez a muzsika szívvel-lélekkel történő visszaadására utal, valamint arra, hogy az igazi hangsúly a zenén és a minőségen van, így magukról, szerényen a háttérbe vonulva nem is közölnek különösebb információkat.

Annyit lehet mindössze megtudni róluk, hogy Sforzato céget 2009 szeptemberében alapították Japánban, és azóta fejlesztenek olyan high-end audio hálózatos zenelejátszókat, amelyek a muzsikák valódi lelkét megmutatva zenélnek.

A DSP streamer sorozatban található Sforzato DSP-050EX segítségével kiváló minőségben lehet meghallgathatni a számítógépen tárolt zeneszámokat és az internetes rádiók műsorait. A letisztultan futurisztikus megjelenésű készülék magas színvonalú szolgáltatásai, hangminősége és egyszerű kezelhetősége révén a hálózatos zenehallgatás egyik újabb nívós szereplőjének mondható, amely tökéletes alternatívát jelent a high-end CD játszókkal szemben.

Ethernet vezetékes kapcsolatán keresztül a lejátszó egyszerűen képes az otthoni hálózathoz csatlakozni. A hálózatból érkező jeleket először egy belső átmeneti tárolóban helyezi el, és lejátszáskor már onnan olvassa ki, így a lejátszás teljesen független a külső forrástól, a Sforzato nagy pontosságú belső órajel generátorának köszönhetően pedig az időzítés is tökéletes. Ugyanezen ok miatt a jitter (digitális torzítás) mértéke is rendkívül alacsony. A különféle zenei állományok lejátszásához szokás szerint szükség van egy UPnP szabványt követő médiszerver szoftverre, ami NAS használata esetén a legtöbb esetben rendelkezésre áll. A DSP-050EX az AIFF, WAV, ALAC, FLAC, AAC és MP3, valamint a DSD kódolású hangfájlok lejátszását egyaránt támogatja, PCM jelek esetében maximálisan 384 kHz mintavételezéssel és 32 bit felbontással, míg DSD esetén a DSD256 a maximális felbontás. A digitális jelek analóggá alakítását csatornánként külön-külön ESS ES9038Pro DAC chipek végzik, amelyeknek már nem kell a saját, belső jitter szűrésükre támaszkodniuk, mivel a beérkező jellel tökéletes szinkronban működnek.

dsp 050ex 02

Csatlakozások szempontjából mivel a készülék valóban egy vérbeli streamer, kizárólag Ethernet csatlakozó, valamint egy-egy szett RCA és szimmetrikus XLR sztereó analóg kimenet található rajta.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu