The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sonus faber Electa Amator III – A szépség tisztelete

Egy olyan cég esetében, amely működése során olyan sok csodát alkotott, mint a Sonus faber, elég nehéz lehet valódi mérföldköveket kinevezni. Az olasz hangsugárzó művészek fennállásuk 35. évfordulójára érdekes módon nem valami óriási látványosságot, hanem a kicsi Electa Amator harmadik verzióját választották ki, amely így már örökre beírta magát a Sonus faber történetébe.

A jeles eseményre az Egyesült Államok egyik legnagyobb high-end vásárán és kiállításán, a Rocky Mountain Audio Festen került sor, ahol a vadonatúj Electa Amator III végre bemutatkozott a nagyközönségnek. Az eredeti Electa Amator még a gyártó működésének első éveiben, egészen pontosan 1987-ben jelent meg és a kis „ékszerdoboz” egyből látványos sikereket hozott a vicenzai manufaktúra számára. Nem véletlenül, hiszen a valódi fából készült, minőségi bőrbevonattal rendelkező monitorsugárzó lényegében mindent megtestesített, amit a Sonus faber képviselt és képvisel természetesen mind a mai napig. Ahogy megfogalmazták, filozófiájuk alapja a hagyomány, a szakértelem, a fejlődés és a szépség tisztelete. Ennek köszönhetően egy Sonus faber hangsugárzó mindig jóval több, mint egy szimpla audio eszköz, ami megszólaltatja a zenét, hanem egy valóságos műalkotás, amely vizuálisan is óriási örömöt okoz tulajdonosának.

sonus faber electa amator III bookshelf 3

Az Electa Amator második változata 1997-ben követte az elsőt, a harmadikra viszont több mint húsz évet kellett várni. A hosszadalmas és nagyon alapos tervezői és fejlesztői munka után megszületett legújabb változat az ikonikus sorozatnál alkalmazott különleges anyagokat, a világhírű olasz kézimunkát és a legújabb technológiai eredményeket ötvözi, hogy a végeredmény minden szempontból méltó legyen a híres elődökhöz. A Sonus faber hangsugárzók dobozainak legfőbb kulcselemi a valódi fa és a gondosan kiválasztott és feldolgozott finom tapintású bőr, vagyis a szellemiségükhöz leginkább illő természetes anyagok, amelyek mellé az Electa Amator III esetében harmadikként megjelent a márvány is, mégpedig a leghíresebb carrarai fajta, amelyből annak idején Itália leghíresebb szobrászai alkottak, élükön Micheangelóval. A fa, bőr és márvány kombinációjú hangsugárzó megjelenése klasszikus és elegáns; egy alapvetően retró hatású konstrukció, ahol a funkcióval teljesen egyenértékű az esztétika is, így okozva komplex örömöt a hallgatónak és szemlélőnek.

19

A két-utas bassz-reflex rendszerű hangsugárzó háromrétegű, 25 mm vastag tömör diófa kabinetjének alsó része rézből készült hézagoló anyaggal csatlakozik a 30 mm-es carrarai márvány talapzathoz, és a tökéletes harmónia jegyében a dobozhoz tervezett állvány lapjai is márványból készültek. A hangszórókészlete a legújabb Damped Apex Dome™ és a Paracross topology™ technológiákkal felvértezett 28 mm-es H28 XTR-04 DAD selyem dómból és az MW18XTR-04 típusjelű mély/középsugárzóból áll, melynek 180 mm átmérőjű levegőn szárított cellulóz pép membránjába még kapok, kenaf és egyéb más természetes szálakat kevertek.

A Sonus faber 35. születésnapját méltóképpen megünneplő Electa Amator III hangsugárzót, vagyis a legújabb műalkotást a végeredménytől kellően meghatódott vezető tervező, a szicíliai Livio Cucuzza az alábbi szavakkal bocsátotta útjára.
… „nem könnyű szavakkal elmagyarázni a tervezői a vágyat, ami formába önti, kifejezi a terméket, és ami megkülönböztet minket a többiektől. Azok, akik már élvezik a Sonus faber valamely modelljét, biztosan tudják, mire gondolok.”


Audiophyl Kft.
Tel: 1/408-7042
www.audiofil-szalon.hu