The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bemutatkozik a HEGEL DAC-ok új generációja – HD12

Megérkezett az első fecske, vagyis az új generációs HD12 D/A átalakító a Hegeltől. Noha az előző generáció tagjainak hangminőségére nem lehetett panaszunk, a Hegel jelentős javulást ígér e téren is. Egy teljesen új USB interfész bármely formátum lejátszása esetén lehetővé teszi a 24 bit / 192 kHz mintavételezési frekvencia használatát.

Az egyre népszerűbb, konverzió nélküli natív DSD lejátszás – sokak örömére - már szintén támogatott a HD 12 esetében is. Az USB bemeneten kívül azonos minőségű optikai (2) és koaxiális bemenettel rendelkezik.

A HD12 nem csupán DAC, kitűnő fejhallgató erősítő is egyben, a frontlapon elhelyezett 6,3-as jack aljzatába bátran csatlakoztathatunk bármilyen high-end fejhallgatót. A hátoldalon analóg kimenetekből választhatjuk a normál RCA-t, vagy a valódi szimmetrikus XLR-t is, ráadásul a kimenetek szintje szabályozható, így közvetlenül képesek meghajtani végfokokat, és/vagy aktív mélysugárzót egyaránt.

Az új fejlesztéseknek köszönhetően rendkívül alacsony szintre csökkent a jitter, javult az időzítés és a pontosság is, ezek különösen dinamikusabb zenei részleteknél hallhatóak. A D/A analóg szekcióján is sokat javítottak, talán elég megemlíteni a -145 dB-es zajszintet, hogy ez érzékelhető legyen. Mindez azt jelenti, hogy a HD12 még több apró részletet képes megjeleníteni, mint elődei.

Technikai részletek:

Digitális bemenetek: Koaxiális / optikai akár 24bit / 192kHz, USB akár 24bit / 192kHz, DSD64
DAC IC / digitális szűrő: 32 bit
Kimeneti jelszint: 2,5 V RMS
Digitális bemenetek: 1 koaxiális, 2 optikai és 1 USB -B (2.0)
Analóg kimenet: XLR szimmetrikus és RCA / phono asszimetrikus / fejhallgató
Frekvenciaátvitel: 0 Hz - 50 kHz
Zajszint: -145dB
THD: kevesebb, mint 0,0005%
Tápellátás: belső toroid transzformátor és 20.000 uF kondenzátorok
Méretek / súly: 6cm x 21cm x 26cm / 3,5 kg

www.audiocentrum.hu