The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

John Coltrane: A Love Supreme / The Complete Masters

Az idei évben lenne 90 esztendős az amerikai jazz szaxofonos, zeneszerző, John Coltrane, akiről túlzás nélkül állítható, hogy mind máig a műfaj megkerülhetetlen figurájának számít. Számos olyan muzsikus van, aki az ő inspirációjára kezdett el zenélni. Műveinek a műfaj fejlődésére gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen, szaxofonosok sokasága merített ihletet a szerzeményeiből.

50 éve jelent meg Coltrane korszakos jelentőségű albuma, az A Love Supreme. Az évfordulóról deluxe kiadvánnyal emlékezett meg az Universal Music Group-hoz tartozó Verve Records. Igazi ritkaságnak számító, lemezgyűjtőknek szánt kiadványról van szó. A dvd tok nagyságú lemeztok három korongot rejt magában. Az első két lemezen minden szerepel, ami a felvételek során (1964. december 9-én) a stúdióban elhangzott (hét kiadatlan darab, fel nem használt take-ek stb.), míg a harmadik CD a zenei anyag egyetlen ismert, korábban már megjelent koncertfelvételét tartalmazza (Antibes-i Jazz Fesztivál, 1965. július). A kiadvány két változatban került a zenepiacra. A kisebb cd-box annyiban tér el a fenn ismertetett nagyobb „testvérétől”, hogy nem tartalmazza a koncertanyagot. Mindkét változatot írott és képes dokumentumok (többek között Coltrane vázlatainak reprodukciói)  egészítik ki.

A gyűjtők számára fontos információ, hogy a kiadó közlése szerint csak egy évig lesz elérhető a kiadvány a hivatalos forgalomban.